Lesene vrtne hiške in zakaj so prava izbira za vaš vrt?

Vrtne hiške so popoln dodatek k vsakemu vrtu. Gradnja iz okolju prijaznih, visokokakovostnih brun predstavlja praktično rešitev za shranjevanje stvari, ki v hiši ne najdejo pravega mesta. Lesene vrtne hiške kaj hitro postanejo dom kolesom, vrtnemu pohištvu, posodam za rože, ročnemu orodju, vrtnim strojem, zemlji za presajanje in mnogim drugim pomembnim stvarem.

Organizacija vrtne ute pogostokrat zahteva čas, trdo delo in predanost. Da bi preprečili nabiranje šare in stres, ki ga povzroča izguba vrtnega orodja, je priporočljivo, da o organizaciji razmislite že pred samo postavitvijo hiške.

Lesene vrtne hiške

V podjetju LogHouse d. o. o. predlagajo, da se vrtna hiška opremi s praktičnimi policami, obešali za orodje, delovnim pultom, predali in omarami. Takšna ureditev dopušča preprost pregled orodja, delovno površino za hitra popravila ter takojšen dostop do tistega, kar potrebujete. S pravo organizacijo delovnih in odlagalnih površin bo vrtna uta maksimalno služila svojemu namenu.

Seveda pa njena uporaba ni omejena le na orodje za vrt in okolico. Mnogi jih namreč uporabljajo za shranjevanje pridelkov in ozimnice. Ob takšni ureditvi, je dobro razmisliti o dodatni opremi moderne vrtne hiške, kamor sodijo toplotna izolacija, elektrika in voda. Toplotna izolacija bo poskrbela, da zelenjava in sadje ne pomrznita, elektrika omogoča osvetlitev hiške ali priklop orodja za ureditev okolice, voda pa hitro in priročno zalivanje vrta.

Moderne vrtne hiške

Lesena vrtna hiša je lahko postavljena že v enem samem dnevu

Lesene vrtne hiške so izdelane iz kakovostnega smrekovega lesa, ki je med najpogosteje uporabljenimi v Sloveniji. Odlikujejo ga nizka specifična masa, visoka trdnost in preprosta obdelava. Njegova celična in vlaknasta sestava izdelkom iz smrekovega lesa zagotavljata dolgo življenjsko dobo - celo sto let in več. Obnovljiv, organski material poskrbi, da vrtna hiša zunanjost obogati ter jo poveže z naravo.

V podjetju LogHouse d. o. o. zatrjujejo, da je gradnja lesene vrtne hiške hitra in preprosta, saj jo po želji namreč lahko naročnik postavi kar sam. Vrtna hiška mora biti postavljena na točkovne temelje, betonsko ploščo ali ravno, tlakovano podlago. Če je podlaga ustrezno pripravljena in predvsem ravna, je mogoče hiško postaviti že v enem dnevu.

Pri njeni gradnji je pomembno, da je dno zaščiteno z nepremočljivo gradbeno lepenko. S tem je preprečen vdor vlage v notranjost in razvoj plesni, ki s časom uniči les.

Preden se odločite za gradnjo moderne vrtne hiške, je treba dobro razmisliti za kaj jo boste uporabljali. Če le imate prostor, je bolje izbrati nekoliko večjo, saj so kasneje v njej shranjene stvari, za katere prostor sploh ni bil predviden. Vrtna hiša je na voljo v dimenzijah od 2 m x 2 m do 3,5 m x 3,5 m. Kot dodatek pa lahko vključuje še nadstrešek dolžine 1,5 metra, teraso dolžine 1,5 metra ali prizidek različnih dimenzij.

Vrtne uteVrtna hiška