Pošlji povpraševanje

Toplotna črpalka voda voda: cena, poraba elektrike, njeno delovanje in pogoji za postavitev toplotne črpalke


toplotna črpalkaToplotna črpalka voda voda za delovanje ogrevanja prostora ali njegovega hlajenja uporablja vodo podtalnice, katere temperatura je stalna skozi celo leto ali vodnjaka, torej potrebujete za toplotno črpalko voda voda zemljišče na katerem lahko naredite vrtine do vodnega vira iz katerega bo toplotna črpalka voda voda črpala vodo ter jo po drugi poti vračala nazaj v podtalnico oz. vodnjak. Toplotna črpalka voda voda s svojim specifičnim delovanjem prihrani tudi do 80% elektrike. Ta najnižja poraba elektrike predstavlja največji prihranek električne energije pri ogrevanju oz. hlajenju preko toplotnih črpalk voda voda, vendar je cena celotne investicije v toplotno črpalko voda voda dražja v primerjavi s toplotno črpalko za sanitarno vodo. Glede na to, da toplotna črpalka za svoje delovanje potrebuje podtalnico oz. vodnjak in predstavlja poseg v okolje je potrebno v določenih primerih pridobiti dovoljenje za postavitev toplotne čarpalke, ki ga izdaja ARSO ter predhodno opraviti črpalni test za postavitev toplotne črpalke.

VEČ O TOPLOTNI ČRPALKI ZRAK VODA


Toplotna črpalka za sanitarno vodo: poraba elektrike, cena, prihranek in njeno delovanje


Toplotne črpalke za ogrevanje sanitarne vode ORCA vam omogoča prihranke do 70%. Delovanje toplotnih črpalk Orca je po principu sistema zrak voda in je bistveno cenejša investicija. Toplotna črpalka za sanitarno vodo lahko postavimo tako, da hkrati ko ogreva sanitarno vodo, s svojim izstopnim zrakom pa hladi drug prostor npr. klet z ozimnico. Možne so različne postavitve v prostor kot so: samostojni priklop, priklop na dodatne vire ogrevanja, ipd. Izbirate lahko med toplotnimi črpalkami brez oz. z vgrajenim bojlerjem različnih kapacitet in dimenzij ter zunanjimi enotami. Toplotne črpalke za sanitarno vodo podjetja ORCA lahko upravljamo preko intelegentnega zaslona na dotik ali preko računalnika oz. pametnega mobilnega telefona in tako lahko toplotno črpalko nastavite po svojih željah, ravno tako, pa lahko nastavite časovne intervale in obseg ogrevanja.

toplotna črpalka voda voda


Izbira toplotne črpalke voda voda ali toplotne črpalke za sanitarno vodo voda zrak?


Želja vseh nas je, da naš dom ogrevamo in hladimo po naravni poti ekološko in ekonomično. Cena toplotnih črpalk je različna glede na vrsto toplotne črpalke, vrhunska tehnologija pa nam sedaj omogoča, da na okolju prijaznen in ekonomičen uporabljamo naravne vire s pomočjo toplotnih črpalk. Ne glede na to ali imamo možnost za postavitev toplotne črpalke voda voda ali toplotne črpalke za sanitarno vodo voda zrak ali katerekoli druge toplotne črpalke, si vsi želimo udobnega in toplega zavetja v hladnih dneh ter svežega ozračja v poletnih vročini na najbolj okolju prijazen in ekonomičen način, zato se vsi odločamo pravilno v skladu s svojimi željami in zmožnostmi.