Kateri so najboljši prenosniki za študente?

To vprašanje se pojavi vsako leto. Očitno se odgovori spreminjajo, ko tehnologija napreduje.

Najprej se pri svoji šoli, univerzi ali na fakulteti pozanimajte, ali imajo kakšne posebne zahteve glede programske opreme, priporočila in kakšne posebne dogovore s proizvajalci, ki ponujajo prenosnik za študij s popustom. Večina jih ponuja Microsoft Office brezplačno, vendar vprašajte, ali to vključuje vsa orodja.

Drugič, če ne opravljate nobenega računalniško intenzivnega dela, kot je urejanje videov, bo skoraj vsak prenosnik do 500 eur z vsaj 4 GB pomnilnika in 64 GB prostora za shranjevanje dobro služil kot prenosnik za študij. Prenosniki za študente se najdejo med vsemi večjimi blagovnimi znamkami, vključno z Dell, HP in Lenovo. Slednje lahko dobite tudi v spletni trgovini BBT, in sicer po izjemno ugodni ceni, saj gre za prenosnike iz poslovne linije, ki so bili strokovnjo obnovljeni in delujejo praktično kot novi.

Tretjič, pomislite na zunanje naprave. Za varnostno kopiranje boste potrebovali zunanji trdi disk, čeprav morate nekatere datoteke hraniti tudi na spletu.

Prenosnik za študij

Vodnik za nakup prenosnika

Prenosniki za študente morajo biti dovolj kompaktni, da jih lahko nosite s seboj, a hkrati vsestransko uporabni za izvajanje aplikacij. To je najboljše orodje za resno delo, ne glede na to, ali ste doma, na cesti ali v učilnici.

Medtem ko so samostojni tablični računalniki in pametni telefoni vedno bolj priljubljeni, večina ljudi spozna, da vse, od tipkanja, do raziskovanja, deluje bolje na prenosniku. Torej, kakšen prenosnik za študij bi morali izbrati? Sestavili smo navodila za nakup, da boste lažje izbrali kvaliteten prenosnik za študij.

Obstaja veliko različnih velikosti, lastnosti in cen, zaradi česar je izbira najboljšega prenosnika za študij izziv. Zato morate ugotoviti, kakšne so vaše potrebe.

To so najpomembnejše stvari, ki jih morate upoštevati pri izbiri novega prenosnika:

  • 12,5 do 14-palčni zasloni nudijo najboljše razmerje med uporabnostjo in prenosnostjo. Večji zasloni so v redu, če ne potujete veliko, manjši modeli pa so odlični za otroke.
  • Če porabite več kot 500 evrov, morate dobiti najmanj naslednje specifikacije: Core i5 CPU 1920 x 1080 zaslon 8 GB RAM-a SSD Storage.
  • 8+ ur trajanja baterije je idealno, če nameravate prenosnik uporabljati na poti.
  • Če želite prenosni računalnik uporabljati kot tablični računalnik, razmislite o prenosniku 2 v 1. Če ne, je morda boljša izbira standardni prenosnik.
  • Chromebooki so dobri za otroke in študente, njihova funkcionalnost pa se hitro širi. Prenosni računalniki Windows in MacBook ponujajo veliko funkcionalnosti; katera platforma vam je boljša, pa je stvar osebnega okusa.

Poceni prenosniki

Preverite tipkovnico

Najbolj impresivni podatki o opremi ne pomenijo nič, če prenosniki za študente, nimajo dobre ergonomije. Če nameravate opraviti veliko dela na prenosniku, se prepričajte, da tipkovnica ponuja solidne taktilne povratne informacije, pravi odmik tipk (razdalja, ki jo tipka opravi ob pritisku, ponavadi 1 do 2 mm) in dovolj prostora med dvema tipkama.

Če bo vaše delo pretežno beleženje, pisanje in brskanje po internetu, ne potrebujete prav zmogljivega prenosnika. Pravzaprav lahko kupite prenosnik do 500 eur.

Kaj iskati: HP, DELL in LENOVO ponujajo tudi odlične prenosnike za študij z zelo osnovnim operacijskim sistemom in programsko opremo, ki je osredotočena na spletni brskalnik. Če razmišljate o izbiri zelo poceni prenosnika, se prepričajte, da vaša potreba pozneje ne bo zahtevnejša, saj se poceni prenosni računalniki ne bodo dobro prilagodili naprednejšim nalogam.

Kje iskati: spletna trgovina za prenosnike BBT.