Zaščitne delovne obleke in uniforme so prilagojene posameznim panogam

Čeprav se na prvi pogled morda ne zdi, vsak poklic zahteva določene delovne obleke. Ne glede na to, ali delamo v pisarni, v tovarni ali na terenu. Za delo v pisarni je največkrat dovolj, da je delovna obleka čista. Delavci v tovarnah in terenu pa imajo bolj prilagojena zaščitna delovna oblačila, ki jih ščitijo pred mrazom, kemikalijami, opilki, ognjem itd. Delavec lahko učinkovito opravlja svoje delo le v ustrezni delovni obleki, ki mu zagotavlja varnost in udobje.

Zaščitne delovne obleke za kuharje

Zaščitne delovne obleke in delovne uniforme so ključni del varovalne opreme

Približno tretjino dneva preživimo na delovnem mestu, zato je udobna delovna obleka izjemnega pomena. Zaščitne delovne obleke so zasnovane in izdelane v skladu z odredbo za varovalno opremo. Usklajene so s Slovenskim in Evropskim standardom, ki veljata pri izdelavi zaščitnih delovnih oblačil in obutve. Naloga zaščitnih oblačil je zagotavljanje varnosti delavcu in ustrezna zaščita pred poškodbami, zato je ključno, da so dobro krojene. Delovna oblačila so izjemno premišljeno načrtovana in prilagojena panogi, za katero so narejene.

Vsak poklic, kjer potrebujemo delovna zaščitna oblačila, ima svoje pogoje varnosti in zaščite pri delu. Zaščitne delovne obleke morajo biti izdelane na način, da se tem zahtevam prilagodijo. Tako imajo določene obleke funkcionalne dodatke, kot so dodatni žepi, pasovi, ščitniki, odsevniki, predpasniki ali ojačani deli. Delovna zaščitna oblačila so narejena iz preizkušenih, kakovostnih, vzdržljivih, vodoodpornih, ojačanih in tehnološko naprednih materialov. Delovne obleke so nenehno izpostavljene težkim pogojem dela in različnim vplivom iz okolja, zato morajo biti redno vzdrževane. Nepravilno pranje in vzdrževanje lahko privede do nevidne obrabe apreture, s katero je material obdelan. Takšna delovna obleka delavca ne ščiti več pred morebitnimi poškodbami. Da bi ohranjale svoje lastnosti in, varovale delavca v ekstremnih pogojih dela morajo biti obleke pravilno in ustrezno vzdrževane.

Zaščitne delovne uniformeZaščitne delovne obleke - kombinezoni

Pestra ponudba delovnih uniform in delovnih zaščitnih oblačil

Delovne uniforme so standardizirana oblačila, ki dajejo zaposlenim enoten videz. Predstavljajo simbol varnosti, zaupanja (gasilci, zdravniki), zato je izredno pomembno, da se dobro prilegajo in so primernega videza. V podjetju Lindström nudimo pestro izbiro delovnih uniform. Izbirate lahko med:
• standardno kolekcijo
• kolekcijo HoReCaPro - namenjena potrebam restavracij in kuhinj
• kolekcijo WorkerPro - namenjena delu v industriji
• kolekcijo CarePro - namenjena zaposlenim v bolnišnicah in drugih zdravstvenih ustanovah
• kolekcijo WelderPro za varilce, ki je skladna s standardi za zaščito pred toploto in plamenom
• kolekcijoPowerPro - protipožarna oblačila in oblačila, testirana proti obloku za elektroinženirje
• kolekcijo HighVisPro - potrjena s standardi za dobro vidno obleko

Delovna zaščitna oblačila za različne poklice

Najem delovnih zaščitnih oblačil za ustrezno zaščito delavcev

Ste vedeli, da lahko delovne obleke, kombinezone in delovne uniforme najamete? V podjetju Lindström imamo več kot 170 let izkušenj v tekstilni industriji in smo eno izmed vodilnih evropskih podjetij na področju tekstilnih storitev. Naša naloga je nuditi delavcem maksimalno zaščito z izposojo zaščitnih delovnih oblek na stroškovno učinkovit in ekološki način. Z najemom delovnih oblačil bo vaše podjetje povečalo produktivnost zaposlenih in izboljšalo delovne pogoje. Zakaj bi kupili delovna oblačila, če jih lahko najamete? Za storitev najema delovne obleke v podjetju Lindström plačate le mesečni najem, brez dodatnih stroškov ali začetnega vložka. Podjetje ne poskrbi le za dostavo čistih in varnih oblačil, temveč tudi za odvoz umazanih oblačil (1x tedensko), njihovo pranje, vzdrževanje, popravila poškodovanih oblačil ali njihovo zamenjavo, skladiščenje in na koncu še za okolju prijazno odlaganje dotrajanih oblačil.

Večina zaščitnih oblačil, delovnih oblek, kombinezonov mora ustrezati higienskim zahtevam posamezne panoge. Industrijsko pranje, za razliko od domačega, odstrani tudi nevidno umazanijo in dosega visoke higienske standarde, ki jih pranje doma, ne. Naše storitve odlikuje posvečanje pozornosti higienskim zahtevam že v zgodnjih fazah oblikovanja. Skozi proces vzdrževanja delovnih uniform upoštevamo EU standarde in zagotavljamo ustrezno raven higiene. Sistemi rigorozno nadzorujejo vrednost pH, temperaturo pranja in doziranje kemikalij. Zaradi strogih higienskih zahtev v določenih panogah redno izvajamo bakterijske teste in naključne higienske preglede delovnih oblek.