Pošlji povpraševanje

Zaščitna delovna oblačila za različne industrije


Podjetja v različnih industrijah morajo svojim delavcem zagotoviti ustrezna zaščitna oblačila, ki omogočajo varno delo in preprečujejo nesreče na delovnem mestu. Zaščitna obleka mora zaposlenega ščititi pred različnimi škodljivimi kemičnimi sredstvi, kot so aerosoli in brizge ter pred visokimi ali nizkimi temperaturami. Prav tako je pomembno, da zaščitna delovna oblačila ščitijo pred mehansko povzročenimi poškodbami, kot so odrgnine, zmečkanine in raztrganine.

Zaščitna oblačila pa podjetje lahko tudi najame pri zunanjem izvajalcu, kot je podjetje Lindström. Celovite rešitve najema zajemajo storitve nakupa in dobave, vzdrževanja, popravljanja, čiščenja, prevzema in dostave. Pri tem so zaščitna delovna oblačila skladna s predpisanimi standardi in certifikati, zato zagotavljajo ustrezno varnost, kakovost, trajnost, odpornost, visoko zmogljivost in udobnost pri nošenju. Pogodbeni najem podjetjem prihrani čas in vire, ki bi ju sicer porabili za logistiko, skladiščenje, popravila in zamenjavo poškodovanih oblek.

Zaščitna oblačila


Jakne, hlače in zaščitni delovni kombinezoni

Jakne, hlače in pajaci so posebej izdelani za učinkovito varovanje celotnega telesa. Ostale dele telesa pa je potrebno dodatno zavarovati z opremo, kot so rokavice, čevlji, varnostna oprema za oči, čelade in dihalne maske. Različni kosi zaščitnih oblačil so na voljo v različnih materialih, od ognjevarne volne do usnja. Izbira materialov je odvisna predvsem od narave in pogojev dela. Ob tem velja, da prevelika ali premajhna zaščitna obleka ne dosega ustrezne ravni varnosti, saj obstaja večja možnost za to, da prevelike rokave lahko povleče v stroj ali industrijsko napravo, prekratka dolžina rokavov in hlačnic pa izpostavlja nezaščitene dele telesa.


Zaščitna oblačila za delo v mrazu in odsevna oprema za vidljivost

Podjetje Lindström v svojem asortimaju nudi certificirano kolekcijo HighVisPro, ki vključuje zaščitna delovna oblačila z odsevno opremo za večjo vidljivost. Ta oprema z odsevnimi in elektronskimi funkcijami osvetlitve je posebej uporabna pri zaposlenih, ki svoje delo opravljajo v zunanjem okolju, tudi ponoči in v zimskih mesecih, ko so dnevi krajši. Kolekcija HighVisPro pa nudi tudi zaščitne obleke in komplete za varovanje pred mrazom. Ta zaščitna oblačila so izdelana iz več slojev, pri čemer notranji sloj odbija vlago iz telesa ter hkrati skrbi za vzdrževanje telesne toplote. Srednje plasti zagotavljajo ustrezno izolacijo, zunanji materiali pa ščitijo notranje plasti pred vdorom vode.

Delovne obleke

Protipožarna zaščitna oblačila in oprema za elektroinženirje

Standardizirana kolekcija PowerPro zajema zaščitna delovna oblačila za učinkovito varovanje pred toploto in plameni ter zaščitna oblačila proti temperaturnim nevarnostim električnega obloka. Varnostne lastnosti opreme so izdelane v skladu z zakoni in predpisi v specifični industriji, saj mora zaščitna obleka v potencialno nevarnih pogojih dela neprenehoma zagotavljati optimalno varnost zaposlenih. Pravilno in strokovno vzdrževanje ter čiščenje materialov ohranja funkcionalnost varnostnih lastnosti ter podaljšuje življenjsko dobo opreme. Kadar je protipožarna in elektro inženirska zaščitna obleka poškodovana, jo je potrebno nemudoma popraviti ali zamenjati.  


Zaščitna delovna oblačila za strojno industrijo in industrijo sestavljanja

Zaščitna oblačila iz kolekcije WorkerPro, zasnovana za različne lahke in srednje težke industrije in vzdrževalna dela, so izdelana v skladu z varnostnimi zahtevami. Zaščitna delovna oblačila so hkrati praktična in funkcionalna, zato da zagotovijo neovirano gibanje in udobje pri opravljanju dela. Posebej oblikovane zaščitne obleke v različnih barvah in funkcionalnih dodatkih služijo tudi za enostavnejše identificiranje zaposlenih, ki opravljajo različne vrste dela v proizvodnih halah ali na gradbiščih. Zaščitna oblačila, skupaj z ustrezno usposobljenostjo zaposlenih, vplivajo na nemoteno proizvodnjo in poslovanje, saj posredno zmanjšujejo število poškodb, bolezni in nesreč pri delu.


NUDIMO TUDI NAJEM PREDPRAŽNIKOV

Zaščitna obleka za varilce iz kolekcije WelderPro

Zaščitna oblačila iz Lindström kolekcije WelderPro so izdelana iz trpežnih in vzdržljivih materialov ter hkrati ustrezajo vsem zakonskim določilom in standardom, ki veljajo v sklopu varnosti pri delu. Zaščitna oblačila zagotavljajo varnost pred toplotnim sevanjem, iskrami, ognjem in kapljicami staljenega železa ter preprečujejo poškodbe, ki lahko nastanejo ob varjenju, brušenju in drugih sorodnih postopkih. Zaščitna obleka za varilce je sestavljena iz jakne z varnostnim ovratnikom, posebej oblikovanih hlač ali hlač na naramnice. Na voljo pa so tudi zaščitni delovni kombinezoni oziroma pajaci, ki imajo ovratno zaponko za varovanje vratu, dvojno zapenjanje po sprednji dolžini ter več ergonomsko in funkcionalno oblikovanih žepov.