Prenosnik refurbished – katere so njegove glavne prednosti?

Prenosniki so računalniki, brez katerih danes praktično ne moremo več. Odkar so se pojavili na trgu, so ga povsem preplavili in tako izrinili namizne računalnike na drugo mesto. Med najbolj priljubljenimi proizvajalci prenosnikov sta HP in Dell, sledijo pa jima tudi Lenovo in drugi priznani proizvajalci. Še posebej priljubljeni pa so tako imenovani refurbished prenosniki, pri čemer ne gre za nove, temveč za obnovljene naprave. Iz takšnih ali drugačnih razlogov se ti znova znajdejo pri proizvajalcu, ki jih pregleda, popravi, testira in jih (seveda z garancijo) vrne v prodajo. Morda se sprašujete, zakaj bi pravzaprav kupili refurbished prenosnik, ko pa so računalniki na trgu danes precej ugodni. Naprave, ki jih srečujemo v trgovinah, so namenjene široki potrošnji, medtem ko so refurbished prenosniki naprave iz poslovne linije, kar pomeni, da so bolj zmogljive in imajo bistveno daljšo življenjsko dobo tudi takrat, ko so rabljene. Pri nakupu novega računalnika lahko tako izbiramo med novimi prenosniki iz široko potrošne linije in refurbished prenosniki iz poslovne linije. Poleg daljše življenjske dobe, večje zmogljivosti in ugodne cene refurbished računalnike spremlja vsaj 12 mesecev garancije, ki jih je z doplačilom mogoče tudi podaljšati. Še enkrat pa je potrebno poudariti, da v tem primeru ne gre za rabljene naprave, kot so tiste, ki jih kupujemo preko spletnih oglasnikov, saj so refurbished prenosniki vrhunske kakovosti in priznanih blagovnih znamk. Poškodovani deli so zamenjani z novimi, oprema pa je po posebnih postopkih testirana, pregledana in fizično očiščena in sodi v kakovostni razred A.

prenosnik HPPrenosnik HP Elite

Kupiti novega ali refurbished - obnovljenega?

Odločitev seveda ostaja v rokah posameznika, vendar pa se je pred nakupom dobro seznaniti z vsemi dejstvi. Ne glede na to, ali potrebujemo prenosnik za domačo uporabo ali za potrebe službe, so refurbished računalniki zaradi svoje izjemne vzdržljivosti odlična izbira. Takšne naprave so krepko cenejše od novih iz široko potrošne linije, prav tako pa tudi funkcionirajo na nivoju novih in imajo garancijo, zato pri nakupu ni praktično nobenega tveganja. Pri tem ne smemo spregledati dejstva, da lahko pri nakupu refurbished prenosnika prihranimo tudi od 300 do 500 € ali celo več. Ker so prenosniki danes nepogrešljiv pripomoček pri različnih opravilih (na delovnih mestih, tekom študija, v prostem času posameznikov), si je pri nakupu potrebno vzeti čas in dobro premisliti, s kakšnim namenom kupujemo novi prenosnik. Ga bomo uporabljali vsakodnevno za resnejše delo, ali morda zgolj v prostem času za poslušanje glasbe in gledanje filmov? Predvsem, če želimo dobiti dober računalnik in pri tem prihraniti kakšen €, so refurbished prenosniki prava izbira, ki je zagotovo ne bomo obžalovali. Izbiramo lahko med HP, Dell, Lenovo in drugimi priznanimi proizvajalci.

Kam po dober refurbished prenosnik z dolgo življenjsko dobo?

Ker na trgu najdemo tudi računalnike kakovosti B in C, si pri nakupu zagotovo ne želimo tvegati. Če se odločimo za nakup obnovljene naprave, naj bo ta uvrščena v kakovostni razred A. Takšne prenosnike najdete v ponudbi podjetja BBT. Za naše obnovljene prenosnike kakovost A pomeni, da so računalniki tehnično brezhibni, vsi zasloni brez prask, odrgnin, madežev ali kakršne koli druge anomalije. Ohišja imajo lahko manjše sledi uporabe, vendar nikoli večjih poškodb. Imamo zelo ostro oko in visoka merila glede kakovosti, zato veliko naših strank pravi, ali so bili prenosniki sploh rabljeni, ker so tako dobro ohranjeni. BBT kakovost je sinonim za vrhunsko ohranjenost. Zato ne tvegajte in se odločite za nakup refurbished prenosnikov iz kakovostnega razreda A.

VEČ O HP PRENOSNIKIH