Obnovljeni prenosni računalnik HP in DELL iz poslovne linije

Priznane blagovne znamke in proizvajalci namiznih in prenosnih računalnikov svojo opremo izdelujejo v dveh različnih linijah. Tako je prenosni računalnik iz poslovne linije posebej izdelan za prodajo podjetjem, ki potrebujejo visokozmogljivo in trpežno opremo. Prenosni računalnik iz poslovne linije je dražji, saj njegovo ceno določa kakovost uporabljenih materialov in sestavnih elementov, kar vpliva na dolgo življenjsko dobo, optimalno uporabniško izkušnjo in zmanjšano možnost pojava okvar. Na drugi strani pa blagovne znamke izdelujejo tudi opremo iz široko-potrošne linije, ki predstavlja cenovno mnogo ugodnejšo rešitev za potrošnike, vendar tudi na račun kakovosti, saj prenosni računalnik iz široko-potrošne linije nima tako trpežnega ohišja, učinkovitega hladilnega sistema, tihega in stabilnega delovanja ter kakovostnega ekrana.

Obnovljeni prenosniki – brezhiben izgled in zanesljiv izvor  

Na prvi pogled se obnovljeni prenosniki od rabljene opreme razlikujejo po tem, da so videti kot novi, brez sledov uporabe. V podjetju BBT zagotovijo kakovost strojne opreme za prenosni računalnik tako, da opremo testirajo in po potrebi nadgradijo ali zamenjajo določene komponente. HP prenosnik in opremo drugih blagovnih znamk nato razvrstijo v razrede kakovosti. Prenovljena oprema za prodajo ima kakovost A++, ki zagotavlja brezhiben izgled, nekateri prenosniki v akciji in z dodatnimi ugodnostmi pa imajo oceno A-, kar pomeni, da ima oprema manjše in skorajda zanemarljive kozmetične napake. Pri tem je potrebno poudariti, da je na trgu mogoče kupiti prenosni računalnik kakovosti v rangu B in C, ki pa ne zagotavlja tako zanesljivega nakupa. V spletni trgovini BBT so na voljo prenosni računalniki DELL in HP iz poslovne linije z zanesljivim izvorom, saj so opremo poprej uporabljale velike organizacije, kot je Lufthansa, BMW in Hans Grohe.

obnovljen prenosnik

Zmogljiv HP prenosnik iz poslovne linije

Poslovni prenosni računalnik je mogoče prepoznati tudi po imenu modela, saj proizvajalci drugače poimenujejo opremo iz poslovne in široko-potrošne linije. Tako je na primer HP prenosnik iz poslovne linije na voljo v modelih EliteBook in Zbook ter v modelih ProBook, Envy, Omen in Pavilion iz široko-potrošne linije. Oprema se razlikuje tudi v ceni, saj imajo poslovni prenosni računalniki cene v razponu od 1000 do 4000 eurov, oprema iz široke-potrošnje pa v razponu od 350 do 700 eurov. Rabljeni poslovni prenosni računalniki DELL in HP prenosniki so namenjeni tako za osnovno računalniško uporabo kot za bolj zahtevna računalniška opravila. Na primer, zmogljiv poslovni HP prenosnik v modelu Zbook 17 G2 Mobile Workstation je primeren za zelo zahtevna opravila in delo z grafičnimi programi. Kakovostne rabljene poslovne prenosnike v akciji odlikuje izredno stabilno delovanje, strukturna trpežnost ohišij, matirani in ne bleščeči ekrani in dolga življenjska doba.

Prenosniki – akcija in cenovna primerjava

Poleg kakovosti je tudi cena tisti dejavnik, ki nudi prednost nakupa obnovljenih prenosnih računalnikov iz poslovne linije v primerjavi z novo opremo iz široke potrošnje, ki se prodaja na trgovskih policah. Podjetje kupi nov poslovni prenosni računalnik za 1200 eur. Ko podjetje po nekaj letih opremo proda, jo strokovnjaki obnovijo in ponudijo kupcem za 500 eur v primeru, da je refurbished prenosnik v akciji ocenjen z najvišjo oceno kakovosti A++. Če je obnovljen poslovni prenosnik v akciji ocenjen z A kakovostnim rangom, tedaj je cena približno 380 eur. Na drugi strani pa nova oprema iz široko-potrošne linije stane v trgovini 720 eur. Pri tem je pomembno vedeti, da ta oprema ni tako zmogljiva in vzdržljiva kot oprema iz poslovne linije. Nakup prenovljenega prenosnika v akciji iz široke potrošnje pa stane približno 640 eur, kar je majhna razlika v ceni, v primerjavi s poslovnimi prenosnimi računalniki.

BBT računalniki