Uniforme zdravstvenim delavcem nudijo zaščitno in varnost

Veliko je govora o tem, kako naj bi bile nošene uniforme za zdravstvene delavce. Naj bi bile formalne, kakor so bile do zdaj, ali je bolje, da sprejmemo drugačen pravilnik in neformalna oblačila, kakor so to storili zdravniki v Združenem kraljestvu. Grški zdravnik Hipokrat, oče moderne medicine, je imel jasno predstavo o tem, kakšen naj bi bil zdravstveni delavec. Čistega videza v dobrih oblačilih in nanosom sladko dišečega parfuma, ki naj bi ga nosili v dobro bolnikov. Čeprav se njegovih pravil ne držimo več v celoti, pa je nekdaj veljalo, da videvamo zdravstveno osebje v delovnih uniformah. Bela halja je bila zaščitni znak vsakega zdravnika in simbol medicine. Med prvimi so to pravilo spremenili v Veliki Britaniji. Uniforme za zdravstvene delavce so tako čez noč spremenili s predpisom vlade o oblačenju zdravstvenega osebja. Predpis prepoveduje nošenje dolgih rokavov (tudi na belih haljah) kravat in ročnih ur. Vse to naj bi preprečilo prenos okužb. Toda z zmanjšanjem okužb so se soočili z novimi težavami, saj marsikaterega bolnika moti, da ne vedo kdo je zdravnik. Zdi se jim, da so zdravniki izgubili svojo prezenco. So jo res? So uniforme za zdravstvo res tako pomembne ali smo le navajeni videti zdravnika in medicinsko sestro v delovni obleki?

Uniforme zdravstvenih delavcev preprečujejo okužbe

Uniforme v zdravstvu so ključnega pomena ne le za prepoznavnost osebja, temveč tudi za preprečitev okužb. Delovna uniforma delavcu zagotovi varnost in zaščito. Poleg zaščite bolnika in zdravstvenega osebja dajejo vtis zaupanja in zanesljivosti. V podjetju Lindström vam ponujamo širok izbor uniform za zdravstvene delavce. Zavedamo se, kako pomembni sta higiena delovnega okolja in delovnih uniform v zdravstvu, zato za varnostne zahteve in higieno skrbimo v vseh stopnjah poslovanja.

uniforme za zdravstvo

Oblikovanje uniforme za zdravstvo in hiegienske zahteve

Zaradi dolgih delovnih ur ter dejavnosti pri delu morajo biti uniforme za zdravstvene delavce še posebej prijetne za nošenje. Morajo biti preproste za vzdrževanje, zračne ter tudi estetskega videza. Nekatere izmed njih, kot so na primer uniforme za reševalce, morajo biti večnamenske in prilagodljive na različne vremenske razmere, kot so dež, vročina in sneg. Da bi delovne obleke za medicinske sestre in ostale zdravstvene delavce ostale brezhibne, upoštevamo higienske zahteve že v fazi oblikovanja delovnih uniform. Upoštevanje standarda EU-standard EN-SFS-14065 v naših servisnih centrih zagotavlja kakovosten in higiensko neoporečen proces vzdrževanja. Za učinkovito dezinfekcijo poskrbijo naši sistemi, ki nadzorujejo vrednost pH, temperaturo pranja in doziranje kemikalij. Z rednimi bakterijskimi testi zagotavljamo tudi mikrobiološko kakovost. Naše delovne uniforme in pralnice so zasnovane z mislijo na varovanje okolja in narave. Ko so uniforme dotrajane, jih recikliramo in jim spremenimo namen ali pa jih odgovorno zavržemo. Tudi nevarni odpadki, ki se izločijo iz oblačil, se odlagajo odgovorno do narave.

Oblačila za medicinske sestre imajo na človeka pomirjajoč učinek

Čeprav so se oblačila za medicinske sestre čez čas precej spremenila, se je njihov namen ohranil. Uniforme odražajo osebo, ki premore veliko razumevanja, topline, empatije in prijaznosti do bolnika. Zaradi vse večjega obsega dela in hitrejšega tempa mora biti delovna obleka medicinske sestre iz materialov, ki so zračni, trpežni in funkcionalni. In čeprav so se čepica, plašč, klobuk in predpasnik izgubili zaradi težnje po enostavnosti uniforme, je svetlomodra in bela kombinacija oblačila ostala vse do današnjih dni. Za to obstaja razlog. Več študij namreč dokazuje, da imajo barve na človeka fizični in psihični vpliv. Bela barva sama po sebi predstavlja čistost, popolnost, eleganco, krepkost in zavetje. Največkrat nas navda z mirom ter občutkom svobode. Svetlomodra barva je odlična kombinacija beli barvi. Deluje umirjeno in sproščujoče ter nas tolaži. Prav tako krepi jasnost misli ter spodbuja proces mišljenja. Bela in svetlomodra barva sta za delovno obleko medicinske sestre tako odlična izbira, saj pozitivno vplivata na bolnike.

delovna obleka medicinske sestre