KNX programiranje - v svojem domu združite varnost in nadzor

KNX programiranje je enostaven proces nadzora nad stanovanjem ali poslovnim prostorom. Avtomatizacija ni vedno zahtevna. Zahteva le sistem, ki odpravlja težave z medsebojno ločenimi napravami, saj zagotavlja, da vse komponente komunicirajo v skupnem jeziku. Vrsta naprave, ki jo želite upravljati, ni več pomembna.

Če želite nadzorovati osvetlitev, senčila, sisteme varovanja, upravljanje energije, sisteme ogrevanja, ventilacije in prezračevanja ter klimatizacijo, signalizacijske in nadzorne sisteme, vse to omogoča avtomatizacija doma, ki skrbi za to, da vse vrste funkcionalnosti delujejo brezhibno. Ponuja široko paleto programskih orodij, ki vam bodo v poklicnem življenju pomagala pri nastavitvah inteligentnih sistemov za avtomatizacijo domov in stavb. Vsako orodje ima svoje edinstvene lastnosti, vendar je jedro vseh ista zanesljiva tehnologija KNX.

pametno-knx-programiranje

V zadnjem stoletju smo bili na več področjih priča velikemu razvoju na področju tehnologije, ki je močno vplival na vaš vsakdan. Stacionarni telefon je zamenjal mobilni telefon, poslana pisma pa elektronska pošta. Kaj pa vaša električna napeljava? Že več desetletij se električne inštalacije večinoma ne spreminjajo. Zdaj je čas, da svojo električno inštalacijo posodobite in se prilagodite njenim sodobnim načinom upravljanja.

Čeprav bi si vsi želeli poenostaviti življenje z razporeditvijo doma, delovnih prostorov in organizacijo življenja zaradi natrpanega urnika, se zdi, da je življenje z vso tehnologijo postalo še bolj zapleteno. Razširitev KNX programiranje oz. sistem prinaša številne prednosti. Omogoča povezavo na pametne naprave ali krmilne enote, poleg tega pa vam nudi najboljše udobje, varnost in energetsko učinkovitost.


KNX standard je veljaven in skladen z evropskimi predpisi

KNX standard je veljaven in skladen z glavnimi evropskimi in mednarodnimi predpisi za samodejno in decentralizirano upravljanje tehnoloških sistemov v širokem spektru okolij: v poslovnih stavbah, industriji, pisarnah, zasebnih domovih, javnih ustanovah in številnih drugih. ISO/IEC 14543-3-x ga priznava kot mednarodni standard za sistemsko tehniko stavb in domov.


Pametne električne inštalacije olajšajo upravljanje vašega poslovnega prostora in doma

Pametne električne inštalacije nudijo napredne rešitve za avtomatizacijo doma, počitniških hišic, in poslovnih prostorov tako, da si lahko ustvarite svoj idealen življenjski prostor. Tehnologije za pametne domove se lahko naravno vključijo v vaše vsakdanje življenje. Vaše luči, zavese, klimatske naprave in druge naprave poveže v sistem ter vam omogoča, da jih upravljate preko pametnega telefona, tabličnega računalnika ali stenske plošče, ne glede na to ali ste doma ali kje drugje.

Poleg tega se lahko v krmiljenje stavbe neopazno vključijo številne druge tehnologije, kot so sistemi za pogovor z zunanjo domofonsko enoto, kamere in avdio sistemi ter drugi sistemi za kuhinje in zabavo, ki so inteligentno in učinkovito povezani med seboj. Številne od teh tehnologij je zaradi globalnega KNX standarda mogoče preprosto povezati med seboj v omrežje.

pametne-elektricne-instalacije

Naprave in televizorji se lahko samodejno izklopijo, ko jih ne uporabljate. Programirljive termostate lahko nastavite tako, da bodo poskrbeli za udobje in se izklopili, ko bo delovanje pretirano. Z večjo energetsko učinkovitostjo, ki jo zagotavljajo sistemi pametnega doma, se lastniki stanovanj počutijo bolj odgovorne in prihranijo denar.

Na podlagi napredne tehnologije lahko vse naprave delujejo neodvisno druga od druge, ne glede na to, ali želite v istem trenutku upravljati razsvetljavo, žaluzije, varnostne sisteme, upravljanje energije, ogrevalne, prezračevalne in klimatske sisteme, signalizacijske in nadzorne sisteme.

Ste že kdaj pustili prižgano peč ali luči ko ste zapustili dom ali pisarno, in ko ste se vrnili, ste to opazili? S pomočjo avtomatizacije pametnega doma so sistemi zasnovani tako, da preprečujejo takšne težave, tako da lahko kadar koli zapustite dom, ne da bi vas skrbelo, da se bodo vaše gospodinjske naprave poškodovale. Preko telefona ali tablice jih lahko kadarkoli preverite in ugasnete. Domače omrežje je tisto, ki povezuje vse naprave v vašem pametnem domu.

knx-standard-za-pametni-dom