Pošlji povpraševanje

Krivljenje cevi, ki je hitro, natančno in okolju prijazno

Krivljenje cevi in krivljenje pločevine potekata v današnjem času največkrat s pomočjo CNC robotov. Takšno krivljenje je veliko enostavnejše, hitrejše in cenejše, kot je to veljalo za tovrstne procese v preteklosti. Hkrati se lahko tehnologija pohvali s tem, da je okolju prijazna. 

Skitti je podjetje, ki vam bo s svojimi tehnološko naprednimi rešitvami in številnimi izkušnjami pri tem brez težav priskočilo na pomoč.

Krivljenje cevi

Krivljenje pločevine: CNC obdelava je veliko bolj natančna

Največja prednost krivljenja profilov iz različnih materialov s pomočjo CNC tehnologije je, da gre za izredno natančen postopek. Ob enem je takšno krivljenje pločevine in drugih materialov hitro ter cenovno ugodnejše. Prav tako se lahko pohvali z izjemno konsistentnostjo oblikovanja. 

Krivljenje cevi in drugih profilov je s pomočjo CNC orodja za krivljenje cevi enostavno tudi, če se moramo ukvarjati z zahtevnejšimi oblikami materialov. Ker je postopek krajši, izdelki pa kakovostnejši, nam takšno krivljenje profilov prihrani čas in denar.

Krivljenje pločevine, profilov, aluminija...

Krivljenje profilov: zakaj je konsistentnost tako pomembna?

Velik del prednosti uporabe CNC strojev za krivljenje pločevine, cevi in različnih profilov, se skriva v konsistentnosti izdelkov. Avtomatiziran tehnološko napreden sistem obdelave kovin namreč omogoča, da vedno znova dosežemo enako kakovosten rezultat, ne glede na to, kako pogosto proces ponovimo. 

Posledično je pri krivljenju pločevine in vseh ostalih materialov mogoče vzpostaviti avtomatizacijo, zaradi katere se zmanjša količina ročnega dela. Zmanjša se tudi verjetnost napak, operacije se izvedejo hitreje in bolj natančno, obdelava materiala pa je zares precizna in temeljita. Vse to po eni strani dviguje standard našega dela, po drugi strani pa nam prihrani čas in denar.

Orodje za krivljenje cevi

Orodje za krivljenje cevi, ki deluje intuitivno

CNC stroji, s pomočjo katerih skrbimo za krivljenje aluminija, cevi, pločevine in drugih materialov ter profilov, deluje izredno intuitivno. Ker stroji zlahka zaznajo vsako malenkost, hitro najdejo pravo rešitev za krivljenje cevi. Lahko pa si z njimi pomagamo tudi pri krivljenju profilov po meri ali pri krivljenju pločevine v kompleksnejše oblike. 

Prav intuitivnost orodja za krivljenje cevi in vsega ostalega, omogoča, da stroj posamezne odseke materialov obdela pod različnimi koti in prav tako v različne smeri. Vse to se združi v eno operacijo, posledično pa to tudi pomeni, da je proces na koncu cenovno ugodnejši.

Krivljenje profilov

Krivljenje cevi bo tako bolj ekološko

Poleg vseh ostalih prednosti, ki jih krivljenje pločevine oz. cevi s pomočjo visoko tehnoloških CNC strojev, prinaša, je tudi ekološka osveščenost. 

Gre namreč za tehnologijo, ki je do okolja prijazna. To se kaže tako, da tovrstno orodje za krivljenje pločevine ne potrebuje dodatnih olj ali maziv, prav tako je manjša uporaba energije.