Bambusov parket, hrastov in panelni parketi Eko Stil


Za lesena tla parket nudi neomejeno možnosti

Ne glede na izbiro laminatov, ladijskih podov in drugih talnih oblog, je pri odločitvi za lesena tla parket še vedno na prvem mestu. Njegove prednosti so številne, tudi zato, ker so na voljo tako številne možnosti izbire od vrste lesa (hrastov parket, bambusov parket), do načina izdelave (dvoslojni, troslojni, panelni) in vzorca polaganja (ribja kost, karo, kombinacija z intarzijami, geometrijski vzorci).

ParketHrastov parket

Tudi ko pride čas za obnavljanje in vzdrževanje je za lesena tla parket odlična izbira. Zaradi kakovostnih materialov in načina izdelave je večino parketov moč brusiti in ponovno lakirati tudi po večkrat. Poleg lakiranja se za zaščito parketov vse pogosteje uporablja tudi oljenje, med drugim tudi za parket bambus.

Bambusov parket ali hrastov parket

Redkokatera obloga je tako lepa, kot sta to bambusov parket in hrastov parket. Oba imata številne odlične lastnosti. Parket bambus je zelo trden, obenem pa tudi prijeten na otip in očem prijazen.

Ne glede na to, ali se odločite za gotovi parket ali ne, vsakega bo potrebno zaščititi, to pa se dogaja na več načinov. Pri lakiranem parketu je priporočljivo, da izberete gotovega, najsi gre za bambusov parket, hrastov parket ali pa katero drugo vrsto lesa. Če ne izberete gotovega parketa, pa je oljenje (tudi za parket bambus) zelo prijetna alternativa lakiranju, saj nima tako specifičnega vonja, pa tudi hitreje se suši. Pri oljenju je potrebno vedeti, da pogosto zahteva nekoliko več vzdrževanja. Lakiran parket (hrastov parket, bambusov parket, panelni parket) se ponovno lakira šele pri obnavljanju in brušenju. Oljeni parketi (tudi parket bambus) pa zahtevajo pogostejše oljenje, najbolje 6 mesecev po polaganju, potem še čez 6 mesecev in nato enkrat letno.

VEČ O STROŠKIH GOTOVEGA PARKETA

Panelni parket - bambus in druge vrste lesa

Troplastni panelni parket je zaradi svoje debeline (14mm) izvrsten izolator, iz istega razloga pa tudi neprimeren za talno ogrevanje, saj to ne bi imelo ustreznega učinka.

Panelni parket ima različne možnosti polaganja. Namenjen je plavajočem polaganju, lahko pa ga tudi lepimo na tla po celotni podlagi. V tem primeru lahko panelni parket pri obnavljanju tudi ponovno brusimo, česar pri plavajočem polaganju ni možo. Panelni parket ima lahko smrekovo podlago, HDF podlago ali pa brezovo križno vezano ploščo.

Eko Stil nudi kot lesena tla parket v številnih izvedbah (tudi panelni parket) in kar 16-ih drevesnih vrstah, med njimi tudi:

  • hrastov parket (beljen hrast),
  • hrastov parket (klasičen),
  • bambusov parket,
  • tikov parket,
  • jesenov parket,
  • javorjev parket (evropski javor, kanadski javor),
  • wenge parket,
  • in številne druge.