Krivilni stroj - učinkovit hiter in natančen

Krivilni stroj je učinkovita naprava, ki je namenjena upogibanju različnih vrst kovin, tudi profilov in cevi, v različne kote in oblike. CNC aparati dosegajo izjemno natančne rezultate, vsaka ponovitev pa je enaka kot prva, saj so ti numerično vodeni, kar omogoča skoraj popolno avtomatizacijo procesa in natančno krmiljenje.

Računalniški program poskrbi za natančnost pri preoblikovanju materialov in ne dopušča napak, kar je ključnega pomena za izdelavo komponent pri katerih so zahtevani visoki standardi natančnosti (za laboratorije, bolnišnice, v avtomobilski industriji…).

CNC krivilni stroj je sposoben ponavljati enak postopek upogibanja v neskončnost, kar je pomembno za izdelavo serij enakih izdelkov. Tudi če teh potrebujete nekaj tisoč, bo zadnji izdelan enako kvalitetno kot prvi. Pri tem igrata veliko vlogo tudi hitrost proizvodnje in učinkovitost. Računalnik omogoča delavcem hitro spreminjanje nastavitev parametrov, kar postopek izdelave še skrajša, saj se jim ni treba dolgo ukvarjati z njihovo pripravo na nov proizvod.

Krivilni stroj je popolnoma avtomatiziran, zato je možnost, da pride do napak minimalna. Seveda je lahko cela serija izdelkov uničena, če so nastavitve napačno podane, lahko pride tudi do njihove slabše kakovosti, do česar pa se lahko pohvalimo, v podjetju Skitti ne prihaja. Naši zaposleni so strokovnjaki na tem področju in imajo vso potrebno znanje ter mnogo izkušenj, zato jim lahko brez skrbi zaupate.

Krivljenje ALU pločevine

Orodje za krivljenje cevi je sposobno izdelati tudi zapletene oblike

Mogoče se vam zdi, da je popolno krivljenje pločevine in cevi mogoče samo v teoriji. Pri nas vemo, da temu ni tako, saj uporabljamo najboljše orodje za krivljenje cevi, ki poskrbi za vrhunske rezultate, čeprav je sploh preoblikovanje cevi zahteven postopek. Le-te se namreč najpogosteje uporabljajo v avtomobilski, letalski, pohištveni in drugih industrijah, ki zahtevajo natančne izdelke. Orodje za krivljenje cevi omogoča preoblikovanje ne samo okroglih, temveč tudi ploščatih ter kvadratnih cevi iz jekla, aluminija, INOX-a in mnogih drugih materialov, delo pa olajša tudi z grafičnim prikazom

Kaj pa predstavlja največjo težavo pri omenjenem delu? Cev se pri takšnem preoblikovanju, na zunanji strani krivine stanjša, na notranji pa odebeli – nastane guba, ki lahko posledično vpliva na kakovost proizvoda. Postopek torej zahteva izkušenega krivilca, ki dobro pozna lastnosti materialov. Zaradi nizke cene, največkrat krivimo jeklo, saj je material trpežen, trden in cenovno ugoden.

ORODJE ZA KRIVLJENJE CEVI

Krivljenje ALU pločevine je enostavnejše, saj je material mehak, lahek in enostaven za oblikovanje. Krivilni stroj nudi možnost shranjevanja podatkov, zato lahko nastavljene parametre uporabimo tudi čez mesece, če je to potrebno.

Če vas zanima, kako poteka krivljenje cevi v praksi, imamo za vas preprosto odgovor. Cev vstavimo v orodje za krivljenje cevi, ta pa jo s pomočjo hidravlike, pod različnimi koti ukrivi oziroma spremeni v želeno obliko. Postopek je mogoče uporabiti tudi za izdelovanje zapletenih oblik in iz različnih materialov (aluminij, jeklo, baker, INOX).

Orodje za krivljenje cevi

Krivljenje ALU pločevine v enem koraku

Krivljenje ALU pločevine ni tako zahtevno, kot je obdelovanje trših materialov, ima pa svoje specifike. Tanjši material je zagotovo enostavneje oblikovati, kot debelejši, prav tako je pri trdoti, zato je treba prilagoditi radij, da ne bi prišlo do deformacij materiala in razpok. Krivljenje ALU pločevine je torej enostavnejše s CNC krivilnim strojem, ki bo poskrbel, da do teh nevšečnosti med postopkom ne bo prišlo.

Če delo to od nas zahteva, potem pri določenih postopkih ALU pločevino tudi segrevamo, da pridemo do zahtevanih rezultatov.

Krivilni stroj