Pošlji povpraševanje

Redna manikura - naj bodo vaši nohti vedno lepi in urejeni

Manikura oziroma nega nohtov na rokah ima zelo dolgo zgodovino. Danes je manikura predvsem posledica želje po urejenih nohtih - torej urejanje iz estetskih razlogov, v daljni preteklosti pa je bila predvsem statusni simbol. Na Kitajskem in v starem Egiptu so si na primer lahko z določenimi barvami nohte barvali le višji sloji. Skozi zgodovino se je manikura zelo spreminjala, predvsem glede uporabe barv, lepi in urejeni nohti pa so še vedno ali celo vedno bolj odraz splošne urejenosti. In to še zdaleč ne velja več samo za ženske, saj je tudi primerno urejene moške roke precej lepše pogledati, kot zanemarjene.

Urejeni nohti - naravna manikura

V Kozmetičnem salonu Nika je našim strankam na voljo naravna manikura z izdelki Jessica. Tako moškim kot ženskam roke in nohte najprej segrejemo, tako da nanje nanesemo olje ali kremo, polno koristnih sestavin in juh zmasiramo. Manikura se nadaljuje z odstranjevanjem obnohtne kožice in kopeljo. Temu sledi oblikovanje nohtov s piljenjem, na koncu pa se nohti še skrtačijo. Če želite na nohtih lak, najprej nanje nanesemo kakovosten podlak, nato pa še lak izbrane barve. Moški se zanj navadno ne odločijo, kljub temu pa so njihovi nohti lepi in urejeni.

Lepi nohtinaravna nega nohtov

Manikura z gel laki

Za tiste, ki želite svoje naravne nohte še nekoliko nadgraditi, je pri nas na voljo manikura z gel laki. Tudi na tem področju je tehnologija prinesla pravo revolucijo, saj je manikura z gel laki narejena hitro, in kar je za stranke navadno še pomembnejše - izjemno je obstojna. Lepi in urejeni nohti ostanejo takšni tudi do 4 tedne, kar je ob današnjem pomanjkanju časa zelo pomembno. Manikura poteka podobno, kot pri ostalih lakih, razlika je le v tem, da gel lak posušimo pod infrardečo lučko, kar je tudi vzrok za njihovo obstojnost. Tistim, ki ste nekoliko bolj drzni, lahko na nohte dodamo še razne dekorativne elemente, na primer bleščice ali nalepke. Tako bo vaša manikura res posebna.

Vabimo vas tudi k ogledu naše ostale ponudbe, na primer podobno manikuri priporočamo tudi pedikuro.