Delovna oblačila so narejena iz trpežnih in certificiranih materialov


Delovna oblačila, narejena iz certificiranih, kakovostnih, vzdržljivih materialov, so pomembna za varno opravljanje dela - še posebej v proizvodnji. V vsaki industrijski panogi obstajajo standardi, ki so določeni z zakonom, ki jim morajo delovne obleke, kot so kombinezoni, popolnoma ustrezati. Delo v varilnici ali strojni proizvodnji zahteva neovirano gibanje, zaščito proti vročini, plamenom, iskrami, železnimi opilki itd. Večje industrijske hale so pogostokrat neogrevane, kar je odlično v poletnih mesecih, pozimi pa morajo delovna oblačila zagotoviti ustrezno zaščito proti mrazu. V večjih proizvodnjah je nujno, da imajo delavci oblečena dobro vidna oblačila, s katerimi opozorijo nase in si zagotovijo večjo zaščito pri delu. V vsakem podjetju je pomembno, da so zaposlenim vedno na voljo čista, varna in udobna delovna oblačila.

Delovne obleke, kombinezoni, nudijo telesu popolno zaščito


Delovne obleke, kot so kombinezoni, se pogosto uporabljajo v strojni in varilni industriji. Delavcem morajo nuditi popolno zaščito telesa pred vročino, plameni, opilki itd. V podjetju Lindström se zavedamo, kako ključna je varnost pri delu v takšnih poklicih, zato smo razvili posebno kolekcijo WorkerPro, ki je namenjena za lahke in srednje težke industrije ter vzdrževalna dela. Pri oblikovanju smo posvetili posebno pozornost uporabnosti, prileganju, uporabnim dodatkom, udobnosti in neoviranemu gibanju. Kolekcija WelderPro je zasnovana za vse varilce, saj vsebuje posebno apreturo, ki nudi zaščito pred toploto, ognjem, toplotnim sevanjem in večjo količino isker. Močni in vzdržljivi materiali preprečujejo, da bi se staljena kovina prijela na oblačila. Da bi bili vaši zaposleni varni pri delu in vi brez skrbi, v Lindströmu zaščitne obleke, kot so kombinezoni, pomerimo ter prilagodimo vsakemu zaposlenemu. S tem preprečimo nepotrebne poškodbe na delu, ki se največkrat pripetijo zaradi neustreznih oblačil. Varilska jakna ima dvojno zapenjanje z zaščito, nastavljive gumbe na koncu rokavov, žepa na prsih in v pasni višini ter zaščitni ovratnik z zapenjanjem. Hlače imajo dvojno možnost zapenjanja. Ene imajo v pasu nastavljiv elastični trak druge nastavljive naramnice. Oboje hlač odlikujejo ojačani stranski žepi. Kolekcija PowerPro je kolekcija oblačil, ki so testirana proti obloku za elektroinženirje ter protipožarnih oblačil. Tudi ta kolekcija je skladna s standardi za zaščito pred toploto in plamenom ter ščiti proti temperaturnim nevarnostim električnega obloka. Kolekcija HighVisPro je namenjena vsem, ki delajo v zahtevnih delovnih pogojih s slabo vidljivostjo. Kolekcija je v skladu s standardoma SIST EN 342, oblačila in kompleti za zaščito pred mrazom ter SIST EN ISO 20471, dobro vidna obleka.

delovna oblačila

Kakšne lastnosti mora imeti dobra zaščitna delovna obleka?

Za delovna oblačila, kot so kombinezoni, je nujno, da so zasnovana tako, da jih ob nepredvidenih poškodbah lahko popravimo, ne le zavržemo. Materiali morajo biti zmogljivi in prijazni okolju. Da delovna oblačila služijo svojemu namenu, morajo biti certificirana ter v skladu z najnovejšimi zakoni in standardi. Kakovostna delovna oblačila nas bodo zaščitila pred mrazom, vročino, trdnimi delci, kemikalijami, poškodbami, umazanijo, paro, vlago ter praskami. Delovna oblačila, kot so kombinezoni, so prilagojena sezonskim razmeram, kar pomeni, da so poletni kombinezoni narejeni iz lahkotnejših materialov, zimski pa iz debelejših. Glavna naloga delovne obleke, kombinezona, v zimskih mesecih je zadrževanje toplote ter učinkovita zaščita proti mrazu. Trdovratni madeži na delovnih oblačilih pogostokrat nastanejo zaradi olja, masti, kemikalij, razlitega železa itd. Ker morajo delovna oblačila zagotavljati higiensko neoporečnost najvišjih standardov, se morata zagotoviti popolno razkuževanje in odstranjevanje takšnih madežev. To zagotovimo le z industrijskim pranjem.

Industrijsko pranje delovnih oblačil zagotavlja higiensko neoporečnost

Pranja delovnih oblačil ne smemo prepustiti delavcem. Še posebej ne, če je njihovo delovno mesto nevarno. Zaščitna delovna obleka namreč vsebuje posebne apreture, ki jih ščitijo pred ognjem, toplotnim sevanjem, opilki, staljenim železom itd. Te apreture se z nepravilnim vzdrževanjem uničijo ter ne nudijo več varnosti. Da bi zagotovili varnost zaščitnih delovnih oblačil, morajo le ta biti redno vzdrževana. Ker le to zahteva redno pranje, mora biti material iz katerega so narejena delovna oblačila trpežen in odporen na vzdrževanje. To pomeni, da morajo ob rednem pranju obdržati vse zaščitne lastnosti. Varno odstranitev vseh madežev in umazanije ter ohranitev vseh zaščitnih lastnosti oblačil lahko zagotovita le industrijsko pranje in vzdrževanje. Del preverjenih postopkov med industrijskim vzdrževanjem je tudi nenehno ocenjevanje dejavnikov, zagotavljanje višjih standardov ter kontrola kakovosti oblačil. Najem oblačil v podjetju Lindström vam omogoča popravilo poškodovanih oblačil in zamenjavo uničenih. S pravilnim čiščenjem bomo poskrbeli, da bodo vsa oblačila obdržala zaščitne lastnosti in imela dolgo življenjsko dobo.

delovni kombinezon

Najem delovnih oblačil je ekološko, bolj varno in cenejše na dolgi rok

Oblikovanje, krojenje, izdelava in vzdrževanje delovnih oblek pogosto predstavlja velik strošek za podjetje. Zato se kot alternativna, bolj ekološka rešitev, ponuja najem zaščitnih delovnih oblek. Verjetno se sprašujete, zakaj bi oblačila najeli, če jih lahko kupimo v trgovini z delovnimi oblačili? To je sicer res, verjetno bomo dobili še kakšen količinski popust. Toda kot podjetje moramo svojim zaposlenim zagotavljati varnost pri delu vsak dan. Enkraten nakup v trgovini z delovnimi oblačili bo morda res cenejši, toda kdo bo poskrbel za pranje, čiščenje in popravljanje delovnih oblačil? Zaščitna delovna oblačila so narejena iz posebnih materialov, ki nudijo ustrezno varnost, a le, če zanje pravilno poskrbimo. Z najemom zaščitnih delovnih oblek bomo zaposlenim priskrbeli delovna oblačila, ki bodo ustrezala vsem varnostnim standardom in s tem preprečila nesreče pri delu. Prav tako bomo z najemom razbremenili podjetje in si zagotovili standardizirana, vedno čista zaščitna oblačila, ki bodo izboljšala delovne pogoje.