Zakaj potrebujem čistilno napravo za hišo?

Državna uredba o odvajanju in čiščenju komunalnih voda iz leta 2015 govori o tem, da je dovoljena namestitev neprepustnih in nepretočnih greznic. V primeru odstotnosti le-teh je potrebna namestitev male čistilne naprave.

Delovanje čistilne naprave

Čistilne naprave morajo imeti vsi, ki nimajo možnosti priklopa na javno kanalizacijo, kar določa zakon. Za samooskrbo čiščenja odplak in odpadne vode bo poskrbela čistila naprava, ki hkrati pripomore še k varovanju okolja. Takšne naprave ne povzročajo hrupa in razen rednih kontrol uporabnika ne zahtevajo posebnega vzdrževanja.

Pri izbiri le-te morate biti pozorni na nekaj dejavnikov: velikost (glede na število oseb v objektu), mesto postavitve in njen namen.

V podjetju EKOHIT vam nudimo različne čistilne naprave. Ker je izbira velika vam svetujemo, da preverite ponudbo na naši spletni strani in se odločite za podlagi obširnih opisov ob vsaki izmed naprav. V primeru dodatnih vprašanj se obrnite na nas - z veseljem vam bomo svetovali. 

Čistilne naprave za hišo

Čistilne naprave za hišo so odlična rešitev za vse, ki jim je priklop na javno kanalizacijo onemogočen. Imajo visoko sposobnost čiščenja odpadne vode; Očistijo celo 99% umazanije v odpadni vodi, so zanesljive in preproste za vzdrževanje. Čistilne naprave, ki se poslužujejo inovativne SBR mikro tehnologije delujejo brez vonja, saj se odpadna voda aktivira takoj, ko pride v stik s kisikom v reaktorju posode. 

Ste vedeli, da strošek porabe energije čistilne naprave znaša samo 4€ na leto?

V podjetju EKOHIT vam nudimo več vrst čistilnih naprav. Izbirate lahko med avtomatsko, ki deluje glede na količino odpadne vode, med napravo, ki deluje brez električne energije in med mnogimi drugimi. Izbira je seveda odvisna od tega, kaj potrebujete. Nudimo vam strokovno pomoč in svetovanje pri nakupu, vgradnji in zagonu čistilne naprave, zagotavljamo pa vam tudi kvaliteto čiščenja z odlično učinkovitostjo, dolgo življenjsko dobo in ugodno ceno. 

Pozanimajte se glede subvencije za naše izdelke, saj imamo kar 5 tipov malih čistilnih naprav, ki jih lahko s sofinanciranjem dobite precej bolj ugodno. 

Male čistilne naprave

Male čistilne naprave za hišoVisoka učinkovitost odpadnih sanitarnih voda z minimalimi obratovalnimi stroški je največja prednost malih čistilnih naprav. Uporabljajo se lahko v novogradnjah ali kot nadgradnja obstoječe greznice. V primeru, da posedujete vikend objekt je to idealna rešitev, ki ne potrebuje elektrike in dodatnih kemijskih aktivatorjev za delovanje. 

V naši ponudbi najdete izvedbe zmogljivosti le-teh od 5PE do 50PE.

Čiščenje čistilne naprave

Za optimalno delovanje teh naprav je izredno pomembno njeno vzdrževanje. Potrebno je redno odstranjevanje nabranega blata, kar je običajno v časovnem obdobju 18-36 mesecev. Za odvoz poskrbi podjetje, ki je pooblaščeno za tako dejavnost. Le s pravilnim vzdrževanjem boste zagotovili svoji napravi nemoteno delovanje in dolgo življensko dobo, hkrati pa boste poskrbeli za prihranek energije za njeno delovanje.

Preostala ponudba

V podjetju EKOHIT vam ne nudimo samo kvalitetnih čistilnih naprav, temveč so vam na voljo tudi zbiralniki za vodo, biološki aktivatorji ter dodatna oprema za vaš vrt. Ker želimo, da dobite vse na svojem mestu smo v svojo ponudbo vključiti celo strešno kritino, PVC okna in vrata in prezračevalne naprave.