Pošlji povpraševanje

Na kaj vse moramo biti pozorni pri nakupu novih PVC oken?

Trendi senčil, oken in vrat se vsekakor spreminjajo, v podjetju Medle pa tako naredimo vse, da ostanemo v koraku s časom tako z dizajnom oken in senčil kot tudi s tehnologijami, ki se na trgu venomer spreminjajo. Ko kupujemo okna, se nam pojavlja kopica vprašanj, od tega, kakšen dizajn oken naj izberemo, iz katerega materiala naj bodo okna izdelana, velikokrat pa se vprašamo tudi po varnosti, ki nam jo različna okna ponujajo.

Prelepa okna

PVC okna in vrata so vse pogostejša izbira strank

Dan danes se veliko strank ogreje za nakup PVC oken in vrat. Sama plastika je kot material za izdelavo različnih izdelkov tudi v gradbeništvu izjemno priljubljena, saj gre za material, ki je zelo trpežen, poleg tega pa se ga da enostavno oblikovati, pohvali pa se lahko tudi z dolgo življenjsko dobo. Nič čudnega ni torej, da se ljudje za PVC okna vse pogosteje odločajo. S katerimi prednostmi se lahko PVC okna pohvalijo, smo opisali v tem članku.

PVC okna so izjemno trpežna in jih je tudi enostavno jih je vzdrževati

Najprej moramo poudariti izjemno trpežnost in enostavno vzdrževanje PVC oken. Okna PVC za razliko od oken, ki so izdelana iz lesa in jih je potrebno redno barvati in lakirati, pravzaprav ni potrebno posebej vzdrževati. Čista jih ohranjamo tako, da jih nekajkrat na leto prebrišemo z vlažno krpo, druge nege pa PVC okna (in tudi vrata) ne potrebujejo.

Ker so PVC okna narejena iz plastike, jih lahko oblikujemo v najrazličnejše oblike, poleg tega pa lahko izbiramo tudi med različnimi barvami oken. Vse to je namreč izjemno pomembno, ko želimo okna prilagoditi izgledu stavbe, v kateri bodo nameščena.

Več o pvc oknih in vratih

Pred nakupom PVC oken in vrat se prepričajmo o njihovi toplotni izolativnosti

Pri nakupu PVC oken se moramo prepričati tudi o njihovi toplotni izolativnosti. To je namreč zelo pomembno, tako poleti kot tudi pozimi, saj bo stanovanje, v kolikor so okna dobro izolativna, pozimi ostajalo toplo, poleti pa nekoliko hladnejše. Z vidika toplotne izolativnosti je tako zelo pomembno, da vgradimo okna, ki se lahko pohvalijo s čim boljšimi toplotnimi lastnostmi. Na končni toplotni koeficinet okna (Uw) vpliva toplotni koeficient samega profila (Uf), toplotni koeficient izdelanega stekla (Ug) in vrsta medstekelnega distančnika. Čim nižji je toplotni koeficient okna, varčnejše je okno in večji so prihranki pri ogrevanju in ohlajanju prostorov.

Vhodna vrata

Okna morajo zagotoviti tudi zadostno varnost

Nikakor pa ne smemo pozabiti na varnost, ki jo morajo tako PVC okna, kot tudi vsa druga okna, nujno zagotavljati. Dan danes žal živimo v precej nepredvidljivih časih, ko so vlomi v stanovanjske objekte dokaj pogosti. Prav zato moramo pri nakupu oken izbrati okna, ki se lahko pohvalijo z različnimi mehanizmi, ki domu ponujajo varnost, prav tako pa morajo biti kvalitetna tudi stekla v oknih.

Nobeno okno pa nas ne bo navdušilo, če ne bo pravilno nameščeno

Zadovoljstvo in prihranki pa so zagotovljeni le, če bomo poskrbeli za to, da bodo kakovostna PVC okna tudi kvalitetno vgrajena. Na kvaliteto vgradnje vplivajo tako ustrezni vgradni materiali, kakor tudi strokovno usposobljena ekipa, ki bo montažo oken izvedla. Vgradnja PVC oken mora biti izvedena natančno in dosledno, pri čemer moramo poskrbeti tudi za to, da so odpravljeni vsi toplotni mostovi. Pomembno pa je vedeti tudi, da lahko govorimo o kvalitetnem in energetsko varčnem PVC oknu samo, če okno izpolnjuje naslednje pogoje:

  • kakovost PVC profila,
  • vgradna širina profila in število prekatov,
  • ojačitve v notranjosti, število tesnil in kako so vpeta v profil,
  • izolacijska zasteklitev.

Več o pvc oknih

Kakšen cenik lahko pričakujemo v primeru plastičnih oken?

Če si želite izvedeti več o ceniku plastičnih oken nam oddajte svoje povpraševanje, v katerem navedete vrsto in velikost oken, število kosov, barvo in morebitne dodatne želje, ki se vam pri naročilu PVC oken še pojavljajo. Mi vam bomo pripravili ponudbo in vam jo skupaj s cenikom pvc oken posredovali na vaš e-naslov. Po potrditvi ponudbe vam naš tehnolog naredi izmero, naši strokovnjaki pa so vam vedno na voljo za svetovanje. Na osnovi izmere bomo potem pripravili izvedbeni predračun. Po plačanem avansu pa bomo začeli z proizvodnjo oken, ki vam jih kasneje tudi zmontiramo.