Čistilna naprava brez elektrike - ekološka rešitev prihodnosti

Čistilna naprava brez elektrike je dolgoročno najugodnejša investicija za objekte, kjer ni mogoč kanalni priključek. . Rastlinska, ekološka rešitev za čiščenje odpadnih voda ne potrebuje strojnih in električnih komponent, prav tako ne rednih servisov. Delovanje male čistilne naprave brez elektrike je enostavno, brez nadzora in z možnostjo ponovne uporabe prečiščene vode za zalivanje, pranje in druga opravila.

Delovanje

V podjetju Ekohit smo že več kot 25 let zavezani ekološkim rešitvam prihodnosti. Naša čistilna naprava brez elektrike ima dolgo življenjsko dobo in visoko učinkovitost čiščenja odpadnih voda: med 95 in 99 %. Delovanje male čistilne naprave prenese kratkotrajne preobremenitve in ne potrebuje rednih servisov. Nizki so stroški Stroški izdelave in vgradnja male čistilne naprave je ugodna, vzdrževalni stroški pa so minimalni. Rastlinska čistilna naprava brez elektrike je odlična za gospodinjstva, stanovanjske objekte in vikende.

Delovanje male  temelji na pomoči vodnih rastlin, ki naravno očistijo odpadno vodo po načelu mokrišč. Gre pravzaprav za kopijo naravnega procesa čiščenja, ki temelji na gravitaciji toka voda na pravilno nastavljenem terenu. Predelava poteka v treh stopnjah, pri čemer odpadna voda potuje iz ene stopnje v drugo. V prvem delu odpadna voda iz objekta priteče v primarni usedalnih, kjer se trdni delci usedejo na dno, pri tem pa jim pomagajo anaerovne bakterije, ki delujejo brez kisika. Po minimalno sedmih dneh je voda delno že očiščena in svojo pot nadaljuje skozi pred-filter, ki vodo razporedi po ceveh. V tem stopnji že poteka biološka razgradnja delcev. V zadnjem delu se ustvarja biomasa, ki za svoje delovanje potrebuje kisik. 

Delovanje male čistilne naprave brez elektrikeKatero čistilno napravo kupiti?

Velikost čistilne naprave je določena v populacijskih enotah (PE) in se deli na 3 segmente:

Prenočišča

3 osebe = 1 PE

Apartmaji

2 osebi = 1 PE

Gostilne

2 osebi s kuhinjo = 1 PE

3 osebe brez kuhinje = 1 PE

10 oseb z vrtno teraso brez kuhinje = 1 PE

Upoštevati je potrebno tudi biokemično kapaciteto čistilne naprave.

Čistilne naprave brez elektrike Ekohit

Ekohit

Pomoč pri investiciji

Čistilna naprava na ključ je želja mnogih lastnikov in pri nas jo lako dobite po najboljši ceni. Odlikuje nas celostna izvedba na enem mestu, poleg brezplačne montaže, pa z nami dobite tudi gradbena dela “na ključ”. Na seznamu Gospodarske zbornice Slovenije nekaj tipov malih čistilnih naprav, ki ustrezajo pogojem za pridobitev subvencije, kar vam prinaša še ugodnejše pogoje za nakup le-te. Za nakup male čistilne naprave vam nudijo možnost kredita vsaj 1500€ z 10-letnim odplačevanjem. Pogoj za pridobitev kredita je nakup in vgradnja malih čistilnih naprav za komunalne odpadne vode do 25 populacijskih enot (PE).

Za vsa vprašanja smo vam na voljo v podjetju Ekohit, kjer vam bomo pomagali izbrati pravo čistilno napravo za vaš objekt in uporabo.