Pošlji povpraševanje

Delovne uniforme po meri za vse zaposlene

Urejen zaposleni v čisti in funkcionalni delovni uniformi je del zunanje podobe podjetja, ki je ne gre zanemariti. Ne glede na industrijo, se mora delovna uniforma zaposlenih prilagoditi udobju, predpisanim zahtevam glede oblačil zaposlenih in varnosti. Če se delavec v delovni uniformi počuti dobro in mu je udobno, se lahko popolnoma osredotoči na svoje delo.

Običajno kolekcije delovnih uniform, ne glede na panogo, vključujejo dobro prilegajoče se srajce, bluze, hlače, jopiče in kombinezone, seveda so del delovne uniforme tudi obutev in pokrivala. Zelo pomemben je material, iz katerega je delovno oblačilo narejeno, saj so tu poleg udobja pomembne tudi higienske zahteve ter detajli na delovni uniformi – žepi, našitki, predpasniki. Delovno oblačilo mora zaposlenemu zagotavljati učinkovitost in varnost pri njegovih delavnih nalogah.

delovna obleka za kuhinjo

Povej mi, kaj delaš in povem ti, kako si oblečen

Delovna oblačila za zaposlene v zdravstvu imajo svoje posebne zahteve. Poleg tega, da so delovne uniforme udobne, zračne in klasično ukrojene, morajo na zaposlenih delovati mladostno in urejeno. V zdravstvu morajo delovna oblačila izpolnjevati tudi stroge higienske pogoje. Običajno so zdravniška oblačila izdelana v modri, zeleni in beli barvi ter so narejena iz bombaža ali bombažnih mešanic, kar omogoča preprosto vzdrževanje in pogosto pranje. Uniforme se zapenjajo s klasičnimi gumbi, pritiskači ali zadrgo.

Delovna oblačila za kuhinjo, natakarje in druge zaposlene v gostinstvu imajo drugačne zahteve. Tu je pomembno, da se delovne uniforme zaposlenih s kombinacijami hlač, srajc, bluz in predpasnikov, ujemajo z enotnim videzom gostinskega obrata, kuhinje ali restavracije. Delovna oblačila za gostinstvo morajo biti praktična, funkcionalna ter se morajo dobro prilegati, da se lahko zaposleni neovirano giblje. Udobna, čista in poenotena delovna oblačila med zaposlenimi spodbujajo občutek združenosti, poudarjajo njihovo strokovno identiteto in izboljšujejo podobo gostinskega lokala.

VEČ O PROFESIONALNIH DELOVNIH OBLAČILIH


Varnost na prvem mestu

Če je pri delovnih oblačilih za kuhinjo pomemben videz brezhibne urejenosti in čistoče, nekateri poklici od delovne uniforme zahtevajo predvsem zaščito in varnost. Delavna oblačila za varilce morajo biti odporna na ogenj in vročino. Delovne hlače, majice, jakne pa tudi nogavice, spodnje perilo in obutev, so izdelani iz antistatičnih, negorljivih materialov, ki morajo ustrezati predpisanim standardom in zakonskim predpisom za delovna oblačila varilcev. Zaradi specifičnih delovnih pogojev, morajo biti delovna oblačila za varilce lahka in vzdržljiva hkrati. Običajno so opremljena tudi z dodatnimi praktičnimi žepi in nastavljivimi manšetami s patentnimi gumbi.


Delovna oblačila lahko najamemo

Ker morajo biti delovne uniforme preizkušene, narejene iz trpežnih materialov, hkrati pa ustrezati določeni industrijski panogi, lahko delovne uniforme tudi najamemo in si s tem poenostavimo marsikateri vidik delovnega procesa. Določena podjetja poleg najema delovnih uniform nudijo tudi oblikovanje, vzdrževanje, popravila in skladiščenje delovnih oblačil, če so ta vezana na letni čas.

Tako lahko število delovnih oblačil, njihove kombinacije in ravnanje z njimi prilagodimo zahtevam in željam svojega podjetja. Pomagali vam bodo s svetovanjem in poiskali rešitev po meri podjetja – od primernih barv vaše storitvene panoge, do materialov, izdelkov in storitev. Običajno zagotavljajo tudi dostavo čistih, ustreznih in varnih delovnih oblačil ter odvoz umazanih in poškodovanih oblačil v dogovorjenih in različnim podjetjem prilagojenih časovnih intervalih.


Trajnostni vidik delovnih uniform

Če se z vzdrževanjem in popravili delovnih uniform vašega podjetja ukvarja nekdo drug, prihranite kar zajetno vsoto denarja in ste hkrati prijaznejši do okolja. Raziskave so namreč pokazale, da je povprečen ogljični odtis, ki ga storitev delovnih oblačil ustvari, 46 kilogramov letno. Pranje in sušenje delovnih oblek doma pa ima povprečen ogljični odtis kar 210 kilogramov letno (vir: ETSA). Podjetja za najem delovnih oblačil obrabljene in iztrošene delovne uniforme reciklirajo tako, da se iz njih naredi nov izdelek, ali pa neuporabna delovna oblačila odgovorno zavržejo.