Vrste parketa v našem prodajnem programu


Vrste parketaV našem salonu vam nudimo različne vrste parketa. Najbolj pogoste vrste so hrast, jesen in bukev. Katera vrsta bi bila primerna za vaš dom, vam bodo najbolje znali svetovati naši strokovnjaki. Meril glede vrste parketa je veliko. Glede vrste debeline ga ločimo na masivni, dvoslojni parket in troslojni. Po vrsti končne obdelave pa ga ločimo na lakiranega in na oljenega. Za prostore z manjšo obremenitvijo izberemo vrsto dvoslojnega parketa, ki je tanjši. Izraz dvoslojni je dobil, ker je sestavljen iz dveh plasti. Zgornja plast dvoslojnega parketa je iz različnih vrst kakovostnega masivnega lesa debeline 4 mm, debelina spodnjega sloja pa je do 6 mm. Dvoslojni parket je prava izbira za katerokoli vrsto dnevnih prostorov. Obe vrsti, dvoslojni in troslojni sta primerni za tla s talnim ogrevanjem. Prav tako se da obe vrsti zaradi debeline zgornjega pohodnega sloja tudi obnoviti. Dvoslojni gotovi parket je najpogosteje uporabljen za vse vrste prostorov. Tudi cena dvoslojnega je najugodnejša. Dvoslojni parket ima vezano podporno ploščo, ki mu nudi stabilnost.


Industrijski parket je primeren tudi za vlažne prostore


Izraz industrijski parket se uporablja za vrsto lamelnega parketa, ki je primeren za najbolj obremenjene prostore. Ta vrsta je sestavljena je iz majhnih lamel iz masivnega lesa, ki so zelo trpežne in odporne na mehanske poškodbe. Lamele so različnih barv, kar da industrijskemu parketu poseben atraktiven izgled. Vgraditi ga je možno tudi v vlažne prostore kot je kopalnica, fitnes, savna in podobno.

 

NE SPREGLEJTE AKCIJE PARKETA


Barvanje dvoslojnega parketa ali luženje


Ko je potrebno dvoslojni parket obnoviti, kar pomeni zbrusiti in lakirati, se lahko odločite za novo barvo. Izraz, ki se uporablja za barvanje dvoslojnega parketa je luženje. Svetlejši les se lahko potemni ali pa se posvetli temnejši les. Barvanje ali luženje je smiselno tudi v primeru, če se z brušenjem ne da poenotiti barve celotne površine dvoslojnega parketa. Več na naši spletni strani: http://www.ekostil.si/oljen-parket

 

dvoslojni parketVPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2C
Eko Stil d.o.o.
Naslov
Šmartinska cesta 152
1000 Ljubljana
Delovni čas
pon-pet: 9-19 sob: 9-15
Spletna stran
E-pošta
01/ 524-79-60
01/ 585-15-36
Seznam fraz
vrste parketa, dvoslojni parket
ZEMLJEVID