Pošlji povpraševanje

Delovna oblačila za zaščito in udobje zaposlenih

Ameriški pregovor pravi, da nekatere obleke nič ne rečejo, a hkrati vse povedo. To velja tudi za delovna oblačila. Če so delovne uniforme urejene, čiste, predvsem pa primerne za delo, ki ga zaposleni opravlja, bodo sporočale mnogo več kot le to, da so delovno oblačilo. Primerno izbrane barve, materiali, kombinacija posameznih kosov oblačil, njihova funkcionalnost, predvsem pa njihovo dobro prileganje, sporočajo, da je pred vami predstavnik podjetja, ki mu je mar za kakovostne storitve in svoj ugled.

Na trgu je ponudbe delovnih oblačil veliko, za vse panoge in poklice, vremenske razmere in letne čase. Izdelana morajo biti iz trpežnih materialov, ki se lahko pogostokrat perejo in so preprosta za vzdrževanje. Ne smemo pozabiti, da k delovnim oblačilom sodi tudi primerna obutev ter dodatki – pokrivala, predpasniki, rokavice in ščitniki.

Delovna oblačila so namenjena tako moškim kot ženskam in so zasnovana tako, da se kar najbolj prilegajo telesu. Ob delu ne smejo biti moteča, premišljeno jim morajo biti dodani žepi, zapenjanje, deli za prezračevanje in različni našitki. Najpogostejša oblika profesionalnega delovnega oblačila, je zaščitni kombinezon. Udobne hlače, ki se podaljšujejo v oprsnik in naramnice uporabljajo v različnih gospodarskih panogah. Zaščitni kombinezon je praktična rešitev tudi pri delovnih oblačilih za enkratno uporabo, le da ima tukaj dodane dolge rokave in zaščito zgornjega dela telesa. Primeren je za higienska, monterska dela, delo v laboratorijih ali pri delu s kemikalijami, prahom ali umazanijo.

zaščitna delovna oblačila

Delovno oblačilo je tudi zaščita

Posebna zaščitna delovna oblačila za električarje, varilce, zaposlene v kemični industriji, gozdarje in podobno, morajo zaposlene tudi varovati. Tovrstna zaščitna delovna oblačila so izdelana iz posebnih materialov, ki so običajno odporna na ogenj, vročino, vodo ali maščobo. Določeni izpostavljeni deli oblačila pa so ojačani, na primer na kolenih, komolcih ali imajo dodane odsevne trakove za boljšo vidljivost. Pri izdelavi zaščitnih delovnih oblačil morajo biti upoštevani predpisani standardi in zakonska določila.

Dobro prileganje delovne obleke je pomembno

Funkcionalna delovna obleka je temelj dobrega počutja delavca. Če je ob svojem delu zaposleni izpostavljen različnim, včasih tudi ekstremnim vremenskim razmeram, mora njegovo delovno oblačilo izločati znoj, a hkrati zadrževati toploto in preprečevati dotok mraza ali vlage do telesa. Kljub telesnim naporom mora telo ostati suho in toplo.

Delovne obleke po meri se že v času snovanja prilagajajo namenu dela, varnosti, udobju in zdravju zaposlenih ter promociji podjetja. Na tak način so delovna oblačila po meri narejena iz izbranih materialov, oblikovana po lastnih idejah in zasnovah, upoštevajoč izkušnje zaposlenih glede delovne obleke ter z izborom barv, ki ustrezajo celostni podobi podjetja. Na delovno oblačilo, narejeno po meri, je lahko uvezen logotip podjetja v različnih barvnih kombinacijah.

Kvalitetni izbrani materiali bodo kljub mnogim pranjem, čiščenjem in intenzivni uporabi, ohranili svoj prvotni videz. V primeru izdelave delovnih oblek po meri, se oblačila izdelajo iz najbolj funkcionalnih materialov – antibakterijskih, termoregulacijskih, temperaturno- ali kemično-odpornih, antistatičnih ali prahotesnih. Zaščitna oblačila po meri se popolnoma prilagodijo okoliščinam dela zaposlenih.Kupiti ali najeti?

Profesionalna delovna oblačila lahko za zaposlene v svojem podjetju kupimo in zanje tako v celotni prevzamemo vse stroške in vzdrževanje, lahko pa jih preprosto najamemo. Najem delovnih oblačil je običajen za vsa področja delovnih uniform – v zdravstvu, gradbeništvu, gostinstvu, kovinarski industriji, elektro panogah, gozdarstvu in drugih. Običajno je skupaj z najemom poskrbljeno za čiščenje in vzdrževanje najetih delovnih oblek, cena najema vključuje popravila in zamenjave delov oblačil, dostavo delovnih uniform do podjetja ter skladiščenje delovnih oblačil, če se njihova kombinacija razlikuje glede na letni čas. Na tak način je tudi vselej poskrbljeno, da delovna oblačila zaposlenih v vsakem trenutku ustrezajo predpisani zakonodaji in standardom. Ne glede na industrijo, najete delovne uniforme ustrezajo tudi higienskim standardom.


VEČ O DELOVNIH OBLAČILIH ZA ZDRAVSTVO