Senčila za delno ali popolno zatemnitev prostorov


Medle roletarstvo nudi zunanja in notranja senčila za zasebnost, prijeten hlad, regulacijo svetlobe v prostoru in zaščito pred poškodbami

Notranja in zunanja senčila, med katere štejemo žaluzije, zunanje žaluzije, panelne zavese, rolete in še druga, so že nekaj časa nuja na poslovnih in stanovanjskih objektih.

Zunanja senčila za okna so odlična rešitev, ko potrebujete zasebnost pred radovednimi pogledi sosedov ali zaščito pred močno sončno svetlobo. Ko je to potrebno nam nudijo tudi popolno zatemnitev prostorov. Zunanje žaluzije in rolete vam nudijo tako regulacijo svetlobe, kot regulacijo toplote v notranjem prostoru. Poleg zaščite zasebnosti in svetlobne ter toplotne regulacije, zunanja senčila, delujejo kot zaščita steklenih površin pred bodisi pred vremenskimi vplivi ali pred mehanskimi poškodbami.

Za razliko od zunanjih senčil, ki poleg popolne zatemnitve nudijo tudi zaščito, pa imajo notranja senčila drugačen namen. V glavnem se odločamo za notranja senčila, ko se želimo izogniti neprijetnim zunanjim pogledom ali ne najlepšemu razgledu. Uporabljamo jih tudi kot okras prostora in seveda za kontroliranje količine svetlobe v sobi, dnevni sobi, pisarni.

Notranja senčila - panelne zavese in roloji

Panelne zavese in roloji so notranja senčila ki se med seboj razlikujejo po načinu uporabe.

Panelne zavese so kot že ime pove narejene iz panel. Z njimi lahko kontroliramo prehod svetlobe tako da povečujemo ali zmanjšujemo odprtine mes panelami. V kolikor jih želimo popolnoma odgrniti jih premaknemo popolnoma na desno ali na levo stran okna. Ta senčila so izdelana iz posebne impregnirane tkanine, ki prepušča svetlobo, ne pa UV žarkov. Panelne zavese dodajo prostoru oseben pridih, saj lahko izbirate kar med 200 različnimi tkaninami. So enostavne za montažo, reguliranje in vzdrževanje.

Roloje za razliko od panelnih zaves popolnoma odpremo tako da jih dvignemo – zvijemo na vrt okna ali balkonskih vrat. Količino svetlobe lahko kontroliramo s količino prekritega okna ali vrat. Bolj ko želimo da je temno v prostoru, bolj jih spustimo. Tudi za rolo senčila, v podjetju Medle nudijo več kot 200 različnih tkanin, tako da jih lahko popolnoma prilagodite svojemu okusu in željam.

Roloje odlikuje enostavna montaža na že obstoječa okna, barvna obstojnost tkanin in minimalen zavzem prostora. Še več udobja pa nudi možnost motornega pogona in avtomatizacije.

Panelne zavese so lahko lep okras prostoru

Panelne zavese


Zunanja senčila – rolete in žaluzije

Rolete so najpogostejša oblika senčila na stanovanjskih objektih. Nudijo popolno zatemnitev prostora ter toplotno in zvočno izolacijo. Delujejo kot protivlomna zaščita, pa tudi prihranek energije ni zanemarljiv. Možnost dodatne vgradnje elektromotorja in komarnika ponuja še več udobja.

V kolikor imate namesto zunanjih rolet raje zunanje žaluzije naj vam zagotovimo, da je največja prednost zunanjih žaluzij to, da vam prepuščajo popolno kontrolo nad tem koliko svetlobe v prostoru želite. So zelo stabilne tudi ob vremenskih neprilikah, kar povečuje njihovo uporabnost. Ker so izdelane iz kvalitetnih materialov, imajo dolgo življenjsko dobo, njihova menjava pa je enostavnejša kot pri žaluzijah med stekli okna.

Pri Roletarstvu Medle vam poleg zunanjih in notranjih senčil nudijo tudi izdelavo in montažo  pvc oken in vrat, komarnikov, tend in pergol.

Rolete za zatemnitev prostora in zaščito pred mehanskimi poškodbami stekla

Zunanje rolete


Informacije o senčilih in cenik izdelkov

Strokovno svetovanje in cenik zunanjih žaluzij lahko pridobite v podjetju Medle, kjer bodo prisluhnili vašim željam in potrebam, tako da boste skupaj našli najboljšo rešitev za vaša okna in prostore.

Notranja in zunanja senčila Medle