PVC okna zmanjšajo toplotne izgube in s tem vaše stroške

PVC okna imajo nedvomno kar nekaj pomembnih prednosti v primerjavi z drugimi materiali, za katere se lahko odločimo. Vendar pa pridejo odlike PVC materiala do izraza le v primeru, če izberemo resnično kvalitetna okna, ki so ustvarjena z upoštevanjem najsodobnejših smernic na področju oblikovanja stavbnega pohištva …

Več o tem

Okna

Katera okna izbrati oziroma kaj odlikuje zares kvalitetna okna?

Ste se znašli pred dilemo, katera okna izbrati? Odločitev zagotovo ni preprosta, saj morate upoštevati kar nekaj različnih dejavnikov. Najverjetneje pa bi se večina kljub temu strinjala, da je za kvalitetna okna v prvi vrsti pomembno, da je njihova toplotna prehodnost čim manjša, na kar pa vplivajo tako profili oz. okvir kot stekla. Poleg toplotne izolacije je nedvomno pomembna tudi zvočna, še posebej če živite v nekoliko bolj hrupnem okolju, na primer sredi mesta. Lastnosti, na katere morate biti prav tako pozorni ob nakupu, pa so še (ne)zahtevnost vzdrževanja in odpornost materiala na dejavnike, kot so vlaga, močni sončni žarki ipd. Od tega je namreč v veliki meri odvisna pričakovana življenjska doba.

PVC okna in vrata iz profilov enega najbolj uveljavljenih proizvajalcev

Za PVC okna je značilno, da ustrezajo glavnim kriterijem, ki opredeljujejo kakovostno stavbno pohištvo, zato veljajo za zelo priljubljeno izbiro. V podjetju Roletarstvo Medle vam ponujamo PVC okna (in vrata), za izdelavo katerih uporabljamo PVC profile koncerna VEKA iz Nemčije. Gre za vodilnega proizvajalca PVC profilov, katerega izdelki so izjemno cenjeni po vsem svetu. Vrhunski PVC profili v kombinaciji z našim znanjem in bogatimi izkušnjami nam omogočajo, da za vas ustvarimo resnično obstojno stavbno pohištvo prijetnega videza, ki ga je mogoče ob koncu življenjske dobe v celoti reciklirati. Proizvodnja poteka v skladu s standardom kakovosti ISO 9001:2000. Pri tem je poskrbljeno za odlično toplotno izolacijo končnih izdelkov, kar pomeni, da vgradnja novega stavbnega pohištva  večinoma prinese precejšnje dolgoročne prihranke, še posebej v kombinaciji s kakovostnimi stekli. Pri nas so to običajno s plinom polnjena  IZO stekla la 4/WARM/4 mm LOW-E (prevodni faktor Ug = 1,0 W/m2K).

Več o tem

Za optimalno funkcionalnost PVC okna poskrbi profesionalna montaža

Da pa bi bila PVC okna – in vrata – zares kos nalogi, pa je seveda nujno, da smo pozorni na ustrezno montažo. V Roletarstvu Medle pri tem strogo sledimo standardom proizvajalca PVC profilov, torej podjetja VEKA. Preplet skrbnega upoštevanja navodil in dolgoletnih izkušenj naših monterjev poskrbi za vrhunski rezultat. Omenimo naj sicer še, da stavbno pohištvo iz PVC-ja, ki ga izdelujemo sami, ni edina opcija, ki jo imate. Po želji namreč pri naših poslovnih partnerjih za vas naročimo kakovostno stavbno pohištvo iz aluminija. Možnosti glede tega, katera okna izbrati, so torej s tem še nekoliko pestrejše

.


Izbrana PVC okna po želji nadgradimo s senčili po meri

Kot je mogoče razbrati že iz imena našega podjetja, sodimo med vodilne slovenske proizvajalce senčil, naši proizvodi pa so obenem izredno cenjeni marsikje v tujini. To pomeni, da lahko že med izdelavo PVC okna prilagodimo vgradnji senčil, ki je možna že med samim procesom proizvodnje, stavbno pohištvo pa je mogoče prilagoditi tudi tako, da bo možna nadgradnja v prihodnosti. Pri tem je mogoče izbirati med roletami in žaluzijami, pri večjih steklenih površinah pa pridejo v poštev tudi brisoleji. Znotraj treh osnovnih skupin obstaja nato še več podtipov, npr. notranje ali zunanje žaluzije, predokenske vidne ali predokenske podometne rolete itn. Za piko na i pa poskrbijo komarniki, pri čemer je prav tako možnih več podvrst: rolo, fiksni, integrirani, drsni ali plisirani komarniki. Za ogled izdelkov iz našega proizvodnega programa, ki jih nato seveda za vas prilagodimo po meri, obiščite enega izmed naših prodajno-razstavnih salonov. Najdete jih v Novem mestu in Ljubljani ter na Jesenicah, hkrati pa še na Hrvaškem in v Avstriji.