Linolej zaradi naravnih, obnovljivih surovin sodi med naravne talne obloge

 

Linolej talna oblogaLinolej je talna obloga, ki jo proizvajajo že več kot 100 let. Sestavljen je iz naravnih, obnovljivih surovin, kot so laneno olje, zmleti ostanki plute, lesa, apnenca in smole ter iz naravnih barvnih pigmentov, kar mu daje tudi z ekološkega vidika status izjemne talne obloge. Naravnost linoleja zlahka prepoznate po značilnem vonju. Linolej je na dotik topel, hoja po njem pa je zelo prijetna in sproščujoča.
Talne obloge iz linoleja so izjemno vzdržljive, njihovo vzdrževanje pa povsem enostavno. Upoštevati je treba le intervale zaščitnega premazovanja, kar je odvisno od obremenjenosti prostorov. Zaščitni premaz pripomore k boljši odpornosti linoleja. Pravilno vzdrževana talna obloga iz linoleja se lahko obdrži celo do 30 let, kar upravičuje njeno nekoliko višjo ceno. Zaradi materialno specifične elastičnosti je talna obloga iz linoleja primerna za zelo obremenjene stanovanjske, javne in industrijske prostore. Ker je antistatičen, zvočno izolativen in antibakterijski, je linolej priporočljiv v prostorih z brezhibno čistočo. Še posebej je linolej kot talna obloga primeren za šolo, vrtec in bolnišnico, v stanovanjskih objektih pa ga polagamo predvsem v kuhinjah. Uporabimo ga lahko tudi za stopnice. Povsem neprimerna pa je talna obloga iz linoleja za vhodne prostore. Kamni in umazanija lahko namreč opraskajo vrhnjo plast. Prav tako ni primeren za vlažne prostore.
V zadnjem obdobju so talne obloge iz naravnega linoleja bolj ali manj uspešno nadomestile vinilne (PVC), vendar tudi za tovrstno talno oblogo pogosto slišimo izraz linolej. Prav v sestavi pa je bistvena razlika med linolejem in vinilno talno oblogo.

 

Cenik talne obloge iz linoleja

 

Linolej lahko kupimo v različnih debelinah, od 2 do 4 milimetrov, mora pa ta biti prilagojena namembnosti prostora. Navadno ga prodajajo v obliki zvitkov oz. rolah širine 2 metra, na voljo pa so tudi kvadratne plošče dimenzij 33,3 x 33,3 centimetra in 50 x 50 centimetrov. Po novem so dobavljive tudi plošče dimenzije 91,5 x 30,5 centimetra ter debeline 10 milimetrov, zaradi česar je polaganje talne obloge bistveno bolj preprosto.
Linolej je na voljo tudi v različnih barvnih odtenkih in vzorcih, zato ga lahko dobro kombiniramo s skoraj vsako opremo. Cenik za talne obloge iz linoleja lahko dobite v našem razstavnem salonu. Seveda pa vam ga lahko tudi posredujemo tudi po elektronski pošti.

 

Talna obloga iz linoleja je prava izbira za vse, ki dajejo prednost naravnim materialom z dolgo življenjsko dobo in toplimi barvami. Zato le preverite naš cenik.

 

EKO STIL d.o.o. | Talne obloge iz linoleja v različnih debelinah - povezave do naše spletne strani:

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2C
Eko Stil d.o.o.
Naslov
Šmartinska cesta 152
1000 Ljubljana
Delovni čas
pon-pet: 9-19 sob: 9-15
Spletna stran
E-pošta
01/ 524-79-60
01/ 585-15-36
Seznam fraz
linolej, linolej talne obloge, linolej cenik, linolej plošče, linolej za šolo, linolej za stopnice
ZEMLJEVID