Prenosni računalnik – ni potrebe, da je nakup stresen

Prenosni računalnik se uporablja na vedno več področjih sodobnega življenja: v poslovnem svetu ga že dolgo cenijo, saj omogoča delo praktično povsod, povsod pa omogoča tudi sodelovanje na družbenih omrežjih in ostalo zasebno uporabo v prostem času. Prenosni računalnik se od namiznega razlikuje predvsem po tem, da ga je moč prenašati sabo, saj je lahek in relativno majhen. Kot takšen ne zaleže veliko prostora na mizi, oziroma omogoča delo brez mize, kar je še posebej privlačno v manjših stanovanjih, kjer ni možnosti dodatnega prostora za pisarno. Prenosni računalniki so postali sčasoma tudi zelo zmogljivi, zato ni čudno, da se ob nakupu novega računalnika vse več ljudi odloča zanje.

Prenosnik HP, prenosnik DELL ali sestavljen prenosni računalnik?

Ob nakupu prenosnega računalnika smo soočeni s precejšnjo ponudbo na tržišču, kljub temu pa ostaja osnovno vprašanje, ali se bomo odločili za prenosni računalnik, ki je sestavljen po komponentah, ali pa za izdelek priznanih proizvajalcev, kot je prenosnik HP ali prenosnik DELL. Sestavljeni računalniki so cenovno precej ugodni, privlačna pa je tudi možnost, da si zmogljivost komponent izberemo sami in s tem prilagodimo končni rezultat svojim potrebam. Pri tem pa se moramo zavedati, da sestavljeni računalniki nikoli nimajo tako dobro usklajenih komponent kot že izdelani prenosni računalniki. Tako lahko za prenosnik HP ali prenosnik DELL zanesljivo vemo, da je proizvajalec komponente med seboj uskladil in s tem zagotovil čim bolj zanesljivo in dolgotrajno delovanje brez napak.

Prenosni računalnik 17” oziroma ali je velikost pomembna

Prednost prenosnega računalnika pred namiznim je prav v njegovi majhnosti, ki omogoča delo in razvedrilo na različnih lokacijah. Zdi se, da največji prenosni računalnik, ki ima diagonalo zaslona veliko kar 17”, kar je nekaj več kot 43 cm, to lastnost postavlja pod vprašaj. A če upoštevamo, so tako veliki prenosni računalniki še vedno prenosni, hkrati pa uporabniku omogočajo vse prednosti, ki jih izkuša ob uporabi namiznega računalnika, postane nakup prenosnega računalnika 17” smiselna odločitev. Takšni prenosniki namreč omogočajo zelo kvalitetno delo, saj je naenkrat prikazanih več informacij kot na manjših prenosnikih, zadovoljni pa so tudi uporabniki, ki ga uporabljajo predvsem za gledanje video vsebin in za intenzivno igranje računalniških igric.

prenosni računalniki 17''

zmogljivi prenosniki

Kako zmogljivi prenosniki so dovolj dobri?

Uporabniki prenosnih računalnikov postajamo vse bolj zahtevni, saj pričakujemo brezhibno delovanje tudi ob intenzivnejši uporabi prenosnika. Ob nakupu se je tako vredno vprašati, kako zelo zmogljiv računalnik bo zadovoljil naše potrebe. Če se odločimo za prenosnik HP ali prenosnik kakšnega drugega priznanega proizvajalca, imamo na voljo prenosne računalnike, ki so namenjeni širši uporabi, in izdelke poslovne linije. Prenosnik, namenjen za splošnega potrošnika, je dostopnejši, vendar je primeren za relativno nezahtevno uporabo, kot je preverjanje elektronskih sporočil in sodelovanje na družbenih omrežjih. Po drugi strani pa je prenosnik HP poslovne linije narejen iz veliko bolj kakovostnih komponent, ki so namenjene za intenzivno vsakodnevno uporabo. Zaradi trpežnejše sestave so to zelo zmogljivi prenosniki, ki delujejo zanesljivo tudi po več letih agresivne uporabe.

Prenosni računalniki poslovne linije po dostopnih cenah

Nakup prenosnega računalnika je za mnoge precejšnja investicija, zato igra višina cene pri izbiri računalnika pomembno vlogo. Kompromisu med ceno in zmogljivostjo računalnika pa se je mogoče elegantno izogniti, če se odločimo za nakup rabljenega, a temeljito obnovljenega prenosnika poslovne linije. Takšni računalniki so tudi po letih uporabe veliko bolj zanesljivi od modelov, namenjeni za splošno uporabo, sploh ker so pred vnovično prodajo temeljito pregledani, očiščeni in servisirani. Vse možne napake so odpravljene, zato je njihova pričakovana življenjska doba primerljiva, če ne celo daljša od novih prenosnikov slabše kvalitete. Nakup obnovljenega prenosnega računalnika tako postane zelo preprosto in ne-stresno, sploh če se odločimo za zanesljivega ponudnika, ki na svojo ponudbo ponudi še garancijo.

OBIŠČITE SPLETNO TRGOVINO S PRENOSNIKI