HP prenosniki

Zgodovina Hewlett-Packard (HP) sega v leto 1939, ko sta v najeti garaži podjetje ustanovila študenta Bill Hewlett in David Packart. Usmerila sta se k izdelavi elektronske opreme za merjenje. Inovativne zamisli in podjetnost družabnikov, (menda sta metala kovanec katero od njunih imen bo zapisano prvo) je dosegla, da se je podjetje - še ne trideset let po ustanovitvi - že uvrstilo na Forbesovo lestvico najbolj dobičkonosnih podjetij in leta 2009 zasedlo deveto mesto. Danes je podjetje HP specializirano za prodajo računalniške opreme med njihove najvidnejše dosežke pa zagotovo sodi tudi izum LED žarnice (1964), prvi osebni računalnik (1968), prvi žepni računalnik (1972), prvi inkjet in laserski tiskalnik za namizno uporabo (1984) in istega leta tudi prvi HP prenosnik.

HP Prenosniki z i5 procesorjem in prenosniki s SSD diskom

Kljub temu, da za zahtevne naloge (kot so strežniki in podobno) še vedno uporabljamo “klasične” diske se pri prenosnih računalnikih vse bolj uveljavljajo tako imenovani SSD diski. Tovrstni diski se ne razlikujejo dosti od USB ključka, saj podobno nimajo gibljivih delov. Zaradi tega so še posebej primerni za prenosnike, saj so prav gibljivi deli tisti, ki prvi odpovedo. Njihove prednosti so tolikšne, da ocenjujejo, da bo že letos 50% uporabnikov namesto klasičnih uporabljalo SSD diske. Kljub temu, da dva do trikrat dražji so njihove prednosti (daljša življenjska doba, večja hitrost in zanesljivejše delovanje) tolikšne, da skoraj vedno upravičijo nakup.

prenosnik i5ugodni prenosniki

Zmogljivost HP prenosnika

Zmogljivost prenosnika pa seveda ni odvisna (samo) od diska za zapisovanje. Med najpomembnejšimi vidiki je seveda procesor, ki izvaja računske opereacije. Potem je tukaj zagotovo količina spomina in čeprav v obeh primerih velja “več je bolje” pogosto preradi pozabimo, da pa je eden izmed ključnih elementov kakovost posameznih komponent in njihova povezanost med seboj. Komponente so lahko cenene iz z »napako nevidno uporabniku” že ko so nove ali pa so vrhunske komponente namenjene profesionalnim oziroma poslovnim uporabnikom. In še kako v tem primeru velja pravilo “nismo dovolj bogati, da bi kupovali poceni”. A kaj lahko storimo kadar preprosto nimamo sredstev za nakup novega kakovostnega prenosnika? Odločimo se za nakup računalnika pri podjetju BBT.

Cenovno ugodni HP prenosniki

Prenosniki so praviloma manj zmogljivi od primerljivih namiznih računalnikov. A bodimo pošteni; v osnovi tudi nikoli niso bili mišljeni za opravljanje enako zahtevnih operacij, kakor njihovi pisarniški ali sobni “bratje”. Zato je neposredna primerjava med tema dvema kategorijama vsaj nepoštena, če ne nemogoča. Še dražji so kakovostni prenosniki z i5 ali i7 procesorji. Toda ob pogledu na ceno še kako radi pozabimo na preprosto dejstvo: dražje komponente delujejo bolje in zdržijo vsaj trikrat dlje od primerljivih izdelkov za široko uporabo, kupljenih v akcijah v velikih prodajnih centrih. Praviloma je nakup HP prenosnika vedno upravičen. Da bi tistim, ki želijo kakovost pa si je morda ne morejo privoščiti, ponudili enake možnosti smo se v podjetju BBT osredotočili na prodajo obnovljenih računalnikov. Odločitev je preprosta: ali denar v novo napravo (ki bo v roku dveh let verjetno že zastarela) ali pa le del tega denarja vložite v enako zmogljivo napravo boljše kakovosti. In kakor velja za namizne računalnike velja tudi za cenovno ugodne prenosnike: v podjetju BBT vam ponujamo širok nabor zmogljivih prenosnikov z i5 procesorjem priznanih proizvajalcev.

BBT in ponudba HP prenosnikov

Razen, če ste uporabnik, ki ga moti še tako majhna lepotna praska na ohišju ali nalepka podjetja, ki je imelo računalnik v lasti pred vami, razlike med novim in obnovljenim računalnikom ne boste opazili. Za 60% cene novega računalnika si lahko privoščite poslovni HP prenosnik. Pri tem seveda velja, da so prihranki tem višji, čim kakovostnejši je model. V podjetju BBT skrbimo, da z obnovljenimi računalniki strankam ponujamo največ. Več nahttps://www.bbt.si/