Lesene brunarice za zdravo in prijazno bivanje

Brunarice so lesene, zdravju prijazne hiške, namenjene počitnikovanju. Čeprav je namenjena le občasnemu bivanju, se od masivne lesene stanovanjske hiše ne razlikuje bistveno. Glavno razliko med njima predstavljajo tanjše (70 mm) brune zunanjih obodnih sten ter tanjši sloji izolacije.

Lesene brunarice predstavljajo popolno rešitev za vse, ki si želite okolju prijaznega počitnikovanja. Les je ekološki, obnovljiv material, s katerim se težko primerja katerikoli drug gradbeni material. Četudi so ga najprej uporabljali zaradi njegove dostopnosti, je danes cenjen, ker nevtralizira toksine v zraku ter zagotavlja prijetno bivanje. Sproščujoče, prijetno bivanje je tisto, kar si vsakdo želi, zato se vse pogosteje izdelujejo tudi bivalne brunarice, v katerih je mogoče bivati vse leto.

Lesene brunarice - bivalne

Ker je les živ material, se odlično prilagaja okolju in temperaturam, kar pomeni, da bo v vročih poletnih mesecih zagotavljal prijeten hlad, v zimskih pa toploto. Takšni stanovanjski in počitniški objekti ne obremenjujejo okolja, njihova gradnja je hitrejša v primerjavi z zidanimi hišami in cenovno ugodnejša.

Cena brunarice se razlikuje od projekta do projekta. Odvisna je od prilagoditev, velikosti in oblike objekta, izbrane vrste lesa ter naročnikovih želja. Podjetje LogHouse d. o. o. naročnikom omogoča izdelavo lesene hiše brunarice na ključ ali gradnjo do določene faze.

Lesene bivalne brunarice

Gradnja lesene brunarice je ekološko neoporečna in premišljeno zasnovana

Za gradnjo lesene brunarice je treba imeti pravnomočno gradbeno dovoljenje, ki ga na osnovi vloge vloge in projekta za pridobitev gradbenega dovoljenja, izda pristojna upravna enota. Lesene hiše brunarice so hiše, izdelane iz brun smreke, bora in macesna.

Les se zaradi svojih odličnih konstrukcijskih, protipožarnih in izolacijskih lastnosti že stoletja uporablja pri gradnji. Slednja je zahvaljujoč naprednim tehnologijam precej napredovala, a potek in faze gradnje lesene brunarice so v veliki meri še vedno odvisne od njenega namena. Ob zasnovi se je treba vprašati, ali se bo uporabljala kot počitniška, vikend hiška za občasno bivanje ali kot stanovanjski objekt.

Brunarice podjetja LogHouse d. o. o.

Četudi se gradnja počitniške razlikuje od bivalne brunarice pa sta jima skupna dva osnovna sistema izdelave - faza konstrukcija in faza standard. Obe fazi morata biti natančno in premišljeno zasnovani, saj mora biti hiška praktična, izdelana v skladu z željami naročnika ter sovpadati z okolico v katero je umeščena.

V podjetju LogHouse d. o. o. pri izdelavi brunarice nudijo prilagodljive sisteme, ki ustrezajo arhitekturni zasnovi objekta. Prav tako naročniku s premišljeno izbiro izolacije iz naravnih materialov in različnimi debelinami brun zagotovijo želeni energetski ter ekološki standard. Gradnja hiše iz naravnega materiala, kot je les, ni dobra le za zdravje, temveč z varčevanjem energije pripomore k zmanjšanju onesnaževanja okolja.

Lesene hiše brunarice