Pošlji povpraševanje

Kaj vse moramo vedeti preden se lotimo nege obraza doma?

Obraz izžareva vitalnost človeka, zato je pomembno, da za nego kože na obrazu dobro poskrbimo, saj imamo le prvič čas, da ustvarimo dober vtis. Ko se soočimo z nego občutljive kože se nam navadno zastavi kar nekaj vprašanj:

  • Ali je potrebno uporabljati piling?
  • Katero čistilno sredstvo uporabiti?
  • Kako se odločiti pri izbiri negovalne kreme?

Seveda je pri negi obraza nujno upoštevati, kakšen tip kože imamo. S svojim tipom kože se moramo seznaniti posebej takrat, kadar se lotimo nege obraza doma, saj je glede na tip kože, izjemno pomembna tudi izbira izdelkov za nego obraza.

Redno čiščenje kože na obrazu je prvi korak k zdravi in napeti koži

Pri negi obraza je izjemno pomembno, da koži redno čistimo. Navadno se čiščenja kože lotimo pri večerni negi obraza, zjutraj pa kožo zgolj navlažimo. Čiščenje kože naj poteka vsak dan. Obraz moramo najprej očistiti z mlačno vodo. Na prste nato nanesemo čistilno sredstvo in z njim dobro izperemo kožo. Po tem, ko smo kožo temeljito očistili, obraz ponovno speremo z mlačno vodo.

Nega obraza in kože

Večerna nega občutljive kože

Po čiščenju kože sledita toniranje in vlaženje obraza

Po temeljitem čiščenju obraza nadaljujemo s toniranjem. Na vato nanesemo tonik in ga nežno natremo ob koži obraza. Kožo moramo po toniranju nujno navlažiti. To naredimo z vlažilnimi kremami. Pomembno je, da za nego obraza izberemo kremo, ki ustreza naši koži. Posebej se velja posvetiti koži v predelu oči, ki potrebuje nekoliko več vlaženja.

Nega obraza in ličenje >>>

Seveda pa pri negi obraza nikakor ne smemo pozabiti na zaščito pred soncem, ki jo omogočajo sončne kreme ali vlažilne kreme s faktorjem. Izpostaviti je potrebno, da je za zaščito pred soncem potrebno skrbeti skozi vso leto, saj so sončni žarki tudi pozimi izjemno močni in lahko kožo poškodujejo.