Najem kakovostnih gostinskih in kuharskih oblačil v podjetju Lindström

Veliko poklicev je poznanih po svojih delovnih uniformah, ki zaposlenim hkrati dajejo prepoznavnost in skrbijo za njihovo zaščito. Zdravnika bomo na primer brez težav prepoznali po njegovi beli zdravniški halji, medicinske sestre v modri opravi tudi ne bomo spregledali. Poleg prepoznavnosti, pa je sploh pri nekoliko bolj izpostavljenih poklicih nujno, da oblačila zaposlene tudi ščitijo.

Podobno je tudi v primeru kuharskih uniform in gostinskih oblačil. Kuharska uniforma je običajno sestavljena iz hlač in zgornjega dela, ki bo imel največkrat kratke rokave, saj so lahko temperature v kuhinjah med pripravo jedi precej visoke. Seveda pri obleki za kuharja ne sme manjkati čepica ali drugo kuharsko pokrivalo. Lahko bi rekli, da je to celo zaščiten znak kuharja. Vendar ima tudi ta zaščitni znak svoj namen. Kuharska čepica namreč skrbi za to, da se v jedeh ne znajdejo lasje, kar bi zelo hitro odvrnilo goste in seveda precej ogrozilo ugled restavracije.

Kuharska in ostala gostinska oblačila v najem

V primeru kuharskih oblačil je potrebno upoštevati veljavne higienske standarde

Higienski standardi so pri delu s hrano izjemno visoki, zato je tudi pri nakupu ali najemu ter vzdrževanju kuharskih in gostinskih oblačilih potrebno biti pozoren, da zadostimo standardom, ki so uveljavljeni na tem področju. Najpomembnejši standard, ki velja za kuhinjo, je brez dvoma HACPP. Ta se sicer nanaša predvsem na sama živila. Kljub temu pa je treba pri tem opozoriti, da je za vzpostavitev resnično higiensko neoporečnega okolja vsekakor zelo pomembno tudi to, v kakšnem stanju so kuharske obleke in druga delovna oblačila za kuhinjo.
Pri gostinskih in kuharskih oblačilih moramo poskrbeti za to, da bodo oblačila redno oprana in tudi vzdrževana. Zelo pomembno je, da kuharska oblačila peremo pri dovolj visokih temperaturah, ki bodo pripomogle k razkuževanju oblačil.

Kakovostna gostinska oblačila po meri

Velikokrat se je bolj ekonomično odločiti za najem kuharskih in gostinskih oblačil

Delodajalci, lastniki restavracij, gostinskih obratov in hotelov, se velikokrat vprašajo ali je kuharska oblačila in drugo zaščitno opremo za kuhinje morda bolje najeti kot pa kupiti. Iz zgoraj napisanega lahko razberemo, da je pri vzdrževanju kuharskih uniform kar nekaj dela. Še posebej, če gre za večjo kuhinjo z velikim številom zaposlenih, je skrb za to, da bodo vseskozi na voljo čista delovna oblačila za kuharje in kuharske pomočnike ter ostale zaposlene, vse prej kot mačji kašelj. Kuharska oblačila je potrebno zamenjati skoraj vsak dan in poskrbeti, da zaposlene naslednji delovni dan pričakajo sveža oblačila. Vse to lahko delodajalcu vzame kar precej časa.

Prav zato se številna podjetja raje odločijo za najem obleke za kuharja, saj bo podjetje, ki se ukvarja z najemom, poskrbelo tudi za to, da bodo oblačila vzdrževana v skladu z veljavnimi standardi. Kuharska oblačila v najem ponujajo tudi v podjetju Lindström. Oblačila so kakovostna in prijetna za nošenje, vzdrževanje oblačil pa je zagotovljeno. V podjetju Lindström upoštevajo tako higienske kot tudi varnostne zahteve, ki jih ima vsaka kuhinja. Rešitve, ki jih ponujajo so skladne z regulativo, ki velja na tem področju. Nenazadnje pa je potrebno omeniti tudi, da se lahko izdelki, ki jih ponujajo, popolnoma prilagodijo in tako ustrezajo grafični podobi hotela ali gostinskega obrata. Prilagajati je možno tako barve kot tudi vzorce oblačil, seveda pa se lahko na oblačila odtisne tudi želen logotip. S pomočjo individualno prilagojenega videza lahko učinkovito sporočate blagovno znamko podjetja in preslikate barvno shemo znamke.

Najem gostinskih in kuharskih oblačil pri podjetju Lindström pomeni celovito rešitev za vaš hotel, restavracijo ali gostinski obrat. V podjetju namreč poskrbijo za celotno verigo najemnih storitev – od ocene potreb in pridobitve tekstila do vzdrževanja in skladiščenja, zamenjave, reciklaže in uničenja.

NAJEM DELOVNIH OBLAČIL