Pošlji povpraševanje

Toplotna črpalka za delovanje porabi malo električne energije

Toplotna črpalka za delovanje porabi kar do trikrat manj primarne energije kot npr. plinski ali oljni kotli. Približno 75 % ogrevalne energije namreč prihaja iz okolja, zraka, vode ali zemlje, torej brezplačno. Črpalka tako za delovanje in zagotavljanje 100 % grelne moči potrebuje le še okoli 25 % električne energije. Izkoristek električne energije je zelo visok, zato ogrevalna naprava zagotavlja izredno učinkovito ogrevanje. Električna energija je hkrati tudi edini funkcionalni energent, ki ga Slovenija proizvede sama, zaradi česar je najbolj zanesljiv vir energije.

Toplotna črpalka za dobro delovanje potrebuje prostor, v katerem je temperatura zraka enaka najbolj primerni bivalni temperaturi za ljudi. Višja kot je temperatura, boljši je učinek delovanja naprave. Za namestitev naprave sta najprimernejša prostora klet ali kurilnica, ki je toplejša že zaradi kurjave same. Še pomembneje pa je, da se črpalka ne nahaja v premajhnem prostoru. Za kar najučinkovitejše delovanje toplotne črpalke naj bo prostor večji od 15 m2.

vgradnja toplotne črpalke

Toplotna črpalka - naložba v prihodnost, ki se kmalu povrne

Toplotna črpalka je resnično naložba v prihodnost, saj se vam kljub nekoliko višji začetni investiciji po zaslugi nižjih stroškov ogrevanja vaš vložek povrne že v nekaj letih. Zaradi odličnih lastnosti je črpalka, tako pri gradnji novih kot pri energetski sanaciji starih stanovanjskih in drugih objektov, vse bolj priljubljena za ogrevanje bivalnih prostorov in pripravo sanitarne vode.

sredstva za toplotno črpalko iz eko sklada

Eko sklad nudi subvencije za rabo obnovljivih virov

Ogrevanje s pomočjo toplotne črpalke velja za enega okolju najprijaznejših načinov ogrevanja, zato Eko sklad zanj namenja subvencije. Z njimi Eko sklad spodbuja nakup in montažo sistemov, ki omogočajo zelo učinkovito alternativno ogrevanje stanovanja in pripravo tople sanitarne vode.

toplotna črpalka za sanitarno vodo

Subvencije za ogrevanje, ki jih omogoča Eko sklad, pomembno zmanjšajo strošek investicije. Občani lahko na ta način prejmejo tudi do 25 % upravičenih stroškov naložbe. Tako lahko Eko sklad za vgradnjo toplotne črpalke občanom povrne tudi do 2.500 evrov.

Ravno zaradi subvencij so toplotne črpalke v zadnjem času izjemno ugodne. Pri Orci vam nudimo tudi akcijske cene toplotnih črpalk za ogrevanje in pripravo sanitarne vode Coolwex.