Delovna oblačila za gostinstvo so predpisana z zakoni in standardi

Priprava hrane in ravnanje s hrano zahteva, da so delovna oblačila za gostinstvo higiensko neoporečna. Gostinska oblačila so odraz restavracije, v kateri obedujemo. Bolj kot njihov videz je pomembna njihova čistoča. Ko prvič obedujemo v restavraciji, je prvi vtis ključnega pomena. Gostinsko osebje v čisti delovni opremi nam daje občutek higienske neoporečnosti restavracije, hkrati pa predstavlja njihovo strokovnost. Enotna delovna oblačila za gostince odražajo kakovostni standard lokala ali restavracije ter izražajo spoštovanje do gostov. Čeprav pri opisu restavracije največkrat povemo, da se vračamo zaradi prijaznega osebja in odlične ponudbe, je pogostokrat razlog tudi visok higienski standard. Le ta vse bolj postaja premišljena poslovna poteza, ki se odraža tako na jedilnem priboru kot na delovnih oblačilih za gostince. Čista gostinska oblačila natakarja dajejo vtis, da je tudi hrana v kuhinji pripravljena po najvišjih higienskih standardih. Enotna gostinska oblačila pa bodo poskrbela tudi za večjo prepoznavnost restavracije ali lokala.

Gostinska oblačila kuharjev morajo biti vzdržljiva in brezhibna

Ko izbiramo gostinska oblačila nikar ne pozabimo na kuharje. Če so nekdaj bili skriti v kuhinji, so danes pravi zvezdniki, ki jih gostje pogostokrat želijo spoznati. Kakšna gostinska oblačila bomo izbrali, je še posebej pomembno pri odprtem načrtu kuhinj. Vsaka kuhinja mora delovati v skladu z ustreznimi higienskimi standardi. Le ti so natančno določeni z zakonodajo. Higiena delovnih oblačil za gostince je ključna, saj mora restavracija zagotavljati neoporečnost hrane. Če restavracija prepusti čiščenje oblek za gostinstvo svojim delavcem, tega ne more zagotoviti. Da bi preprečili kontaminacijo surovin in hrane morajo biti vsa delovna oblačila za gostince profesionalno kemično očiščena. S profesionalnim čiščenjem delovne opreme bomo zagotovili odstranitev trdovratnih madežev, ki nastanejo ob pripravi hrane.

oblačila za gostince

Delovna oblačila za gostince prilagodimo vašim željam in potrebam

V podjetju Lindström smo razvili kolekcijo delovnih oblačil za gostinstvo HoReCaPro za potrebe restavracij, gostinskih obratov, kuhinj, pomožnega osebja itd. Kolekcija gostinskih oblačil nudi izbor bluz, srajc, hlač, kuharskih suknjičev in predpasnikov. Pri oblikovanju kolekcije HoReCaPro smo se posvetili videzu, prilagajanju, udobnosti, uporabnim dodatkom in praktičnosti oblačil. Vse več podjetji si prizadeva zmanjšati odpadke, tudi tekstilne, zato se zaradi bolj ekološkega pristopa odloči za najem delovnih oblačil. Če boste najeli delovna oblačila za gostince, se ne boste več spraševali, ali oblačila, ki jih nosijo, ustrezajo higienskim zahtevam industrije. Za to, da bodo oblačila ustrezala najnovejšim standardom, bomo poskrbeli mi. Z najemom si boste zagotovili, da bodo oblačila vedno ustrezno pripravljena, popravljena, očiščena, hkrati pa bodo imela daljši življenjski cikel. Z najemom delovne opreme boste razbremenili delavce, ki se bodo lahko osredotočili na delo in odnose s strankami ter ne na to ali so njihova delovna oblačila ustrezno pripravljena. Konec koncev so v gostinstvu madeži precej trdovratni in jih je izjemno težko odstraniti z domačim pranjem. Delovna oblačila za gostince odražajo usposobljenost podjetja. Če v naši ponudbi ne boste našli ustreznih oblačil, jih bo naša oblikovalska ekipa prilagodila vaši znamki. Stroge higienske standarde gostinske industrije upoštevamo že v zgodnji fazi oblikovanja gostinskih oblačil.


gostinska oblačila Najem oblek za gostinstvo ni omejeno na število zaposlenih v podjetju


Ponosni smo, da v Lindströmu izposojamo oblačila najrazličnejšim podjetjem - tako malim kot velikim. Ne glede na to, koliko zaposlenih ima vaše podjetje, smo prepričani, da bomo našli rešitev za vas. Naše storitve za gostinska oblačila obsegajo najem, skladiščenje, vzdrževanje, popravljanje, tedensko pranje in dostavo oblačil. Stroga pravila določajo higienske zahteve, ki jih gostinstvo mora dosegati za uspešno obratovanje. Naši servisni centri in zaposleni skozi celoten proces priprave delovnih oblačil upoštevajo stroga pravila standarda EU-standard EN-SFS-14065, ki zagotavlja potrebno stopnjo higiene med procesom vzdrževanja. Napredni sistemi, ki jih uporabljamo pri vzdrževanju oblačil, nadzorujejo vrednost pH, temperaturo pranja, doziranje kemikalij pri pranju itd. Le tako lahko izvajamo kakovostno dezinfekcijo. Za neoporečno mikrobiološko kakovost skrbimo z izvajanjem rednih bakterijskih testov in naključnimi pregledi oblačil. Potrudili se bomo, da bodo delovna oblačila skladna z zunanjo podobo vašega podjetja in blagovne znamke. Z najemom oblek za gostinstvo si boste zagotovili, da bodo zaposleni vedno imeli urejena delovna oblačila pripravljena za uporabo.