PVC okna in vrata veljajo za izredno trpežno stavbno pohištvo

PVC okna sodijo danes zagotovo med najbolj razširjeno stavbno pohištvo. Pri tem je treba poudariti, da nikakor ni vseeno, za katerega proizvajalca se odločite. Ne gre namreč zgolj za vprašanje vrste materiala, ampak so lastnosti, ki jih bodo imela nova okna, močno odvisne od kakovosti tega materiala. Ker gre za precejšnjo investicijo, si je pametno vzeti dovolj časa za primerjanje ponudb ter poiskati zares najboljše razmerje med kakovostjo in ceno. 

PVC okna in vrata

Na kaj morate paziti, ko kupujete nova okna ali vhodna vrata?

Vprašanje toplotne izolacije oken in vrat je za večino kupcev zagotovo na prvem mestu. Navsezadnje ima prav stavbno pohištvo pomembno vlogo pri tem, kakšne bodo toplotne izgube. Podatek, ki bi vas moral zanimati, je tako predvsem koeficient prehajanja toplote oziroma Uw, ki se izraža v W/m2. Manjša ko je ta številka, manjše bodo toplotne izgube. Toplotna izolacija je pogosto tesno povezana z zvočno. Če živite v nekoliko bolj hrupnem okolju, morate torej paziti, da bodo nova okna in vhodna vrata zagotavljala tudi zadostno zaščito pred motečimi zvoki iz okolice. Ko se odločate za nakup, je smiselno razmisliti še o tem, koliko časa in energije ste pripravljeni vložiti v vzdrževanje materiala. Čeprav imajo naravni materiali, kot je les, nedvomno določene prednosti, pa je njihovo vzdrževanje praviloma precej zahtevno. Ker so bolj občutljivi na negativne vplive, npr. na vlago, je njihova življenjska doba običajno nekoliko krajša, še posebej če vzdrževanju ne namenite potrebne pozornosti.

Kakovostna PVC okna so pametna naložba

Mnogi strokovnjaki za stavbno pohištvo so prepričani, da je, ko pretehtamo različne prednosti in slabosti, v večini primerov najboljša izbira PVC. Gre namreč za material, katerega toplotna prehodnost je nizka, kar pomeni, da omogoča odlično izolacijo, tako toplotno kot zvočno. PVC okna in vrata se izvrstno obnesejo v najrazličnejših vremenskih razmerah, kar poenostavi vzdrževanje in podaljša življenjsko dobo. To so razlogi, zaradi katerih smo se pri Roletarstvu Medle odločili, da v našo proizvodnjo vključimo PVC stavbno pohištvo. Pri izdelavi uporabljamo kakovostne PVC profile nemškega koncerna VEKA, katerih toplotna prehodnost je še posebej nizka. Z vgradnjo si lahko tako obetate precejšnje prihranke.

PVC okna Medle

Izberite protivlomna okna za dodatno varnost

Vsakdo si seveda želi, da bi bil naš dom prostor, kjer bi se počutili resnično varno. Da boste ponoči spali povsem brez skrbi, je zato nujno poskrbeti za učinkovito zaščito pred nepovabljenimi gosti. Del te zaščite so nedvomno kakovostna protivlomna okna, kar je oznaka, ki ustreza tudi našim izdelkom. Ponudimo vam lahko PVC protivlomna okna, ki ustrezajo standardu DIN ENV 1627-1630 (najvišja možna odpornost ustreza razredu 2, kot ga opredeljuje ta standard).

Preverite naše kataloge za najnovejšo ponudbo oken in vrat

PVC okna po meri in drugo stavbno pohištvo

Za vas izdelamo PVC okna po meri ali PVC vrata (vhodna ali za balkone in terase), katerih dimenzije in druge lastnosti bodo povsem prilagojene vašim potrebam. Poskrbimo, da je PVC stavbno pohištvo funkcionalno, obenem pa estetsko dovršeno in skladno s podobo vsakega objekta. PVC vrata in okna po meri poskrbijo za povečanje energetske učinkovitosti stavbe. K temu še dodatno pripomore dejstvo, da naša PVC okna kombiniramo z najboljšimi stekli, Večinoma se stranke odločijo za s plinom napolnjena IZO stekla 4/WARM/4 mm LOW-E. Po želji pa že med samo izdelavo vgradimo še izbrana senčila. Na voljo so vam žaluzije in rolete različnih vrst. Med drugim so možne lesene žaluzije ali pa rolete, ki omogočajo električno upravljanje.

Vam PVC stavbno pohištvo zaradi določenih razlogov ne ustreza? Odločite se lahko za stavbno pohištvo iz aluminija. V tem primeru bomo izdelke naročili pri naših poslovnih partnerjih, s katerimi že dolgo uspešno sodelujemo, kar pomeni, da zelo dobro poznamo kakovost njihovih proizvodov. Tudi v tem primeru vam torej zagotovimo izvrstno stavbno pohištvo, ki bo še dolgo ohranjalo svoje prvotne lastnosti.