Biološke čistilne greznice - betonske ali plastične

greznice betonskeAli se je tudi pri vas pojavil smrad iz greznice? Potem je nastopil čas za praznenje greznice. Betonske ali plastične greznice so neke vrste podzemni zbiralniki, v katerih se zbirajo različne trdne in tekoče snovi, ki vsakodnevno iztekajo po odtočnih ceveh iz gospodinjstva (iz kopalnice, kuhinje, stranišča ...). Delimo jih na zbiralne (brez prekatov) - brez iztoka, dvoprekatne in triprekatne z pripravljenimi vtoki in/ali iztoki. Razlogov, zakaj se pojavi smrad iz greznice,je lahko več. Lahko da je količina vsebin presegla nivo prvega prekatain prehaja v drugi prekat greznice. Betonske krovne plošče lahko napade korozija, ki je prav tako lahko kriva za smrad iz greznice. Vas zanima, koliko stane sancija ali zamenjava dotrajane krovne plošče betonske greznice? Cenik najdete na spletni strani. Tretji krivec za smrad iz greznice pa je lahko prenizko nastavljen oddušnik. Če vas zanima vgradnja biološke greznice, kliknite tukaj:https://www.vsi.si/eko-hit/vgradnja-bioloske-cistilne-naprave

Čiščenje greznice (betonske) vsaj 1x letno

Praznjenje greznice, tako betonske kot plastične, je nujno po zakonu, ki za kršitelje predvideva tudi kazni, poleg tega pa je tudi za vas bolje, če poskrbite za to, da bo vaša greznica prazna oziroma delujoča. Tako se namreč izognete različnim drugim težavam, smradu in tako dalje. Sploh smrad iz greznice je res neprijetna nadloga, ki jo lahko odpravite le tako, da greznico spraznite, očistite in poskrbite tudi za morebitno sanacijo.

Hitra in preprosta vgradnja greznice

smrad iz grezniceVgradnja greznice (betonske, plastične) običajno poteka pod zemljo in le na pripravljeno betonsko podlago. Zasip greznice se dogaja med polnjenjem greznice s čisto vodo. V primeru podtalnice je potrebno betonirati stene greznice do višine podtalnice.Predelava greznice v čistilno napravo predstavlja veliko uslugo ne samo lastni družini, ampak tudi vsaj trem ali štirim bodočim generacijam, ki jo bodo uporabljale. Poseg je enostaven, treba je le vstaviti napravo ustrezne zmogljivosti, ki je prenosljiva, pred tem pa poskrbeti za popolno vodotesnost greznice. Voda, ki iz naprave izteka je čista in ustreza zakonskim predpisom, pogojno pa jo lahko uporabimo tudi za zalivanje.

V NAŠEM CENIKU LAHKO NAJDETE TUDI ZBIRALNIK VODE ZA VRT