Garažnih vratih vrat ne kupujete vsak dan - izberite kakovost

Še pred leti so bila garažna vrata na razpolago le v nekaj izvedbah. Standardizirana gradnja pri načrtovanju garaže ni omogočala veliko domišljije. Danes so lahko praktično poljubnih velikosti in oblik. Prilagojena vašemu domu. Biti pa morajo robustna in trpežna. Zato je izdelavo garažnih vrat dobro zaupati preverjenemu proizvajalcu z izkušnjami. Vsaka vrata morajo biti skladna z evropsko zakonodajo. To pomeni, da imajo vsaj certifikat CE in TÃœV. Ker jih boste kupili le enkrat ali dvakrat v življenju, kupite izdelek ob katerem se boste počutili varno in s katerim boste varčevali.

izdelava garažnih vrat

Garažna vrata - vsaka izvedba ima svoje prednosti in koristi

Cene garažnih vrat se glede na material in izvedbo precej razlikujejo. Na razpolago imamo dvižna, sekcijska ali rolo garažna vrata. Najpreprostejša (in tudi najcenejša) so dvižna vrata, ki so praviloma narejena iz enega kosa in jih preprosto dvignemo s potegom. A takšna vrata močno znižajo višino stropa. Kljub temu, da so vrata marsikaterega proizvajalca opremljena z različnimi varovali pred ukleščenjem, ponujajo manjšo stopnjo varnosti. Nekoliko dražja, a varnejša so sekcijska vrata. Njihova lamelna struktura omogoča vgradnjo do roba zaradi česar pridobimo več prostora, toda podobno kakor dvižna vrata zavzamejo prostor na stropu. Najbolj optimalno rešitev zato predstavljajo rolo garažna vrata, ki so vgrajena na podoben način kakor rolete. Omogočajo nam izvorno širino in višino garaže in so med vsemi izvedbami najvarnejša.

Garažna vrata pri katerih je varnost na prvem mestu

Včasih so bila garažna vrata dvokrilna in narejena iz lesa. S pojavom dvižnih izvedb pa se je povečalo tudi število nesreč. Ukleščeni prsti ali celo smrtni primeri ob odpovedi vzmeti so proizvajalce sicer ozavestili, toda pravo varnost ponujajo samo sekcijska vrata ali njihova “rolo” izvedba. Kljub temu, da je že zasnova takšnih vrat varna imajo praviloma vgrajene še dodatne varovalne elemente kot so denimo mehanizem, ki ustavi delovanje vrat ob oviri in varovalo pred padcem. In ko govorimo o varnosti seveda ne moremo mimo varovanja pred vlomilci. A še tako kakovostna in robustna konstrukcija ne odpravlja težav s ključavnico. Pred nakupom je zato potrebno poskrbeti za večtočkovno zaklepanje, obstajajo pa tudi izvedbe vrat s stranskimi zapirali. To je še posebej pomembno, če imajo vrata vgrajena osebni prehod v garažo. Večina sodobnih vrat omogoča vgradnjo LED svetil z avtomatskim senzorjem. Takšna osvetlitev ne odganja samo vlomilcev ampak tudi pomaga, če se vračamo domov v temi.

alu garažna vrata

Garažna vrata morajo biti kakovostno izolirana

Garažna vrata so lahko narejena iz različnih materialov. Lahko izberemo lesena, plastična ali pa alu garažna vrata. Prav slednja ponujajo največjo trdnost, trajnost in varnost. Pred nakupom pa je potrebno preveriti kakšno izolacijo ponujajo. Za učinkovito varčevanje pri energiji morajo biti polnjena s kakovostno izolacijo, denimo poliuretansko peno, ki zmanjša odvajanje toplote. S kakovostno izdelavo garažnih vrat lahko prihranimo toliko energije, da se tudi nakup nekoliko dražje izvedbe povrne že v nekaj letih.

PREVERITE PONUDBO GARAŽNIH VRAT MEDLE

Izdelavo garažnih vrat zaupajte podjetju Medle

Podjetje Medle ni samo vodilni proizvajalec senčil v Sloveniji, temveč ponuja tudi izdelavo in vgradnjo najkakovostnejših vrat. Vsa naša vrata imajo ustrezne certifikate, kupcu pa se prilagodimo tudi glede njegovih želja. Zagotavljamo bogato širino programa ter optimalno razmerje med ceno in kakovostjo. Že vrsto let skrbimo za posameznike, industrijo in podjetja. S svojim znanjem sodelujemo pri obnovi ali gradnji stanovanjskih objektov in poslovnih stavb doma in v tujini. Pri podjetju Medle se trudimo, da smo odzivni, nudimo odličen servis in hitro reševanje morebitnih reklamacij. In navsezadnje - znani smo po kratkih dobavnih rokih. Tudi kadar gre za zahtevna butična naročila prilagojena individualnim željam. Stopite v stik z nami in prepričani smo, da Vam bomo pripravili optimalno in konkurenčno ponudbo.