Okna po meri so najenostavnejši način za opremljanje hiše ali stanovanja

Če na novo opremljate stanovanje ali hišo, boste verjetno našli veliko proizvajalcev ali izvajalcev, ki ponujajo okna po meri. Takrat, ko se boste odločili za zamenjavo oken po meri, to pomeni, da bodo ta, na podlagi meritev izdelana posebej in izključno za vas. Okna po meri so zato najboljša možnost ki jo lahko izberete za svoj dom, saj se v največji meri prilegajo v odprtine, kar pušča minimalen prostor za tesnilo in izolacijsko peno, poleg tega pa so videti tako kot ste si zamislili. Manjši kot je prostor med steno in oknom, manj možnosti obstaja, da vmes pride zrak. To seveda ne pomeni, da serijsko proizvedena okna niso funkcionalna tako kot morajo biti. Ker je okna po meri potrebno še izdelati, je potreben določen čas, da jih iz posebnih PVC profilov naredimo, kar je drugače kot pri standardnih merah, pri katerih so okna že pripravljena in še samo čakajo na vgradnjo. Okna po meri so idealna tudi, če želite uvesti določene spremembe, če ste se npr. odločili, da boste vgradili fiksno krilo ali če bi sedaj za spremembo imeli dvokrilno okno namesto enokrilnega… Možnosti je veliko in so izvedljive tako pri izdelavi PVC oken kot pri PVC ALU oknih, ki jih izdelamo za vas po naročilu. Razlike v ceni med standardnimi, že izdelanimi okni in tistimi, po naročilu seveda obstajajo, vendar so te minimalne glede na popolno prileganje, ki ga okna po meri nudijo.

Zakaj standardne dimenzije včasih stroške menjave PVC oken celo povišajo

Standardna PVC okna, ki so že izdelana ne morejo imeti točno takšnih dimenzij, kot jih imajo odprtine, kar je še posebej opazno pri obnovi in menjavi oken starejših zgradb in hiš. Včasih so bili standardni gradnje drugačni. Pogosto so se tega lotili kar domači mojstri, ki natančnosti, tako pri celotni gradnji objektov, kot pri vgradnji oken niso pripisovali posebnega pomena. Rezultat površnega dela, so različne dimenzije odprtin za okna, ki bi naj bile enake. Pri menjavi, ne glede na to ali gre za okna PVC ali PVC ALU okna nastopijo problemi, ker so odprtine tako različne, da standardne mere nikakor ne morejo biti popolnoma točne. To za seboj potegne več dodatnih konstrukcijskih del, ki pri oknih po meri niso potrebne. Dodatna dela, ceno menjave stavbnega pohištva seveda povišajo, saj je potrebno gradnjo prilagoditi. Pogosto je treba odprtine dodelati, dograditi in popravljati, da se le te z novimi okni res skladajo. V takšnih primerih, ki jih je na žalost precej, so okna po meri najboljša rešitev ki si jo lahko zamislite.

PVC okno

Več informacij o oknih

Ali se je pri novogradnji bolje odločiti za okna PVC ali za PVC ALU okna

Odločitev o tem ali v novogradnjo vgraditi PVC okna ali katera druga je prepuščena vsakemu posamezniku, njegovim željam in seveda okusu. Tako kot vsaka druga, imajo okna PVC dobre in predvsem drugačne lastnosti kot okna iz drugih materialov. Pogosta vprašanja, ki se porajajo ljudem preden se odločijo za okna PVC, se nanašajo na razlike med njimi in lesenimi okni iz preprostega razloga – oken PVC ne poznajo, ker jih pred leti, ko so se hiše najbolj gradile, še ni bilo na trgu. Strah o tem ali bodo PVC okna po meri res dobro služila svojemu namenu, navadno izhaja iz nepoznavanja njihovih lastnosti in vseh prednosti, ki jih imajo. Najpomembneje je, da se zavedate, da je vsako PVC ALU okno, ki je še izboljšano z aluminijastimi oblogami, kakovostno ravno toliko, kot je dobra njegova vgradnja. Če je ta storjena nepravilno ali površno, bo okno (ne po svoji krivdi) izgubilo na kvaliteti. Za vsa vprašanja smo vam na voljo, odgovorili vam bomo strokovno in pošteno, prav tako kot opravljamo svoje storitve.

PVC ALU okna

Več o oknih PVC