Kako izbrati pravi računalnik? Najboljši nasveti na enem mestu

Nakup računalnika je vse prej kot preprost. V morju naprav, katerih ponudba se iz leta v leto širi, se zlahka izgubimo. Seveda so potrošniki bolj naklonjeni nakupu novih računalnikov, čeprav danes prihajajo v ospredje rabljene oziroma obnovljene naprave iz poslovne linije, ki so primerne za praktično vsakogar. Da bi izbrali primerni namizni oziroma prenosni računalnik, moramo najprej pomisliti na lastne želje in potrebe, pri čemer ne smemo preceniti niti sebe, niti lastnih potreb. Če nam bo določen računalnik iz takšnih ali drugačnih razlogov všeč, bomo hitro pomislili »ta je zagotovo pravi zame«, nato pa bomo že ob prvi uporabi ugotovili, da tega pravzaprav niti ne potrebujemo oziroma, da smo se odločili povsem napačno.

Ob nakupu računalnika razmislimo, kateri proizvajalec se nam zdi najbolj zanesljiv, kakšen bo namen uporabe, kako pogosto ga nameravamo uporabljati, kakšen naj bo tip procesorja, kako veliko diagonalo zaslona potrebujemo, ne pozabimo pa tudi na ločljivost zaslona, operacijski sistem, kapaciteto in vrsto trdega diska itd. V svetu prenosnih računalnikov zagotovo prednjači HP, kateremu sledijo Lenovo, Asus, Acer in Dell. Če se odločamo za nakup novega računalnika, proizvajalec vsekakor ni zanemarljiv, saj je naprava tako močna in zmogljiva kot proizvajalec, ki stoji za njo. V kolikor nameravate računalnik uporabljati vsak dan na enem mestu (npr. domača pisarna), se lahko odločite za namizni računalnik, če pa ga želite večkrat jemati s seboj, se bo v vašem primeru odlično obnesel nakup prenosnega računalnika. Tako namizne, kot tudi prenosne HP računalnike vrhunske kvalitete boste našli v ponudbi spletne trgovine Brown Bear Team, v kateri se ukvarjamo s prodajo kakovostnih obnovljenih prenosnih računalnikov HP ter ostalih blagovnih znamk iz poslovne linije, o čemer vam bomo več povedali v nadaljevanju.

Prenosnik

Zakaj bi kupili rabljen – obnovljen računalnik, ko pa je na trgu ogromno novih?

Ko se odločimo za nakup računalnika, je pred nami pomembna odločitev. Bomo izbrali novega ali rabljenega oziroma obnovljenega? Preden se odpravimo v trgovino, se moramo zavedati naslednjega. Računalniki iz široko-potrošne linije so narejeni predvsem za domačo uporabo (govorimo o napravah iz povprečnega kakovostnega razreda in s pričakovano življenjsko dobo 2-3 let). To so naprave, ki so nam na voljo v specializiranih prodajalnah. Na drugi strani pa imamo prenosne računalnike iz poslovne linije, ki so v osnovi namenjeni predvsem poslovnim uporabnikom, torej se uporabljajo pri delu v različnih podjetjih. So najvišje kakovosti, izdelani za stabilno delovanje (24 ur dnevno, 7 dni tedensko) in različne pogoje dela na terenu. Ker so slednji na voljo zgolj podjetjem, jih v specializiranih prodajalnah poleg široko-potrošne linije ne bomo našli, vendar pa so nam na voljo v obnovljeni različici. Nakup obnovljenega prenosnega računalnika HP je optimalna izbira, saj za ugodno ceno dobimo poslovno kakovost opreme z vsemi prednostmi, ki jih le-ta prinaša.

Hp prenosnik

Spletna prodaja računalnikov - izberite si svojo napravo poslovne kakovosti tudi vi

V kolikor ste pričeli razmišljati o nakupu obnovljenega računalnika, potem moramo vsekakor podpreti vašo odločitev, saj v podjetju BBT zagovarjamo nakup takšne naprave kot najbolj optimalno rešitev v večini primerov. Ne glede na to, ali bomo računalnik uporabljali doma za lastno zabavo, za študij ali celo delo, je obnovljen prenosni računalnik HP iz poslovne linije prava izbira, ki je ne boste obžalovali. Vas zanima naša ponudba? Vabljeni k ogledu spletne strani BBT.

PREDNOSTI NAKUPA POSLOVNIH RAČUNALNIKOV