Pošlji povpraševanje

Kuharska delovna oblačila morajo ustrezati higienskim standardom za kuhinje


Kuharska oblačila običajno sestavljajo hlače in zgornji del, večinoma s kratkimi rokavi, saj so temperature med pripravo hrane pogosto precej visoke. Tipična kuharska uniforma je poleg tega praviloma sestavljena še iz kuharske  čepice oz. pokrivala, ki je po eni strani nekakšen zaščitni znak tega poklica, obenem pa ima seveda povsem praktično funkcijo – skrbi namreč za to, da se v jedeh ne znajdejo lasje, kar bi zelo hitro odvrnilo goste in ogrozilo ugled restavracije. Pri drugem osebju, npr. pri kuharskih pomočnikih, je kapa večinoma nadomeščena z mrežico za lase ali s podobnimi pripomočki, ki dopolnjujejo osnovna delovna oblačila za kuhinjo.

Delovna oblačila za kuhinjo

Čistoča je za delovna oblačila za kuhinjo izredno pomembna

Kadar delamo s hrano, je seveda treba upoštevati izjemno stroge standarde. Najpomembnejši standard, ki velja za kuhinjo, je brez dvoma HACPP. Ta se sicer nanaša predvsem na sama živila, vendar pa je treba pri tem opozoriti, da je za vzpostavitev resnično higiensko neoporečnega okolja vsekakor zelo pomembno tudi to, v kakšnem stanju so kuharske obleke in druga delovna oblačila za kuhinjo. Ključno je to, da skrbimo za njihovo redno vzdrževanje, kar pomeni predvsem pranje na primernih temperaturah, ki pomagajo pri razkuževanju. Tako ne bo nevarnosti, da bi kuharska uniforma in obleke kuharskih pomočnikov postale gojišče potencialno škodljivih mikroorganizmov, ki bi lahko prišli v stik s hrano. 


Kako poskrbeti, da bodo vedno na zalogi čiste kuharske obleke?

Še posebej če gre za večjo kuhinjo z velikim številom zaposlenih, je skrb za to, da bodo vseskozi na voljo čista delovna oblačila za kuharje in kuharske pomočnike, vse prej kot mačji kašelj. Menjava je nemalokrat potrebna vsak dan ali celo večkrat dnevno. Ta naloga torej velikokrat zahteva ogromno časa in energije, zaradi česar trpijo druga opravila, povezana z vodenjem restavracije. Mnogokrat je zato veliko bolj smiselno, da to nalogo prepustite zunanjim izvajalcem. Če se odločite za to, da delovna oblačila za kuhinjo preprosto najamete, namesto da bi jih kupovali, se vam ne bo treba ubadati z njihovim vzdrževanjem, kar praviloma občutno pripomore tudi k znižanju stroškov.

Oblačila za strežbo


Vašim željam prilagojena kuharska oblačila za kuharje in kuharice

V podjetju Lindström vam priskrbimo delovna oblačila za kuhinje, ki jih potrebujete. To so lahko delovna oblačila za kuharje oziroma kuharice in/ali za druge člane osebja. Prilagodimo se vašim željam glede barve, dizajna in drugih lastnosti. Nato pa skrbimo za reden odvoz umazanih in dostavo svežih oblačil, skladno z vnaprejšnjim dogovorom, pri čemer pa je mogoč hiter odziv na morebitno spremembo vaših potreb v obdobju najema. Zaposleni v vaši restavraciji bodo imeli posledično vedno na voljo čista kuharska oblačila.


PREVERITE ŠE PREOSTALE STORITVE IZ NAŠE PONUDBE


Industrijsko pranje poskrbi, da bo kuharska uniforma zares higienična

Eden izmed pomembnih razlogov, zaradi katerih je delovna oblačila za kuhinjo mnogo pametneje najeti kot kupiti, je nedvomno ta, da si s tem zagotovite zares nadstandardno čistočo. Klasično pranje namreč ne poskrbi za tako temeljito odstranjevanje umazanije in bakterij, kot je to mogoče doseči s pomočjo industrijskega pranja. To, da se zdijo kuharska oblačila na pogled čista, še ne zadostuje, da bi bilo mogoče govoriti o resnični higieni. V panogah, kjer so higienski standardi nadpovprečno visoki, kar nedvomno velja za celotno prehrambno industrijo, je izredno pomembno, da odstranimo tudi vso nevidno umazanijo. Industrijsko pranje, ki zahteva ustrezno opremo, je zato zagotovo najvarnejša izbira. Posledično ne bo nevarnosti, da bi kuharska oblačila potencialno ogrozila neoporečnost živil.

A čeprav je industrijsko pranje mnogo učinkovitejše, je vsaj v podjetju Lindström okolju prijaznejše od klasičnega. Če bi se na primer odločili kar za pranje doma, bi bil povprečni ogljični odtis skoraj petkrat večji, čeprav ne bi mogli zagotoviti enake stopnje higiene. Ker je skrb za čisto okolje in iskanje trajnostnih rešitev ena ključnih prioritet pri izvajanju naših storitev, smo namreč namenili ogromno pozornosti zasnovi naših pralnic ter izpopolnitvi posameznih faz pranja in sušenja.