Namizni računalniki za raznovrstno uporabo

Računalniki so naprave, brez katerih si danes svojega dela in življenja praktično ne moremo več predstavljati. Omogočajo nam lažji pretok podatkov, poenostavijo naše delo in so nujno potreben pripomoček pri študiju ali na delovnem mestu. Namizni računalniki so danes malce manj priljubljeni, saj so trg dobesedno preplavili različni modeli prenosnikov, ki spominjajo na odprto knjigo, pravimo pa jim tudi laptopi ali notesniki. Ti so zaradi možnosti prenašanja uporabnikom pričeli omogočati, da opravijo več dela in sicer tekom potovanja, v času službenega odmora, tekom predavanj itd. Kljub temu pa so namizni računalniki danes še vedno pogosto uporabljeni, zlasti na delovnih mestih. Velika prednost namiznih pred prenosnimi je ta, da so manj izpostavljeni obrabi (laptopi se zaradi pogostega prenašanja hitro obrabijo ali poškodujejo) in materialni škodi. Namizni računalniki so sestavljeni iz različnih komponent. Velikokrat so zmogljivejši od prenosnikov, kar je tudi razlog, da jih najpogosteje najdemo na delovnih mestih. Prav tako so tudi cenovno ugodnejši, omogočajo nam enostavnejše nadgrajevanje, velika prednost pa je tudi v zmogljivejših sistemih za hlajenje. Ko izbiramo osebni računalnik, moramo najprej pomisliti na to, v kakšne namene ga nameravamo uporabljati in ali bi ga želi prenašati s seboj. Osredotočimo se na izbiro priznanega proizvajalca, kot so HP računalniki, Dell, Lenovo in Asus, nadalje pa premislimo tudi, ali bomo računalnik uporabljali zgolj v pisarniške namene. Pri nakupu upoštevajmo še tip procesorja, diagonalo zaslona, kapaciteto RAM pomnilnika, vrsto in kapaciteto trdega diska, grafično kartico, operacijski sistem in ločljivost zaslona. Za izbiro dobrega namiznega računalnika si je potrebno vzeti dovolj časa in nikakor ne prehitevati.

HP računalnikNamizni računalnik HP

Namizni računalniki so za svojo ceno zmogljivejši od prenosnih

Namizne računalnike si lahko iz različnih komponent sestavimo sami, ali pa se odločimo za nakup novega oziroma rabljenega iz poslovne linije, ki s seboj prinaša veliko prednosti. Najcenejši računalniki niso vedno najslabša izbira, saj imajo obnovljeni namizni računalniki zelo ugodno ceno, pa vendar so v primerjavi z novimi, ki niso namenjeni poslovni rabi, precej boljša izbira, saj so zmogljivejši in imajo daljšo življenjsko dobo. Veliko je odvisno od tega, kaj pričakujemo od osebnega računalnika in kako pogosto ga nameravamo uporabljati. Izbiramo lahko med osnovnimi modeli, kot tudi med modeli namiznih računalnikov, ki so namenjeni zahtevnejšim uporabnikom in bodo lahko zadostili ali celo presegli njihove potrebe. Pri tem velja upoštevati, da so obnovljeni namizni računalniki iz poslovne linije ugodnejši od novih, vendar kljub temu funkcionirajo na nivoju novih in imajo garancijo, ki jo je v nekaterih primerih z doplačilom mogoče celo podaljšati!

Zakaj izbrati obnovljeni računalnik iz poslovne linije?

Vsak resen proizvajalec računalnikov (HP, Dell, Lenovo itd.) proizvaja opremo v dveh linijah: poslovna ("business line") in široko potrošna ("consumer line"). Osnovna razlika je zlasti v kakovosti uporabljenih materialov in sestavnih elementov. Poslovna linija računalnikov je bistveno kakovostnejša od široko potrošne in ima trikrat daljšo življenjsko dobo kot računalniki široke potrošnje. Vse to velja tako za prenosnike, kot tudi za namizne naprave. Oprema poslovne linije je namenjena zahtevnejšim, še posebej poslovnim uporabnikom, zato je izdelana za intenzivnejšo rabo ter različne pogoje dela na terenu. Takšnih naprav si sami ne moremo privoščiti, ker so namenjene podjetjem, lahko pa se odločimo za nakup obnovljenega računalnika iz poslovne linije in tako izkoristimo vse prednosti poslovnih modelov. Z obnovo se ukvarjamo tudi v podjetju BBT, kjer našim strankam nudimo namizne in prenosne osebne računalnike kakovostnega razreda A. Nakup pri nas predstavlja varen nakup, saj vam zagotavljamo tudi 12 mesecev garancije z možnostjo podaljšanja. Na zalogi imamo več kot 1000 kosov opreme in z velikim veseljem vam bomo pomagali pri izbiri najboljšega modela za vaš primer!

KAM PO NOV RAČUNALNIK?