Toplozračni kamini za kakovostno in hitro ogrevanje vašega doma

Toplozračni kamini postajajo vse bolj priljubljeni, saj omogočajo kakovostno in hitro ogrevanje prostora, marsikoga pa prepriča tudi pogled na prijetno prasketanje ognja v bivalnemu prostoru. Tako kot pri toplovodnih kaminih lahko tudi za toplozračne kamine uporabljate drva ali pelete. Toplozračni kamin na drva predstavlja ugoden način ogrevanja, saj je les relativno poceni, predvsem pa je ogrevanje na drva prijazno tako do okolja kot do uporabnika.

KAMINI NA DRVA NORDICA


Za najbolj klasične naprave veljajo kamini na drva, ki pa so jih proizvajalci v zadnjih letih razvili tako oblikovno kot tudi tehnološko. Tako danes prostori s takšnimi napravami dobivajo nove estetske razsežnosti, visoki izkoristki in dovršeno izgorevanje pa omogočajo učinkovito ogrevanje prostorov.

Toplozračni kamin na drva bo v vašem domu ustvaril prijetno in toplo ozračje, opazovanje plamenov pa bo pričaralo posebno vzdušje, ki ga lahko ponudi le ogenj.

Toplozračni kamini Na potToplozračni kamini lahko ogrevajo tudi sosednje prostore

Toplozračni kamini so v osnovi sestavljeni iz kaminskega kurišča za steklenimi vratci in iz kaminskega vložka. Ta pripomore k veliko večjemu izkoristku, omogoča hkratno reguliranje dovoda zraka in odvoda v dimnik, poleg sevanja toplote ognja skozi vratca pa omogoča tudi ogrevanje zraka okoli vložka. Topel zrak se nato naravno ali s pomočjo ventilatorja izpihuje preko rešetk v prostor. Toplozračni kamini na drva prostor segrejejo prej kot v eni uri, zato je takšen način ogrevanja zelo primeren za današnji hitri način življenja.

KAMINI - OGREVANJE

Toplozračni kamini pa lahko zrak, ki ga segrevajo, s pomočjo ventilatorjev pošiljajo po ceveh tudi v druge prostore. Podjetje Na pot d.o.o. vam nudi odličen patentiran ventilatorski sistem, ki omogoča izpih toplega zraka pri tleh ter enakomernejšo in bolj naravno porazdelitev toplote v različnih prostorih. Ponujamo vam tudi različne vrste kaminskih vložkov priznanih evropskih proizvajalcev.

Toplozračni kamin na drva za ugodno in okolju prijazno ogrevanje

Toplozračni kamin na drva predstavlja prijazno obliko ogrevanja tako za okolje kot za uporabnika. Les je naravni material in obnovljivi vir energije, hkrati pa tudi relativno poceni. Toplozračni kamini na drva prinašajo tudi druge prednosti: maksimalni toplotni učinek, čisto izgorevanje in minimalno emisijo škodljivih snovi v ozračje. Drva pa dodajo še pridih povezanosti z naravo.

Zakaj si ne bi privoščili posebnega vzdušja, ki ga pričarajo toplozračni kamini? Obiščite nas in si zberite kamin na drva, ob katerem vam bo tudi pri srcu postalo toplo.

Vabljeni tudi na našo spletno stran!