Zaščitna oblačila – zakaj je najem ugodnejši od nakupa?

V Lindströmu izdelujejo zaščitna oblačila po meri – glede na želje podjetja in skladno z zahtevami industrije, v kateri deluje. Ponujajo najem oblačil ter njihovo vzdrževanje – od popravil do pranja. Oblačila enkrat tedensko prevzamejo in operejo v pralnici ter jih nato dostavijo v omarice zaposlenih. Ko oblačila niso več uporabna, jih ali reciklirajo ali zavržejo na način, ki ne obremenjuje okolja. Najem oblačil pri Lindströmu je torej celostna rešitev, ki podjetjem omogoča, da prihranijo čas, saj se jim ni treba ukvarjati z nabavo, pranjem in popravili oblačil pri več različnih zunanjih ponudnikih. Poleg časa prihranijo tudi denar, saj je rešitev najema cenejša od nakupa delovnih oblačil. V ceno najema je namreč vključeno vse, kar bi morali v primeru nakupa oblačil plačevati ločeno: od popravil, zamenjav (zaradi poškodb oblačil, fluktuacije med zaposlenimi ali sezonskih sprememb), čiščenja in vzdrževanja, skladiščenja (če gre za sezonsko delo), logistike in podobnega. Njihova storitev torej nima nobenih skritih stroškov.

zaščitna delovna oblačila za varjenje

Kakšna je kvalitetna delovna zaščita?

Delovna zaščita, kot je denimo zaščitna obleka za varilce, za lakiranje ali za barvanje, mora biti kvalitetna in trpežna, da lahko služi svojemu primarnemu namenu – nudenju zaščite delavcu, ki dela v zahtevnih pogojih, v katerih je izpostavljen številnim tveganjem (visoka temperatura, nevarnost ureznin, kemikalije, para, dim, vlaga …). Podjetje Lindström poskrbi tudi za to, da so vsa oblačila vedno skladna z zakonodajo. Na voljo je več obstoječih kolekcij zaščitnih oblek, ki so lahko po želji naročnika nekoliko spremenjene, lahko pa oblikovane povsem na novo. Zaščitna oblačila se lahko skladajo z barvami podjetja ali so ustvarjena v barvah, ki so najprimernejše za določeno industrijo. Tudi zaščitna oblačila so navsezadnje del zunanje podobe podjetja. Slednje z njihovo enotnostjo in rednim vzdrževanjem odraža svojo profesionalnost in sporoča delavcem, da so pomembni. Delavci imajo lahko na oblačilih svoje ime, da se lažje spoznajo s preostankom ekipe. Obleke se lahko ločijo po barvi, glede na delo, ki ga opravlja posamezen uslužbenec. Na voljo imajo lahko več različnih kosov, ki jih nato po želji kombinirajo. Z najemom delovnih oblačil delodajalec v celoti prepusti skrb za zaščitna oblačila podjetju Lindström, sam pa se lahko posveti izključno svojemu poslu.

Zaščitna obleka za lakiranje, barvanje in podobne dejavnosti

Dejavnosti, kot sta lakiranje in barvanje, zahtevajo oblačila, izdelana iz trpežnega in močnega tekstila, ki lahko zdrži pogosto pranje. Med delom se obleke umažejo z nevarnimi kemikalijami, ki morajo biti odstranjene na ustrezen, okolju prijazen način. Zaradi varnosti in zdravja delavcev je pomembno, da so oblačila čista, zato v podjetju Lindström vsak teden sproti poskrbijo za njihovo čiščenje, pranje, sušenje in popravilo, če je to potrebno. Vsakega uslužbenca pričaka zaščitna obleka ustrezne velikosti v njegovi omarici. Ob zaključku izmene oblačila odvržejo v koš za umazano perilo.

zaščitna obleka

Zaščitna obleka za varilce omogoča varne delovne pogoje

Zaščitna obleka za varilce je pomemben del opreme varilca, saj ga ščiti pred nevarnimi iskrami, hlapi in močno svetlobo, ki nastajajo pri varjenju. Obleka mora biti ognjevarna, trpežna in udobna, saj le na ta način zagotavlja zaščito tako delavcu kot opremi za varjenje.

Še ena industrija, kjer delavci potrebujejo zaščitna oblačila, izdelana po najvišjih standardih, je živilskopredelovalna. Tekstilni izdelki Lindström so narejeni po najstrožjih higienskih zahtevah. Izdelani so na tak način, da se prilagajajo različnim temperaturam v procesu proizvodnje. Žepi pod pasom in skriti gumbi zagotavljajo, da v proizvodni proces ne vstopajo tujki.

Podjetje Lindström deluje v več kot desetih evropskih državah in ima že več kot 170-letno zgodovino na področju izdelave tekstilnih izdelkov. Njegova podružnica je v Sloveniji prisotna od leta 1998. Poslanstvo Lindströma je, da pomaga svojim strankam s povečanjem varnosti, učinkovitosti in udobja izkoristiti njihov potencial.