Kateri parket je primeren za polaganje na sistem talnega gretja?

 

Pri izbiri parketa se je potrebno zavedati, da ni vsak parket primeren za polaganje na talno gretje. Tako moramo biti, ob uporabi talnega gretja kot načina ogrevanja stanovanja,  pozorni na lastnosti najboljšega parketa za talno gretje, ki ga bomo kupili.

 

Za začetek je potrebno povedati, da se lahko na talno ogrevanje polagajo le parketi, ki jim je bil podeljen certifikat o ustreznosti. Lepila in ostali vezni material s katerimi parketi za talno gretje pritrdimo, pa morajo imeti zadostno stopnjo elastičnosti glede na temperaturne in fizikalne raztezke tal in parketa.

 

Parket za talno gretjeVzdrževanje parketa primernega za polaganje na talno gretje

 

Pogoji za vzdrževanje parketa, primernega za polaganje na talno gretje so enaki, kot so pogoji za vzdrževanje parketa, ki ni položen na sistem talnega gretja. Za obstojnost parketa pa je v vsakem primeru potrebno zagotoviti primerno relativno zračno vlažnost, ki znaša med 45% in 65%. Kadar se odločimo za parket za talno gretje, le-tega ni primerno pokrivati s preprogami, saj se na pokritem delu parketa ustvari višja vlaga, parket pa lahko tako propade.

 

VEČ O POLAGANJU PARKETA

 

Velika izbira najboljših parketov za talno gretje

 

V naši trgovini vam ponujamo veliko izbiro najrazličnejših vrst parketa. Odločite se lahko za parket v različnih vrstah lesa, ponujamo pa vam tudi veliko izbiro vzorcev, v katerih se parket lahko položi. Ponujamo vam tudi gotovi parket za talno gretje v različnih debelinah.

Se vam še vedno pojavljajo vprašanja o parketu za talno gretje, pa na njih v članku ne najdete odgovora? Pokličite nas po telefonu ali pa nam pišite po e-pošti in z veseljem vam bomo odgovorili na vprašanja, ki se vam še zastavljajo v zvezi s parketom primernim za polaganje na talno gretje ter vam tako pomagali pri nakupu ali obiščite našo spletno stran in si oglejte celotno ponudbo: http://www.ekostil.si/parketarstvo.

 

Debelina parketa za talno gretje

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2C
Eko Stil d.o.o.
Naslov
Šmartinska cesta 152
1000 Ljubljana
Delovni čas
pon-pet: 9-19 sob: 9-15
Spletna stran
E-pošta
01/ 524-79-60
01/ 585-15-36
Seznam fraz
Parket za talno gretje
ZEMLJEVID