Delovne obleke za izposojo: kuharska oblačila in obleke za druge panoge

Delovne obleke, značilne za posamezne dejavnosti, se precej razlikujejo. Prilagojene so namreč specifičnim okoliščinam. Včasih je njihova najpomembnejša naloga zmanjšanje nevarnosti za poškodbe, na primer pri gozdarjih ali varilcih. Spet drugič pa je pomembnejši vtis urejenosti, kot je to značilno za delovna oblačila za gostinstvo, predvsem za natakarje oziroma za tiste, ki imajo neposreden stik z gosti. A ne glede na to, kakšne delovne obleke konkretno vas zanimajo, je smiselno razmisliti o opciji najema, ki vam jo ponujamo v podjetju Lindström …

Gostinska oblačila

Kako poteka izposoja delovne obleke in zakaj sploh izbrati to možnost?

Prvi korak je pogovor s stranko. Tako določimo potrebno število kosov ter njihove lastnosti, dogovorimo pa se tudi glede tega, kako pogosto bodo potekale menjave. Sledi nabava, po potrebi pa še posebne prilagoditve. Nato napoči čas za prvo dostavo, ki je možna vse do omaric vaših zaposlenih. Kasneje skrbimo za redno odvažanje umazanih kosov in dostavo sveže, oprane delovne obleke. Če so potrebna vmesna popravila, smo seveda mi tisti, ki poskrbimo za to. Prav tako pa bomo poskrbeli za ustrezno shranjevanje kosov, ki se uporabljajo zgolj v določeni sezoni. Kot je verjetno razvidno že iz tega kratkega opisa poteka izposoje, gre za rešitev, s katero je mogoče prihraniti ogromno časa in skrbi, hkrati pa si lahko obetate precejšnje prihranke. Najem delovne obleke je namreč običajno precej ugodnejša rešitev, kot če bi morali sami poskrbeti za nakup in nato za sprotno vzdrževanje.

Delovna oblačila za kuharje morajo ustrezati še posebej visokim standardom

Gostinska oblačila zahtevajo posebno pozornost, kar velja še posebej za kuharska oblačila. Ker gre za poklice, ki so v neposrednem stiku s hrano, morajo biti pri vzdrževanju delovne obleke upoštevani zelo strogi standardi. Nujno je torej, da se delovna oblačila za kuharje in podobne poklice perejo na zelo visokih temperaturah, kar pomeni, da je praktično nujno industrijsko pranje obleke. Le tako je namreč možno zares učinkovito odstranjevanje bakterij, umazanije ipd. Pomembno je, da imate v mislih, da videz včasih vara – za kuharska oblačila ne zadošča, da so čista na pogled, ampak mora biti zagotovljena resnično najvišja stopnja higienske neoporečnosti. Ob tem naj omenimo, da naše industrijsko pranje zahteva manj električne energije, vode in detergenta ter da ima manjši ogljični odtis od klasičnega pranja, kljub temu da je učinkovitejše.

Delovna oblačila za gostinstvo

Čista kuharska oblačila oz. delovna oblačila za gostinstvo vedno na zalogi

V primeru, da se odločite za sodelovanje z našim podjetjem, bo poskrbljeno za to, da bodo kuharska oblačila zares neoporečno čista. Med procesom vzdrževanja sledimo EU-standardu EN-SFS-14065, kar pomeni upoštevanje izredno strogih smernic, s katerimi je zagotovljeno preprečevanje okužb. Pri pranju uporabljamo avtomatizirane sisteme za natančno doziranje snovi, potrebnih za učinkovito dezinfekcijo. Hkrati pa skrbimo za redno izvajanje testov oz. mikrobioloških testiranj. Delovna oblačila za kuharje, ki jih najamete pri nas, bodo resnično varna za uporabo, obenem pa ne bo skrbi, da bi zmanjkalo čistih kosov ravno takrat, ko bi jih najbolj potrebovali.

Poleg gostinskih oblačil na voljo obleke za mnoge druge dejavnosti

Seveda pa naša ponudba izposoje z vključenim vzdrževanjem ni omejena zgolj na kuharska oblačila. Zagotovimo vam tudi delovne obleke za številne druge panoge. Med drugim smo pravi naslov za vse, ki potrebujete delovne obleke za zdravstvo, strojno industrijo, za zaposlene na področju vzdrževanja nepremičnin itn. Značilnosti delovne obleke bodo povsem prilagojene specifikam panoge in vašim zahtevam. Še ena izmed prednosti naše storitve je, da so vse obleke opremljene z identifikacijskim čipom. To omogoča, da si lahko s pomočjo aplikacije oziroma storitve eLindström kadar koli in kjer koli ogledate, v kateri fazi vzdrževanja so posamezne obleke in kdaj pričakovati naslednjo dostavo. Če pride do kakršnih koli sprememb, pa vam aplikacija eLindström omogoča hitro in enostavno prilagoditev naročila.