Pošlji povpraševanje

Pestra ponudba uniform za zdravstvo v podjetju Lindstörm

Delovna oblačila, ki jih nosimo v različnih poklicih, zaposlenim predstavljajo del vsakdana. Največkrat se jih, ko jih enkrat oblečemo, niti več ne zavedamo, kljub temu pa pomembno vplivajo na naše delo in nekako dopolnjujejo naš karakter. Poleg tega pa delovna oblačila ščitijo delavca in ob enem služijo k boljši prepoznavnosti določenega poklica, ki uniformo uporablja. Nikakor drugače ni pri delovnih oblačilih za zdravstvene delavce. Zdravnika si skoraj vsi naslikamo v belih oblačilih, ki predstavljajo čistost in visoko stopnjo higiene, medicinske sestre pa si nas večina predstavlja v tradicionalni svetlomodri barvi z dodatkom bele. Svetlomodra barva oblačil medicinskih sester je zelo tradicionalna. Razvijati se je začela že takoj po tem, ko so medicinske sestre uradno začele s šolanjem, kar se je pri nas pričelo dogajati leta 1937. Standardna uniforma medicinske sestre je takrat predstavljala svetlomodro obleko prekrito z belim predpasnikom, na glavi pa jim je velikokrat počivala čepica. Obleke so danes v nekaterih primerih zamenjale hlače ali krila, ohranila pa se je tradicionalna svetlomodra barva.

Nekoliko zanimivejši je razvoj delovnih oblačil zdravnikov, ki se je v zadnjem času od tradicionalnih belih oblačil na nekaterih medicinskih področjih celo odmaknil. Tradicionalno je barva njihove uniforme bela, vendar lahko le-ta variira od države do države pa tudi od oddelka do oddelka. Tako na primer kirurg v času, ko opravlja operacijo, nosi turkizno zelena oblačila. V splošnem zdravstvu pa dan danes celo opažamo trend, da zdravniki velikokrat k pacientu pristopijo v lastnih oblačilih, prekritimi z belo haljo.

Kakovostna oblačila za zdravstvene delavce

Na kaj moramo biti pozorni pri izbiranju delovnih oblačil za zdravstvene delavce?

Pri izbiranju delovnih oblačil za zdravstvene delavce je potrebno poskrbeti, da so oblačila izdelana iz prijetnih, kakovostnih in koži prijaznih materialov. Zelo neprijetno je namreč cel delavnik preživeti v oblačilih, narejenih iz neprijetnih materialov, pod katerimi koža ne diha, oblačila pa nas tako utesnjujejo. Oblačila prav tako ne smejo vezati, saj bi bilo tako delo zdravstvenih delavcev ovirano, hkrati pa ne smejo biti preširoka, saj bi vse zaposlene v zdravstvu preširoka oblačila motila pri izvajanju njihove dejavnosti.

V sklopu nabave uniforme za zdravstvene delavce je potrebno misliti na higieno

Ker je higiena v zdravstvenem okolju bistvenega pomena, je nujno, da so uniforme za zdravstvene delavce izdelane iz materialov, ki omogočajo zagotavljanje ustreznega higienskega standarda. Pri vzdrževanju medicinskih oblačilih velja evropski standard imenovan EN-SFS-14065, ki zagotavlja potrebno raven higiene pri bolnišničnem tekstilu med procesom vzdrževanja. V procesu vzdrževanja delovnih oblačil za zdravstvo morajo biti upoštevani strogi predpisi za preprečevanje okužb, poleg tega pa redno izvajajo tudi bakterijski testi s čimer se zagotovi mikrobiološko kakovost delovnih oblačil v zdravstvu. Seveda podjetja, ki se ukvarjajo s čiščenjem oblačil zdravstvenih delavcev pred dostavo oblačil velikokrat izvedejo naključne teste, da se prepričajo, če je bila kakovost čiščenja na dovolj visokem nivoju.

Uniforme za zdravstvene delavce tudi v najem

Naša delovna oblačila za zdravstvene delavce so kakovostna in udobna

Kot lahko vidimo, so delovna oblačila tudi pri delu zdravstvenih delavcev zelo pomembna. Tega se zavedamo tudi pri nas, zato smo v naši široki ponudbi poskrbeli za kakovost, higieno in udobje. V podjetju Lindstörm vam ponujamo kvalitetne uniforme za zdravstvo. Izbirate lahko med delovnimi oblačili za zdravnike in medicinske sestre ter druge zdravstvene delavce. Naše rešitve so izjemno kakovostne in trajne, zagotavljajo pa tudi veliko udobja. Ustrezna delovna oblačila primernega videza so nujen element varnosti in udobja pri delu. In ne samo to. Neprimerna, neustrezna delovna oblačila lahko naredijo slab prvi vtis o vašem podjetju in zaposlenih. Prav zato vam v našem podjetju ponujamo delovna oblačila za zdravstvene delavce, ki bodo zadostila vsem strnadom, poleg tega pa jih bomo tudi z lahkoto vzdrževali.

Velika izbira kakovostnih uniform za zdravstvo