Delovna oblačila za gostinstvo so odlična poslovna poteza

Ko pomislimo na delovna oblačila za gostinstvo, se nam pogosto zgodi, da pomislimo na natakarje v srajcah, hlačah in obveznem predpasniku. Profesionalna delovna oblačila že dolgo niso več enotna in ne označujejo več le pripadnosti k podjetju. Pomislite na svojo najljubšo kavarno, restavracijo ali lokal? Njihova gostinska oblačila so zagotovo različna in vsako ima nekaj, po čemer prepoznate njihovo podjetje. Naj bo to logo, barva ali napis. Delovna oblačila za gostinstvo so tako z leti postala prepoznavni znak podjetij ter odlična poslovna poteza.

Profesionalna delovna oblačila so investicija, ki se hitro povrne

Profesionalna delovna oblačila so po definiciji tista oblačila, ki so po blagu, kroju in barvi enaka za vse predstavnike istega poklica. Prilagojena so delovnemu okolju in delu, ki ga delavec opravlja. Gostinstvo je dejavnost, kjer je pomemben vsak detajl. V času, ko hitimo skozi dnevne obveznosti, je druženje s prijatelji ob čaju nekaj posebnega. Nekaj, za kar si vsi radi vzamemo čas. Da bi bilo naše druženje, kar se da sijajno izberemo lokal s prijetnim ambientom, kjer je osebje spoštljivo, prijazno, ustrežljivo in navadno tudi uniformirano. Kot v vsaki dejavnosti enotno oblačenje profesionalnih delovnih oblačil izraža strokovnost osebja in pristen odnos. Izbira delovnih oblačil za gostinstvo je pomembna, saj so ravno natakarji tisti, ki naredijo prvi vtis. Najsi bo dober ali malo slabši. Ključno je, da so delovna oblačila za gostinstvo udobna, kakovostna in predvsem zračna. Velikokrat se namreč zgodi, da obleke za gostinstvo niso dovolj zračne in to lahko privede do neprijetnih vonjav. Še posebno v poletnih mesecih. S pravilno izbiro gostinskih oblačil bomo povečali produktivnost zaposlenih in izboljšali delovne pogoje. Zmotno mišljenje je, da so gostinska oblačila omejena le na natakarje in kuharje. Veliko gostincev se je odločilo za sijajno poslovno potezo in v profesionalna delovna oblačila obleklo tudi preostalo osebje, kot so tajnice in dostavljavci hrane na dom. Podjetje s takšno potezo zastopano tudi pri preprostih opravilih, kot je odhod na banko.

profesionalna delovna oblačila

Primerne obleke za gostinstvo ohranjajo blagovno znamko podjetja

Čeprav se na prvi pogled ne zdi tako, je gostinska dejavnost precej vizualna. Za restavracije in hotele sta individualen videz prostorov in enotnost profesionalnih delovnih oblačil, ravno tako pomembna kot higiena prostora in prijaznost osebja.

V podjetju Lindström vemo, kako pomembno je, da se vaša gostinska oblačila ujemajo z zunanjo podobo podjetja in ohranjajo blagovno znamko le tega. Z uporabo barv in vzorcev vašega podjetja bodo obleke za gostinstvo dovršene in prefinjene. Da bi vaša profesionalna delovna oblačila ustrezala vsem higienskim zahtevam, se temu posvečamo že v fazi oblikovanja. Visok standard higiene zagotavljamo tudi pri vzdrževanju gostinskih oblačil, kjer naši servisni centri upoštevajo EU-standard EN-SFS-14065. V servisnih centrih imamo tudi sisteme, ki nadzorujejo vrednost pH, doziranje kemikalij in temperaturo pranja. Da bi se zaposleni sijajno počutili v novih gostinskih oblačilih morajo ta biti praktična, kakovnosta in  ne smejo ovirati gibanja.

Ali ste vedeli, da lahko delovna oblačila za gostinstvo tudi najamete?

Tako je. Zdaj lahko delovna oblačila za gostinstvo tudi najamete. Gostinska dejavnost je lahko precej stresna, in da bi to omilili, smo se odločili za celovito ponudbo. Le ta vključuje načrtovanje kolekcije in pridobitev tekstila, vzdrževanje gostinskih oblačil, zamenjavo, popravilo, skladiščenje med sezonami, reciklažo in uničenje, ko je gostinsko oblačilo dotrajano. Izposoja je primerna za vsa podjetja ne glede na število zaposlenih. Ta storitev bo zagotavljala, da bodo vaši zaposleni nov delovni dan vedno začeli z dovršenim videzom v čistih in urejenih gostinskih oblačilih.

Oblačila za kuharje morajo biti narejena iz preizkušenih materialov

Kuharji so v zadnjih nekaj letih postali pravi zvezdniki in temu primerno so se razvila tudi oblačila za kuharje. Postala so njihov zaščitni znak. Poleg tega, da kuharja ščitijo pred poškodbami, morajo biti dobro krojena in slediti visokim higienskim standardom ter varnostnim ukrepom zaradi zdravstvene neoporečnosti hrane. Ker so njihova delovna oblačila nenehno izpostavljena različnim okoliščinam, morajo biti narejena iz kakovostnih in preizkušenih materialov. Da bi bile oblačila za kuharje brezhibna, v Lindströmu redno opravljamo nenapovedane higienske preglede in teste.

gostinska oblačila