Delovna oblačila za vse poklice: delovni kombinezoni in drugi kosi oblačil

Delovna oblačila se uporabljajo v najrazličnejših panogah. Še posebej pomembna so v okoliščinah, ki predstavljajo povečano varnostno tveganje – na primer pri izpostavljenosti nevarnim kemikalijam, v gozdu ipd.

Čeprav je v tovrstnih situacijah praviloma potrebna še dodatna zaščitna oprema, kamor uvrščamo pripomočke, kot so čelade in zaščitna očala, premišljeno izbrana delavska oblačila vsekakor prispevajo vsaj k osnovni zaščiti. Seveda pa delovna oblačila nimajo zgolj zaščitne funkcije. Pogosto se namreč uporabljajo predvsem za hitro prepoznavanje zaposlenih v določenem podjetju oziroma v ustanovi, hkrati pa kot del enotne vizualne podobe podjetja.

Delovna oblačila in delovni kombinezoni


Delovna obleka: kombinezon, majica, hlače in jakna ter dodatki

Odločitve, povezane z lastnostmi, ki jih bodo imela kakovostna delovna oblačila, morajo biti vsekakor prilagojene njihovi primarni funkciji. Od tega je odvisno že to, katere kose sploh izbrati. Pri določenih poklici povsem zadoščajo hlače in majica, nemalokrat pa je potrebna tudi nekoliko kompleksnejša delovna obleka – kombinezon, jakna ipd. Pri tem je treba upoštevati specifične nevarnosti, povezane s posamezni poklici. Hlače in delovni kombinezoni za gozdarje morajo biti na primer dodatno podloženi (s tem se namreč zmanjša nevarnost za poškodbe z motorno žago, pri čemer igra pomembno vlogo prav ustrezno izbrana delovna obleka), kombinezon za varilce mora biti odporen na visoke temperature oziroma ogenj itn. Poleg tega je treba upoštevati, ali bo šlo za uporabo na prostem ali v zaprtih prostorih, ali se bodo delavska oblačila uporabljala v deževnem in vetrovnem vremenu, za delo na cesti itn. Tako bo mogoče izbrati ustrezne kose oz. kombinacijo lastnosti, ki bo zagotavljala zares optimalno zaščito.


Delovni kombinezon: cene izposoje so lahko zelo ugodne

Razmišljate o tem, da bi za svoje zaposlene kupili delovni kombinezon? Cene so običajno eden izmed najpomembnejših dejavnikov pri primerjanju različnih ponudb. Delovni kombinezon

Vendar pa se mnogi pri tem omejijo izključno na prodajne cene, pri tem pa niti ne pomislijo na možnost najema oz. izposoje, ki je pogosto najboljša možnost z vidika cene. Delovni kombinezon – pa tudi druga delovna obleka – tako za vas na začetku ne predstavlja nobenega stroška, hkrati pa ima ta opcija še mnoge druge prednosti.

Ena od najpomembnejših je zagotovo ta, da vam ne bo treba skrbeti, ali bo vašim zaposlenim naslednji dan resnično na voljo čista obleka, saj bodo kombinezoni in drugi kosi, ki si jih izposodite, redno vzdrževani. Poskrbljeno bo torej za redno odvažanje umazanih kosov in dostavo svežih, kar je glavni razlog, zaradi katerega je cena izposoje praviloma bistveno ugodnejša, če jo primerjamo s ceno nakupa.

Poleg osnovne cene morate namreč upoštevati še »skriti strošek«, povezan z vzdrževanjem, ki je običajno precej visok. Večinoma je torej precej bolj ekonomično, če delo zaupate podjetju, ki se s storitvijo ukvarja profesionalno. To omogoča nižje cene vzdrževanja, posledično pa ugodnejše cene izposoje, še pomembneje pa je, da si s tem prihranite nemalo sivih las.


Kje si lahko izposodite delovna oblačila, ki jih potrebujete?

Mednarodna družba Lindström je prava izbira za vse, ki so vas prepričale prednosti, ki jih prinaša izposoja. Delovna obleka oziroma delovna oblačila, izposojena pri nas, bo resnično v brezhibnem stanju. Pohvalimo se lahko z doseganjem izredno visokih higienskih standardov, kar je povezano z izjemno učinkovitim industrijskim pranjem, s pomočjo katerega je možno odstraniti nečistočo, ki ni vidna s prostim očesom. Obenem je vzpostavljen zanesljiv sistem nadzora, ki omogoča natančno prilagajanje vseh faz procesa.


IZPOSOJA DELOVNIH OBLAČIL


Delavska oblačila prilagodimo panogi in specifičnim željam strank

Pri nas je mogoče najeti najrazličnejše kose – jakne, hlače, majice, delovni kombinezoni … Cene storitve so zelo dostope, še posebej če upoštevate dolgoročne prihranke oziroma stroške vzdrževanja, ki se jim boste izognili z odločitvijo za najem. Pred prvo dostavo poskrbimo za nabavo, če je treba, pa še za dodatne prilagoditve – profesionalna delovna oblačila bodo tako v celoti skladna z vašimi zahtevami. Če se delavska oblačila med uporabo poškodujejo, bo poskrbljeno za hitro popravilo, hkrati pa smo zelo odzivni tudi v primeru potrebe po vmesnih spremembah, povezanih z lastnostmi obleke ali s količino.