Namizni osebni računalnik - nepogrešljiv v vsakem domu!

Namizni računalniki so obvezna oprema čisto vsakega gospodinjstva, predvsem pa tistih gospodinjstev, v katerih prebivajo tudi šoloobvezni otroci. Omogočajo nam, da v vsakem trenutku pobrskamo za manjkajočimi informacijami in tako svoje delo opravimo do konca. Namizni osebni računalnik nam hkrati omogoča tudi prihranek s časom, saj lahko preko naprave plačujemo položnice, rezerviramo različne termine, hkrati pa komuniciramo in se v prostem času sproščamo. Zahteve domačih uporabnikov odlično izpolnjujejo namizni računalniki, malce manj pa prenosni, ki so prilagojeni prenašanju, saj so manj zmogljivi. Če torej vemo, da naprave ne bomo prenašali s seboj, v spletni trgovini z računalniki izberemo zmogljivi namizni osebni računalnik, ki bo presegel naša pričakovanja, saj nam omogoča visoko produktivnost pri delu, zmogljivost, dolgo življenjsko dobo in predvsem zasebno uporabo v domačem okolju. Namizni osebni računalniki so tako oblikovani za uporabo izključno na pisalni mizi, zato so tudi sestavljeni iz različnih komponent. V vseh teh letih so sicer precej spremenili svojo obliko, pa vendar jih ni enostavno prenašati. Preden se odločimo za nakup namiznega računalnika, razmislimo, ali ga resnično ne nameravamo prenašati s seboj, premislimo pa tudi o tem, kakšno delo bomo na njem opravljali, saj bomo tako lažje izbrali računalnik s primerno zmogljivostjo. V kolikor nameravamo napravo uporabljati za potrebe grafičnega oblikovanja ali multimedijske obdelave, potem je brez dvoma najboljša izbira namizni računalnik, če pa želimo le občasno pobrskati za informacijami, prebrati in poslati e-pošto ter si ogledati kakšno zabavno vsebino, pa bo zadostoval tudi prenosnik.

osebni računalikspletna trgovina z računalniki

Kako izbrati primeren namizni računalnik?

Pri izbiri primernega namiznega računalnika veljajo enaka pravila kot pri izbiri prenosnika. Osredotočiti se moramo za izbiro zmogljivega procesorja in dovolj velik disk, predvsem, če nameravamo namizni računalnik uporabljati vsakodnevno tudi za zahtevnejša opravila. Nenazadnje pa ne smemo pozabiti niti na kompatibilen monitor, ki naj bo dovolj velik. Pred nakupom testiramo še tipkovnico in miško, ki morata biti prijetni na otip - zlasti pri miški je zelo pomembno, da je ergonomsko oblikovana. Blagovno znamko izberemo glede na lastne izkušnje ali izkušnje drugih uporabnikov. Stacionarni ali namizni osebni računalniki so veliko bolj zmogljivi od prenosnih, vendar pa zahtevajo tudi malce več prostora. Ker je menjava posameznih komponent pri namiznem računalniku zelo enostavna, so le-ti primerna izbira tudi za vse tiste, ki želijo znova in znova preizkušati novo strojno opremo na trgu. Svetujemo vam, da si vzamete čas za razmislek glede lastnih pričakovanj in da premislite tudi o blagovni znamki, ki si je želite. Med najbolj prepoznavnimi imeni namiznih računalnikov je zagotovo Lenovo, seveda pa imamo možnost izbire tudi med številnimi drugimi, ki so na voljo tudi v spletni trgovini z računalniki BBT. Če se odločate za investicijo v obnovljen osebni računalnik, vas vljudno vabimo na našo spletno stran, kjer vas čaka pestra ponudba, v kateri boste zagotovo našli primeren namizni računalnik zase.

Namesto v novega investirajte v obnovljenega!

V ponudbi podjetja BBT so na voljo obnovljeni namizni računalniki iz poslovne linije, ki slovijo po svoji dolgi življenjski dobi, spremlja pa jih tudi garancija. Ne glede na to, da je vsa oprema, ki jo lahko kupite pri nas, rabljena, vam zagotavljamo, da bo namizni računalnik, prenosnik ali druga oprema iz poslovne linije stabilno delovala še vsaj 4 - 6 let od nakupa pri nas. Prepričani smo, ne le da vam bo rabljen poslovni namizni računalnik dolgo služil, ampak vam lahko zagotovimo tudi, da bo deloval stabilno. Za nakup svojega osebnega namiznega računalnika obiščite BBT!

PREBERITE SI VEČ O NAMIZNIH RAČUNALNIKIH