Zimska delovna oblačila so v hladnih dneh nepogrešljiva

Zimska delovna oblačila postanejo v hladnih dneh nepogrešljiva. Če delavci delajo na prostem, brez njih zagotovo ne bo šlo. A tudi za delo znotraj so zimska delovna oblačila pogosto neizogibna. Mnogi delavci namreč delajo v zunaj, ali v neogrevanih halah in tako postane, da jih ne bi zeblo, zimski delovni kombinezon enostavno nujen.

Zimski delovni kombinezon

Zaščitne delovne obleke: kakšne morajo biti pozimi?

Zaščitne delovne obleke so izredno pomembne za varnost in udobje delavcev v številnih vejah industrije. Morajo biti namreč narejene iz trpežnih in kakovostnih materialov ter prilagojene posameznim panogam. Zelo pogosto so potrebne takšne, ki so narejene iz nepremočljivih materialov, včasih tudi iz ognjevarnih.

Kroj zaščitne delovne obleke mora biti primeren za posamezno delovno mesto. Oblačila morajo namreč delavce varovati pri njihovem delu in jim olajšati njihovo gibanje.

Zimski delovni kombinezon in druga zimska delovna oblačila pa morajo biti poleg tega še topla in po možnosti nepremočljiva. Delavce namreč med njihovim delom ne sme zebsti. Seveda pa se morajo v zaščitni delovni obleki tudi pozimi počutiti udobno, zato morajo biti zimski delovni kombinezoni in druga oblačila narejena iz materialov, ki dobro dihajo in se hitro sušijo.

Med težjim fizičnim delom se namreč tudi pri nizkih temperaturah delavci lahko spotijo. Hkrati pa je pomembno, da delavcem omogočajo tudi neomejeno gibanje. So torej krojena tako, da delavca ne omejujejo pri gibih. 

Zimska delovna oblačila

Zimski delovni kombinezon je eden izmed nepogrešljivih kosov delovnih oblačil

Delovni kombinezon je eden od najpogosteje uporabljanih kosov zaščitne delovne obleke, zaščiti namreč celotno telo delavca. Posledično gre za kose, ki poskrbijo za varnost in udobno delo. Največkrat so uporabljeni v industrijah, kot so:

  • gradbena industrija,
  • kmetijstvo in
  • delo v proizvodnji v različnih industrijah.

Kakovostni delovni kombinezoni morajo, tako kot ostala zaščitna delovna obleka, poskrbeti za delavčevo varnost. Varovati ga morajo pred:

  • visokimi temperaturami,
  • kemikalijami,
  • trdimi delci, kot so železni opilki, ostružki,
  • udarci in drugimi mehanskimi poškodbami,
  • opeklinami, ki nastanejo zaradi ognja ali pare,
  • pa tudi pred umazanijo.

Zimski delovni kombinezoni pa imajo še eno dodatno funkcijo. Delavce varujejo pred mrazom in ozeblinami. Posledično je, tako kot zimske jakne, ključen za udobje in dobro počutje delavcev.

Gre sicer za podloženo zaščitno delovno obleko, ki je krojena tako, da ohrani vso gibljivost delavca, a ga hkrati zaščiti pred mrazom. Največkrat potrebujemo zimske delovne kombinezone v industrijah, kot so kovinarska, steklarska in lesna industrija, pa tudi v gradbeništvu in transportu ter pri montažnih delih in delih v skladišču.

Zimska delovna oblačila

Prodaja delovnih oblek zahteva večji začetni vložek kot najem

Če upoštevamo vse dejavnike, katerim morajo zadostiti zimska delovna oblačila, je logično sklepanje, da je nakup tovrstnih oblačil malce večja investicija. Prodaja delovnih oblačil tako zahteva določen začetni vložek. Glede na to, da je potrebno imeti pogosto več vrst zaščitne delovne obleke, kot na primer poletne in zimske, pa se vložek še zviša. Poleg tega, pa iskanje in nakup tovrstnih oblačil terja več časa, še posebej, če iščete delovne obleke po meri.

Namesto nakupa se tako lahko raje odločite za najem. V podjetju Lindstrom bomo poskrbeli, da vam bodo primerna zimska delovna oblačila vedno na voljo. Naš nabor je velik, poskrbimo lahko tudi za delovne obleke po meri. Še pomembnejše pa je, da boste z najemom zaščitnih delovnih oblek vedno dobili oblačila, ki bodo odgovarjala vsem zakonskim predpisom.

Poskrbeli bomo tudi za nabavo, dostavo in vzdrževanje oblačil. Pozimi pa boste lahko poletne zaščitne delovne obleke brez težav nadomestili z zimskimi.

Poleg tega, da boste s tem prihranili denar in čas, boste delovali tudi trajnostno. Naša (zimska) delovna oblačila, kot so (zimski) delovni kombinezoni, so namreč narejena tako, da jih lahko večkrat popravimo, tako imajo daljšo življenjsko dobo. Ko se ta izteče, pa jih recikliramo, ali jih odgovorno odložimo. Vsega tega vam prodaja delovnih oblek zagotovo ne more ponuditi.

Delovne obleke po meri