Pošlji povpraševanje

Kuharska oblačila oz. uniforme zahtevajo pranje pri visokih temperaturah

Kuharska oblačila sodijo med najbolj prepoznavne in najbolj razširjene vrste delovne uniforme. Če je kuharska uniforma nekaj, kar potrebujete tudi sami oziroma vaši zaposleni, vas bo morda zanimala informacija, da si je mogoče kuharska oblačila danes izposoditi, kar pomeni, da bo za njihovo vzdrževanje skrbel nekdo drug …

Kuharska uniforma mora biti udobna in higiensko neoporečna

Preden vam predstavimo podrobnosti postopka, ki pride v poštev, če vas zanimajo kuharska oblačila za najem, in prednosti te rešitve, je treba izpostaviti dve osnovni značilnosti, ki ju mora imeti kvalitetna kuharska uniforma. Vsekakor je zelo pomembno, da je čim bolj udobna. To med drugim pomeni, da mora biti izdelana iz materialov, ki dihajo, saj se uporablja v okolju, kjer so lahko temperature zelo visoke, in da ne sme omejevati gibanja. Ker gre za poklic, katerega osrednji del je rokovanje z živili, pa je hkrati nujno, da kuharska oblačila ustrezajo strogim standardom, ki veljajo  na tem področju. Tako morate poskrbeti za primerno pranje oziroma vzdrževanje, kar praviloma pomeni t. i. industrijsko pranje. Ker mnogi nimajo dostopa do naprav, ki bi omogočale tovrstno pranje, je to še razlog več, zakaj je smiselno razmisliti o izposoji.

kuharska obleka

Klasično pranje za kuharske  delovne uniforme ne bi bilo dovolj

Da bi bila možna resnično učinkovita dezinfekcija, je torej nujno, da za pranje delovne uniforme uporabimo naprave, ki so primerne za industrijsko pranje. V podjetju Lindström kuharska oblačila, ki jih izposojamo, peremo v namenskih napravah najvišjega kakovostnega razreda, ki ne zagotavljajo zgolj površinske čistoče, ampak doseganje najvišjih higienskih standardov. Vsi procesi, ki potekajo med vzdrževanjem, so skladni z EU-standardom EN-SFS-14065. S tem se drastično zmanjša nevarnost za okužbe oziroma za razmnoževanje škodljivih mikroorganizmov, kar je nekaj, kar bi bilo nemogoče zagotoviti s klasičnimi pralnimi stroji za domačo rabo.

Dodatna delovna oblačila za gostinstvo

Seveda pa so kuharska oblačila le ena izmed možnosti, ki so vam na voljo. Med drugim vam priskrbimo obleke za gostinstvo, hotelirstvo, catering in druge sorodne dejavnosti. Tudi v tem primeru  poskrbimo za industrijsko pranje na dovolj visokih temperaturah, ki uničijo celo najbolj trdožive bakterije. Vse faze pranja so natančno nadzorovane. Avtomatiziran sistem skrbi za nadzor nad količino pralnega sredstva ter za preverjanje pH-ja in drugih vrednosti. Tovrstni nadzor pa kombiniramo še z rednimi mikrobiološkimi/bakterijskimi testiranji in z naključnimi pregledi pred odpošiljanjem naročil. Gre torej za skrbno domišljen in nadzorovan postopek, kjer ni prav nič prepuščeno naključju. Tako bi bilo praktično nemogoče, da bi v podjetjih in v ustanovah, kjer tovrstne tekstilne storitve niso primarna dejavnost, dosegali primerljivo higiensko raven. Če želite, da bodo kuharska oblačila zares neoporečna, je torej sodelovanje z nami zagotovo ena izmed najboljših odločitev. Podobno velja za druge tipe uniform, ki morajo ustrezati izredno strogim določilom.

delovna oblačila za gostinstvo

Obleke za gostinstvo in kuharska oblačila prilagodimo vašim željam

Ne glede na to, ali se zanimate za delovna oblačila za gostinstvo v najširšem smislu, zgolj za specialna kuharska oblačila oz. uniforme ali pa za obleke za katero izmed drugih panog, pride v poštev precej podoben postopek. Najprej se moramo dogovoriti glede želenih barv, krojev, barv in drugih lastnosti ter ugotoviti, koliko kosov bi bilo potrebnih. Skupaj bomo oblikovali urnik in določili razmik med posameznimi dostavami. Naslednji korak je nabava, po potrebi pa se izvedejo še določene prilagoditve, ki zagotovijo, da bodo kuharska oz. izbrana oblačila zares takšna, kot ste si zamislili. Zavedamo se namreč, da so detajli še kako pomembni. Tako si prizadevamo, da so oblačila usklajena z vizualno podobo vašega podjetja, s čimer se ustvari vtis urejenosti in enotnosti, kar zagotovo pripomore h krepitvi vašega ugleda in k povečevanju prepoznavnosti vaše blagovne znamke. To je seveda še posebej pomembno za tista oblačila, ki so neposredno vidna vašim strankam in poslovnim partnerjem.