Greznice z možnostjo predelave v čistilne naprave


Na mestih, kjer priključitev na javno kanalizacijo ni možna, je potrebna greznica. Greznica je v prvi vrsti namenjena zbiranju fekalne oziroma odpadne vode. Greznice imajo veliko pozitivnih lastnosti: so 100 % vodotesne in ne onesnažujejo okolja, so zelo stabilne in mogoče jih je vgraditi oziroma montirati praktično povsod (tudi na težavnih terenih). Greznico je mogoče, ne glede na njeno velikost, predelati v čistilno napravo.

greznice


Različne vrste greznic in velikost greznice


Obstajajo naslednje vrste greznic: zbiralne (brez prekatov) - brez iztoka, dvoprekatne in tri prekatne s pripravljenimi vtoki in/ali iztoki. Zbiralne greznice so namenjene manjšim gospodinjstvom in vikendom, ker ni mogoč priklop na centralno čistilno napravo. Zbiralne greznice so kvalitetne in vodotesne, zato je strah pred onesnaženjem okolice popolnoma odveč. Tri prekatna greznica ima za primarno funkcijo čiščenje odpadnih vod. Sestavljena je iz kompaktne plastične posode, narejene iz polipropilena. Greznica je razdeljena na tri prekate s pregradami. V drugi ali tretji prekat pa je nameščena cev za izpust, kjer predhodno obdelano odpadno vodo odstrani iz greznice. V podjetju Ekohit izdelujemo vrhunske greznice, kar vam dokazujemo s kar 50-letno garancijo. Na voljo so različni modeli greznic v različnih velikostih.

smrad iz greznice

RECITE NE SMRADU IZ GREZNICE


Preprečite smrad iz greznice z rekonstrukcije greznice v čistilno napravo


Da bi preprečili smrad iz greznice, morate poskrbeti za ustrezno čiščenje greznice. To lahko storite s posebnim biološkim pripravkom za odstranjevanje organskih nečistoč v greznici. Pripravek vsebuje mešanico encimov in bakterij in bo poskrbel, da bo smrad iz greznice popolnoma izginil. Greznico morate izprazniti in temeljito očistiti vsaj enkrat letno. Tako se boste izognili neprijetnemu smradu iz greznice. Če se odločite za dvoprekatno greznico, vam ponujamo možnost, da greznico spremenite v biološko čistilno napravo, saj je narejena tako, da je pred pripravljena in opremljena z vtokom in iztokom. Rezervoar greznice je pred pripravljen za enostavno kasnejšo predelavo v čistilno napravo. Če se odločite za to možnost, ne bo potreben poseg v rezervoar. Greznico tako lahko enostavno spremenite v čistilno napravo.