Čist in očem privlačen predpražnik naredi dober prvi vtis

Vtis, ki ga dobimo, ko vstopimo nek prostor, nezavedno deluje na nas. Če je vhod zanemarjen, umazan ali neurejen, pogosto občutimo odpor, ki oteži sklepanje poslov ter komunikacijo z ljudmi. Del vhoda in vtis, s katerim vhod deluje na obiskovalca, daje tudi predpražnik, položen tik ob vhodna vrata. Funkcija predpražnika je sicer, da zadrži umazanijo in mokroto s čevljev obiskovalcev in da umazani delci ne prodirajo naprej v notranje prostore. Običajno je njihova spodnja podloga gumijasta, kar pomeni tudi, da predpražnik ne drsi, pač pa nudi čvrst oprijem, ko obiskovalčeva noga pristane na njem. Funkcija predpražnika je torej tudi, da preprečuje nezgode in zdrse tik ob vhodu v objekt ter tako pripomore k varnosti in zaščiti obiskovalcev, zaposlenih ali stanujočih v stavbi.

Zunanji predpražniki so nameščeni tik pred vhodom v objekt, notranji predpražniki pa obiskovalca pričakajo, ko se vhodna vrata za njim zapro. Zelo pogosto se podjetja odločajo za notranje predpražnike, ki vhodni predprostor popestrijo z barvami ali logotipom podjetja. Pri izbiri notranjih predpražnikov so zelo priljubljeni design predpražniki, ki so odlična rešitev za popestritev poslovnih prostorov brez dragih obnov in so izjemno učinkovito sredstvo za gradnjo blagovne znamke in zunanjo podobo podjetja. Lahko pa si svoj design predpražnik oblikujete tudi sami. Njegova zasnova tako postane zelo kreativna in unikatno oblikovan predpražnik bo lep in bo zagotovo privlačil poglede. Podjetja za oblikovanje predpražnikov po lastnih zamislih in idejah ponujajo posebno orodje, brezplačno spletno aplikacijo za oblikovanje predpražnikov LiveDesign.

Lepi predpražniki

Predpražniki, ki olajšajo stoječe delo

Ergonomski predpražniki so namenjeni zaposlenim na delovnih mestih, ki večji del svojega delovnega časa stojijo. Predpražnik s svojo obliko zmanjšuje obremenitve, ki jih povzroča stoječe delo. Omogoča tudi naravno držo med delovnim procesom in zmanjšuje pritisk sile tal in na tak način preprečuje bolečine v spodnjem delu hrbta, kolenih, bokih in nogah. Izboljša tudi pretok krvi po telesu. Raziskave so pokazale, da so bolečine v nogah in hrbtenici najpogostejše zdravstvene težave zaposlenih na pretežno stoječih delovnih mestih in pogost vzrok za bolniške odsotnosti.

Ergonomski predpražniki so tudi odlični toplotni izolatorji, preprečujejo podhladitev stopal in nog (recimo na betonski podlagi), predvsem pa preprečujejo morebitne zdrse. Zdrsi in padci so namreč na prvem mestu, ko gre za vzroke nesreč pri delu v celotni EU in jih srečamo v različnih industrijskih panogah. Predpražniki, narejeni s pomočjo sodobne tehnologije, povečujejo varnost in udobje na delovnem mestu, prav ergonomski predpražnik pa zmanjše obremenitve, ki jih stoječe delo povzroča.

Predpražnik na delovnem mestu lahko deluje tudi antistatično, zato je zelo primeren za delovno mesto varilca. Poleg ostalih dejavnikov (čevlji, oblačila) je nujen del antistatične zaščite.

Predpražniki so na pogled lepi in zaradi posebnih materialov, iz katerih so narejeni, tudi lahki in upogljivi. Obdelani so s protimikrobnim sredstvom, ki preprečuje razvoj neprijetnih vonjav.

Zunanji predpražniki

Najem predpražnika

Predpražnika, ki bo obiskovalce in poslovne partnerje pričakal ob vhodu v naše podjetje, ni potrebno kupovati, lahko ga preprosto najamemo. Najem predpražnikov za poslovne prostore je preprosta in cenovno ugodna rešitev za brezhiben videz vhoda. Podjetje Lindstrom  ponuja širok izbor predpražnikov – od ergonomskih predpražnikov, predpražnikov za hodnike, zunanje gumijaste predpražnike in posebne predpražnike za zaustavljanje blata in umazanije, pa tudi elegantne rešitve notranji predpražnik, ki se ujemajo s celostno podobo našega podjetja. Pri njih najdemo  različne tipe in vrste predpražnikov, primernih za prav vsako podjetje in industrijo. V svoji ponudbi imajo tudi profesionalna brisala za čiščenje, sodobne pripomočke za čiščenje tal, ki to zoprno opravilo olajšajo, umazanijo pa počistijo mnogo hitreje in bolj učinkovito. Njihova brisala so preprosta za uporabo in ne poškodujejo talnih površin. Na voljo so v različnih materialih, ki se prilagajajo tlom in okolju, kjer se uporabljajo.