Lam parket akacija in klasični parketi

Lamelni parket je sestavljen iz manjših deščic oz. lamel, dolžine od 120 do 160 mm in debeline 8 mm, ki so položene vzdolžno in prečno in sestavljajo kvadrate. Lamele so spojene na nosilni mrežici, za hitrejšo in enostavnejšo montažo. Najbolj poznana je postavitev v kocke (mozaik), poznamo še postavitev angleški vez (ladijsko) in paralelni vez (vrstično). Potrebno ga je naknadno brusiti, kitati, oljiti ali lakirati. Priljubljena verzija je lam parket akacija. Kvalitetni, cenovno najugodnejši masivni parket, primeren tudi za talno ogrevanje.

Lam parket akacija - vgradnja

Montaža lamelnega parketa je hitra in manj zahtevna. Polaga se na dobro očiščeno, ravno in primerno suho podlago. Primerno je disperzijsko lepilo, pri zahevnejših lesovih (bukev,javor,..) in pri talnem gretju pa priporočamo poliuretanski predpremaz in dvokomponentno poliuretansko lepilo. Položen lam parket pustimo od 3-15 dni (odvisno od pogojev in lepila) v mirovanju, da se ustali. Lam parket je potrebno naknadno brusiti, kitati, oljiti ali lakirati.

Lam parket

Lam parket ima deščice v debelini 10 mm, dolžine 200-300 mm, širine od 50-60 mm brez peresa in utora. Možnost večkratnega brušenja. Potrebna je končna obdelava (brušenje, kitanje, lakiranje). Pogojno je lam parket primeren tudi za talno gretje.

Klasični parket

Klasični parket je deščična varianta (s peresom in utorom) najpogosteje v dimenziji med 300-400 mm dolžine, 50-70 mm širine in v debelini 21mm (pogojno tudi 14 mm). Izbirate lahko tudi med daljšimi in širšimi izvedbami. Klasika je preverjena in odporna izbira talne obloge tako za stanovanja kot delavnice. Potrebno ga je naknadno brusiti, kitati, oljiti ali lakirati. Nekateri so lahko tudi že predhodno obdelani. Klasični parket je trajna, najbolj kakovostna klasična talna obloga, ki se v podalpski deželi Sloveniji uporablja že stoletja. Njegova priljubljenost je trdna in raste, predvsem pri ljudeh, ki niso podlegli naglici sodobnega časa in prisegajo na dokazano in preverjeno kakovost. Med drugim nudimo klasični beljen hrast parket in akacija parket.

Nasveti za parket

V primeru uporabe preprog je potrebno le te občasno premikati ali pa se sprijazniti z dejstvom, da bo čez čas parket pod preprogo svetlejši od ostalega. Temu se ni možno izogniti.
Parket se čisti s sesanjem. Čiščenje s stroji za pomivanje tal odsvetujemo, ker le ti tla preveč zmočijo in lahko pride do nabrekanja parketa in posledično fug v parketu! Lakiran in oljen parket lahko sicer obrišemo z ožeto vlažno krpo. Lahko ji dodamo tudi ustrezno čistilo za parket.

Pri oljenih parketih priporočamo periodično premazovanje in poliranje s primernim sredstvom za zaščito oljenega parketa! Pri stanovanjih 1-krat letno, v pisarnah 2-3 krat letno, trgovine vsake 2-3 mesece! Priporočljivo je, da premazovanje izvaja strokovno usposobljena oseba.
Preverite našo ponudbo, cene so ugodne za: lam parket akacija, beljen hrast parket idr.

Preglejte še našo ostalo ponudbo: naravni dekorativni kamen, vrhunske kuhinje, vrhunske jedilnice.

Ekostil | Lam parket akacija in klasični parketi - povezave do naše spletne strani:
  • Lam parket
  • Lam parket akacija
  • Klasični parket